מה הן האניות ש...

• פותח הנושא arye9
  • פורסם בתאריך

arye9

New member
מה הן האניות ש...

ניבנו וסופקו בתדירות של אניה ביום

arye9

New member
במלחמת העולם השניה

נבנו בארצות הברית מאות אניות מדגם "ליברטי" ו"ויקטורי" לשם העברת ציוד לאירופה. חלקי האניה נבנו במספנות שונות, ונגררו למספנה שבה חיברו את החלקים. האניות נבנו בעצם להפלגה אחת, רבות מהם הוטבעו על ידי הצוללות הגרמניות אולם אחרות נשארו שנים רבות לאחר המלחמה. זכיתי והפלגתי באחת מאניות הליברטי בשנות הששים.

הספן

New member
לאוניות קראו....

ליברטי שיפ (LIBERTY SHIPS).בת ים שימי לב לתשובה המושלמת:במלחמת עולם ה-2 קצב טביעת האוניות שהעבירו אספקה הארה"ב לאנגליה לקראת הפלישה,היתה כה גבוהה שבנו אוניות בקצב של 1 ליום.מיותר לציין את הבנייה הפשוטה והזולה.

arye9

New member
לא צריך להתנצל, ובקשר לבניה

לפני שנים קראתי ספר בשם "אנית המתים"(מומלץ בחום!), לא זכור לי מי המחבר, בכל מקרה הספר מתחיל בשיחה שהתנהלה באחד הברים בין ימאי והמחבר. הימאי מספר שהוא הפליג באניה, "לא אניה מודרניות כמו http://www.andrew.cmu.edu/~pt/liberty/liberty1.html". כך שנראה לי שהבניה אולי היתה פשוטה, ללא סיפוני עץ וללא קירות מצופים בעץ, אבל באותו זמן (וכך נראה לי) תנאי הימאים היו לא רעים לעומת אניות אחרות בנות אותה תקופה. אני עצמי הפלגתי באניה כזאת לאחר שהפלגתי בהרבה אניות חדישות יותר, ואני עדיין חושב שזאת היתה אחת מההפלגות היותר טובות שהיו לי.

בת ים

New member
זכור לך מה שם הספר באנגלית?

ניסיתי בעברית ואני לא מוצאת "אנית המתים". או לחילופין באיזה נושא הספר, איזו תקופה. תודה

arye9

New member
לא זכור אבל

אנסה ביום ראשון למצוא את הספר בסיפריה. הספר נכתב כנראה לאחר מלחמת העולם השניה והתקופה שבה מתרחשת העלילה הרבה לפניה. אניות מתים (לפי הספר) הוא שמן של אניות שבהם ימאים שהין מפליגים בהן (כמובן שליקטו אותם בברים, שיכורים וללא גרוש בכיס) לא הצליחו לעזוב את האניה מהסיבה הפשוטה שהצוות לא קיבל את כל משכורתו אלא רק מקדמות. ימאי שעזב את האניה הפסיד את משכורתו. בספר תאורים נהדרים של חיי הימאים של פעם כאשר החלק הגדול של העבודה היה להזין את אש דודי הקיטור בפחם בעזרת אתים (ומכאן דרך אגב השם BLACK GANG למכונאי האניה עד ימינו). שווה קריאה

בת ים

New member
press gangs

קראתי על זה. היו נכנסים לברים, אוספים בכח שיכורים ומכריחים אותם לעלות על אוניות. היה מקובל בצי הבריטי

אוניית המתים של ב. טראוון יצא בהוצאת זמורה ביתן 1983. מן הסתם אפשר להשיג אותו בחנויות לספרים משומשים. הסיפור הוא על מלח אמריקאי שמפספס את האונייה שלו בנמל אנטוורפן, לא מצליח לחדש את המסמכים שלו ונאלץ לעלות על "אניית מתים": אניה שמטרתה (הלא מוצהרת) היא לטבוע באחד הימים ולהניב לבעליה את סכום הביטוח. התחזוקה והתנאים על האנייה בהתאם. מומלץ בחום.

arye9

New member
ואולי זה?

מצורף http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1556521103/qid=1023462099/sr=2-1/ref=sr_2_1/102-1240111-7183312לAMAZON, האם אפשר למצוא שם גם תוכן?

בת ים

New member
תקציר על גב הספר

נראה לי שזה לא הספר שהתכוונת, או שכן? http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/stores/detail/-/books/1556521103/reader/8/ref=lib_dp_TBCV/102-7917648-0834537#reader-link

arye9

New member
זה כן, זה כן

למרות שעברתי בריפרוף על הדפים הראשונים ולא מצאתי את הקטע שציטתי (ואולי היה זה חלום?), אבל השפה והניסוחים הם כמו בספר שקראתי. בכל מקרה אני מתכוון לקרוא גם את זה ובאנגלית.

הספן

New member
מתנצל!!!!!!

מתנצל בפני אריה9 אבל לא קראתי את תגובתו לפני שהגבתי.ס ל י ח ה אריה!

דמיטרי

New member
פס נע עתיק

קראתי באיזה מקום (אולי מסע אחר?) שבונציה היו מייצרים ספינות בשיטת פס נע: גוף האוניה היה נגרר לאורך תעלה, ומהבתים העומדים לצידי התעלה היו מורידים מפרשים, תותחים, משקולות וכל דבר אחר הדרוש להצטיידות האונייה. ברגע שהאונייה הייתה יוצאת בקצהו השני של התעלה, היא הייתה מצויידת כולה. התהליך לקח כיום.

למעלה