מה הן מדדים ההצלחה שלכן?

המשך

איך אתן יודעות שאתן מתקדמות לעבר המטרה שלכן?
&nbsp
אספר על עצמי-
אני רזה
הבריאות לא משהו...
הייתי בכמה סוגי חוגי ספורט
אך לא הרגשתי שום התקדמות בתחום הכושר הגופני,
&nbsp
עכשיו התחלתי לתהות
איך בונים מדדי הצלחה?
איזשהם מדדים שאני אדע שאני כן משתפרת בכושר הגופני?
&nbsp
כשהמטרה שלי היא לא לרזות
חושבת שזה קל עם יעד שלהזיה-אפשר למדוד היקף מותניים והבטן
אפשר להשקל
ואפשר רק לראות שהמכנס נעשה גדול עלייך
&nbsp
אבל במדדים אחרים
אין לי מושג איך עושים את זה
אין לי מושג במה אני רוצה להשתפר/מה המטרות הכושר שלי
אבל אני יודעת שאני רוצה להרגיש שאני משתפרת
אני מתחזקת בכושר הגופני שלי
שיש לי מדדים כלשהם שבהם אני יודעת שאני משתפרת.
&nbsp
אשמח לעצתכם

meedas

New member
פעילות ספורטיבית יחסית קלה לכימות

לא ציינת באיזה סוגי ספורט עסקת אז קשה להציע מדדים רלוונטים.
בכללי, רוב סוגי הספורט אפשר למדוד זמן ומרחק כדי לזהות שיפור (למשל בריצה, שחיה, רכיבה על אופניים וכו')
באחרים נמדת סיבולת משופרת (למשל אירובי) או התחזקות של השרירים (משקולות למשל)
תמיד קיים גם מדד של התאוששות אבל אותו קצת קשה יותר למדוד, לפחות בהתחלה.
&nbsp
חשוב לזכור שבכל ספורט, חיונית ההתמדה. תוצאות לא רואים תוך כמה ימים ולפעמים גם לא תוך שבועות או חודשים. כל אחת וקצב ההתקדמות שלה.
כל זמן שתקפידי לאתגר את עצמך ולצאת בעקביות מגבולות הנוחות (לדחוף את הגוף לעשות קצת מעבר למה שקל לו לבצע), יגיע בסוף שיפור שתוכלי לזהות בעין בלתי מזוינת

kupi4

New member
לאט ובטוח

מדדים לשיפור יכולים להיות בכל תחום.
יש מדדים כמותים: מרחקים או פרקי זמן שאת יכולה להתאמן, מהירות או איכות של תרגול, תרגילים שאת מסוגלת לעשות, גמישות, כח, מספר חזרות בחד"כ. כמובן אל תצפי שמאימון לאימון תעלי את המרחקים , זו התקדמות איטית יותר, במדרגות.
מדדים של תחושה - אחרי תקופה מסויימת של אימון הגוף מרגיש יותר חזק. ההתאוששות קצרה יותר . תמיד ובכל שלב, לוקח לגוף להסתגל להעלאת נפח אימון. כלל אצבע שכל שעת אימון דורשת בערך חודש הסתגלות. עד אז לפעמים מרגישים חלשים ועם פחות אנרגיות - זה לא אומר שהאימון לא יעיל.
כאשר נכנסים לשגרת אימון, כלומר מספר קבוע של פעמים בשבוע שאת מצליחה להתאמן, גם אם התהליך איטי הוא יקרה. בהצלחה !

אולי כדאי לך למצוא מטרה

למשל, מרחק או זמן מסויים, או מירוץ מסויים שאת רוצה להשתתף בו. כמובן, כדאי שתהיה מטרה ריאלית.
את אומרת שהיית בחוגי ספורט ולא הרגשת התקדמות. השאלה היא כמה זמן התמדת, ומה היו הציפיות שלך. וגם... השאלה אם אלה היו חוגים ברמה מספיק גבוהה. לפעמים בחדר כושר יש חוגים שלא שווים הרבה, ולוקח הרבה מאד זמן לראות תוצאות.

מור שלז

New member
אהבתי את התהיות שלך, נשמע שאת בדרך הנכונה

בעיני לדעת לשאול את השאלות הנכונות, זו כבר דרך חשובה.
&nbsp
התשובות - רק את יודעת...
&nbsp
אני יכולה לספר שבשבילי זה פחות עניין של מדדים, אולי מפני שבעבודה אני כל היום עם מטרות ומדדים.
&nbsp
בספורט, המטרה שלי היא להנות מהדרך, ולכן אני פשוט מחפשת את מה שעושה לי טוב. וזה משתנה עם השנים ועם התקופות וזה בסדר. אבל כל זמן שיש את התחושה הטובה הזו בבטן - אני בדרך הנכונה.
&nbsp
אני חושבת שבשבילי המדד הכי טוב לשיפור הוא ביכולת לקום בבוקר, כל בוקר מחדש ולתת לעצמי את מתנת הריצה, או אימון אחר.
המדד הזה שמעיד שאני פשוט ממשיכה לצעוד בדרך...
וברגע שאני מתמידה, וברגע שאני צועדת בעקביות בדרך הזו, ונהנית ממנה - כל השאר כבר מגיע מעצמו: השיפור בכושר, השרירים שמבצבצים להם פתאום, התחושה הטובה שלי עם הגוף שלי, וכל שאר המטרות.
&nbsp
אז מה המדד שלך? נראה לי שאת מכירה את עצמך הכי טוב. מה עושה לך את זה?

קיץ 2011

New member
לא הייתי קוראת לזה מדד להצלחה

אבל העובדה שטוב לי ואני נהנית!
הרבה פעמים לא כייף לי לצאת לרוץ. אבל הרגשה הנהדרת אחרי הריצה- זו הצלחה.

אני נרשמת אחת למס' חודשים למרוץ או תחרות. אם כייף לי ואני נהנית במרוץ- הצלחתי. אם שיפרתי זמן- עוד יותר טוב, אבל זו ממש לא המטרה.

והכי הכי... מבחינתי הצלחה זה אם יוצא לי במשך זמן ארוך (יחסית אלי) לא להתאמן. העובדה, שגם אחרי הפסקה, אני יכולה לחזור ולרוץ חצי שעה/ שעה רצוף- זו הצלחה נהדרת. בחופש יצא לי גם שבועיים לא להתאמן. העובדה שאחרי כזו הפסקה יכולתי ישר לחזור לרוץ- הראתה לי שהכושר שלי מספיק טוב ומבוסס, ושהריצה זה לא עניין זמני וחולף.

כלים מעשיים לבחינת התקדמות

כלים אובייקטיביים =מדידה .
למשל - מדידת הזמן שלוקח לבצע משימה מסויימת כמו למשל הליכה/ריצה של ק"מ, או להיפך- כמה מרחק מושג בפרק זמן קצוב, או מדידה כמותית כמו למשל מספר שכיבות סמיכה בדקה.

כלים סובייקטיביים = דרוג תחושה סובייקטיבית + רפלקציה.
למשל : ביצוע 30 כפיפות בטן ומתן ציון 1-10 כמה היה לי קשה/קל.
אחרי תקופה מסויימת- ביצוע אותה המשימה ודרוג שוב+ השוואה בין הדירוגים.
דוגמא אחרת: ריצת 5 ק"מ ודרוג רמת המאמץ הנתפסת (מקובל לדרג על פי סקאלת בורג http://www.netogreen.co.il/pages860.aspx ), והשוואה לדרוג קודם.

כלים פונקציונאליים = פעולות יומיומיות.
לדוגמא אם טיפוס 4 קומות דורש 2 מנוחות- טיפוס 4 קומות ללא מנוחה יהווה התקדמות. אם יש פעולות יומיום שנמנעים מביצוען בשל קושי ואחרי תקופת אימון מבצעים זוהי התקדמות.

רצוי לבחון יותר ממדד אחד.
שכלול המדדים ייתן מושג ברור לגבי התקדמות.

עוד שתי הערות

כלים אלו אינם נותנים מענה למדדי רגש (כמו מי שכתבה שהיא פשוט מרגישה טוב), או לאיכות הביצוע.

למעלה