מה המתכון שלכם לטחינה מנצחת?

yair_bar

New member
מנהל
מה המתכון שלכם לטחינה מנצחת?

אני חושב שטחינה היא אחד המאכלים שעברו אצלי את הכי הרבה תהפוכות לאורך החיים.

בהתחלה הייתי הולך בכל הכח על מרכיבי טעם - שום, כמון, מלח, פטרוזיליה, לימון, שמן זית, מים וטחינה גולמית.

אחר כך החלפתי את מיץ הלימון בחומץ.

אחרי תקופה הבנתי שהכמון דומיננטי מדי ופשוט חתכתי אותו החוצה.

אחר כך שמן הזית יצא.

נשארתי תקופה ארוכה עם שום, חומץ, פטרוזיליה ומלח.

לפני כמה ימים החלטתי לנסות ללכת על הרעיון של פחות זה יותר והוצאתי את המלח והשום והתוצאה הייתה בעיניי מיוחדת וטעימה יותר.

אז אתמול הוצאתי גם את הפטרוזיליה ונשארתי עם טחינה, חומץ ומים.

אני מכין טחינה סמיכה יחסית ואני מאד אוהב את התוצאה כרגע.

מה המתכון שלכם לטחינה?
 
שום , מיץ לימון ומלח.

לכוס אחת של טחינה גולמית
שן שום כתושה אחת.
מיץ מחצי לימון
קורט מלח
מי קרח ביחס של 1:1 לטחינה. מתקבלת טחינה קרמית וסמיכה.
 

lseugy

New member
אם תמשיך ככה... בסוף תישאר רק עם המים. ח... ח... ח...


 

yair_bar

New member
מנהל
תדע לך שזה באמת עבר לי בראש

אולי אנסה פעם הבאה.
&nbsp
תכלס, כשהטחינה איכותית אולי באמת לא צריך יותר מזה
 

michal@gal

Active member
מנהל
לא צריך את המים

טחינה איכותית גולמית היא נפלאה כמו שהיא.
 

נטעליג

New member
אבל ליאיר (וגם לי) זה אקטואלי כי ניתן לקבל המון רוטב בפ

בפחות קלוריות..
 
מה יש לכולם מטחינה בזמן האחרון


בעלי באובססיה, זוג חברים שלנו חיפש בכל העיר טחינה וכל כך התלהבו כשסיפרנו להם איפה למצוא והשכן שלנו הכין כמות היסטרית וחלק איתנו

&nbsp
אני האמת לא מחובבי הטחינה אבל אם כבר אוכלת אוהבת שזה סמיך ולא שזה נוזלי. אני גם לא אוהבת פטרוזיליה.
&nbsp
מצד שני, אני אוהבת לאכול כמו הילדים בגן- אז זה לא חוכמה
 
מניחה שיש, יש כמעט הכל


אנחנו בדרך כלל קונים בסופר שמוכר דברים מכל העולם ויש לו פינה יקרה (תרתי משמע) לישראל או בחנות שמביאה דברים מישראל. יש גם אתר שמידי פעם אנחנו מזמינים ממנו חטיפים ודברים מישראל ואז גם מזמינים משם טחינה כזו.
 

שרון 337

New member
פרפרי ,הזכרת בקשר לטחינה,כשהייתי בחו"ל לפני כעשור ואז,,

ובאותו שבוע התגוררתי בדירה של ידידה טובה,שטסה לנופש של שבוע בשווייץ,
והשאירה לי את דירתה המאובזרת והנוחה.
ומכול המאכלים הטעימים שהיו במקרר, התחשק לי רק דבר אחד,
סלט ירקות בפיתה ורוטב טחינה .
הסתובבתי לי בעיר כשעתיים בכדי לחפש טחינה,נכנסתי לסופר המרכזי,
במחלקת הסלטים ,איש לא הבין מה זה טחינה,עד שנתקלתי במוכר נחמד ,שהבין,
ורשם לי על פתק את הכתובת ,ואמר ,שרק שם אפשר להשיג טחינה,
אבל,כשהגעתי לכתובת המיועדת ,מרחק של שעה נסיעה,
רק אז התברר לי שזה אזור בו גרים עובדים זרים,ומוסלמים,שמנהלים חנויות למכירת טחינה חומוס ותבלינים .(זה עוד היה בתקופה שעוד היה שקט בעולם עם המוסלמים),
ולמרות זאת, למרות שהייתי בקרבת 5 מטר מהחנויות, ,(בקרבת תחנת האוטובוס,)
כבר אז הייתה תחושת חוסר- ביטחון לישראליים,ולא הרגשתי שכדאי להתקרב אליהם,
הם עמדו בפתחי החנויות ,נראו בריונים,דיברו בערבית קולנית,
ולא היו ממש "מסבירי -פנים" ואז החלטתי ללכת עם תחושת הבטן,
ולוותר על הקנייה של הטחינה. עליתי על האוטובוס הראשון שהגיע ,והתרחקתי מהאזור המבודד שלהם,חזרתי אל הדירה שמרכז העיר והסתפקתי באפיית כרובית בתנור במעט שמן ומלח וללא טחינה .
אגב,
בחו"ל תמיד מתעוררים הגעגועים לאוכל הפשוט, לפיתות לטחינה לחומוס ,לפלאפל,
ולשאר מאכלים חמימים וביתיים, בפרט שבחו"ל טחינה זה מוצר שלא ממש קל להשגה.
בשאלתך,מיד החזרת אותי אחורנית,לקצת נוסטלגיה וגעגוע עז לטחינה כששהיתי בחו"ל..
 
אני נמצאת באיזור עם המון ישראלים, אז זה די קל למצוא טחינה...

האמת שאפשר כמעט הכל למצוא פה...
הכנתי בדיוק משלוחי מנות לחברים ישראלים והכל היה ממוצרים ישראלים.
גם צריך לדעת איפה לקנות כי יש חנויות שמייקרות בכוונה הכל ויש מקומות במחירים סבירים יחסית.
 

galanterit1

New member
הכי קרוב למקור בתנאי שהטחינה משובחת: מים ומלח.

אצלנו אוהבים את הר ברכה הנפלאה,ם לא, אז אל ארז.
 
נ

נווהשאנן

Guest
אין כמו טחינה...

קודם כל טחינה טובה. העדיפות שלי בסדר הזה: 'הר-ברכה', אל-ארז, אל-ג'אמל,ירושלים, בארכה שוואיה שוואיה,
מים מינרלים קרים, מיץ לימון טרי, מלח, שום כתוש בנדיבות,
מעדיף אותה דלילה (ולא מטעמי חיסכון...)
 
שום, מים, שום, לימון, שום, מלח ושום.

טועם, ומוסיף קצת שום.
&nbsp
אה כן. מדלל במעט טחינה גולמית.
 

נטעליג

New member
טחינה גלמית שטעימה לי- רק במים. טחינה מבאסת

מלח וגם לימון, פטרוזיליה או נענע יבשות, קצת חריף (אם יש סחוג זה משדרג פלאות!)
 

פוקסי99

New member
טחינה

אני משתמש ברוב המקרים בטחינה של "אחווה"
מכין את הטחינה לפי מבחן הטעימה כך שאין לי כמויות
שופך כמות של ככוס לקערה מוסיף מעט מים (כחצי כוס) ובוחש טועם ומחליט עם להוסיף עוד מים . טחינה ככל שבוחשים יותר היא מסמיכה יותר, כך שכאשר אני רוצה טחינה בטעם מודגש של טחינה גולמית שם פחות מים ובוחש מעט. כאשר רוצה טחינה בטעם פחות מודגש מוסיף יותר מים ובוחש יותר עד קבלת מרקם רצוי.
מוסיף שום ומיץ לימון סחוט טרי .הוספת כוסברה קצוצה משביחה את הטעם
 
טחינה ..מתחילה מחומר גלם טוב

רק טחינה עייש. מכורה לטחינה. אבל לא אוהבת טחינות מרירות . הטחינה האתיופית המלאה גם טובה.
והמתכון
מים מלח שום לימון..לפעמים טיפת שמן זית איכותי (רק שמן ממשק הילמן- צשווק ישירות . הכי טעים קוטף את כל המדליות בכל תחרות)
לפעמים מחליפה מחצית מהמים במיץ סלק או תפוזים.
לפעמים מוסיפה ממרח פסטו או כוסברה או ממרח לימונים .גם עגבניה מוסיפה המון וטעים מאד גם עם ממרח עגבניות או זיתים.
ולפעמים סתם טחינה עם סילאן ומעט מים .. ממרח חלבה מעולה.
אצלי תמיד הטחינה סמיכה.
לסכום מה צריך
טחינה גולמית טובה והיתר לפי הטעם האישי, טחינה סופחת טעמים היטב.
 
למעלה