מה הנוהל של פתיחת מחברות

stkachov

New member
מה הנוהל של פתיחת מחברות

מחר יש לי פתיחת מחברות בקורס מסויים. מה זה אומר? אני יושב מול המרצה והוא נותן לי לראות את המבחן? אם אני רוצה לערער אז הוא ישר מקשיב לערעור שלי ומחליט אם לקבל או לא, או שיש איזשהו נוהל להגיש ערעור מסודר? אני מקבל את המחברת בחינה שלי הביתה? תודה למשיבים

יכול להיות שזה משתנה בין חוגים

ואפילו בין קורסים, אז קח את מה שאני אומרת בערבון מוגבל. בפתיחת מחברות, המרצה (לרוב- המתרגל/ים), נוכחים. תחת השגחתם אתה מקבל את המחברת לבדיקה (לעיתים יש הגבלת זמן) ויכול למלא טופס ערעור שבו אתה כותב את השאלה/שאלות שעליה/ן אתה מערער ומנמק מדוע. ככל שאני יודעת, לרוב מחברת הבחינה לא יוצאת מהחדר (כלומר, כן, היא יוצאת, אבל לא בידייך). לעומת זאת, שמעתי על חוגים/קורסים מסוימים שבהם המרצה/מתרגל יכול לשנות את הציון מיידית אם וכאשר הוא מקבל את הערעור שלך. בחוגים אחרים, טפסי הערעור נלקחים ע"י מרצה/מתרגל ומתפרסמת הודעה על הערעורים שהתקבלו והשינוי בציון לאחר מס' ימים.

פתיחת מחברות...

רוב הסיכויים שתראה שם רק את המתרגלים. אתה נכנס, מביא להם את הספח הצבעוני שקיבלת במבחן, נותנים לך את המבחן שלך, לפעמים גם את הפתרון. אם אתה רוצה לערער, אתה מבקש שיביאו לך את הדף, ממלא את הערעור, וזהו. עצה ידידותית, תגיע כמה שיותר מוקדם. תדאג שתכנס בין הראשונים. יש לפעמים אנשים חצופים שיושבים שם קרוב לשעה ומעכבים את כולם, ממש פותרים את המבחן מחדש. ויצא לי פעם אחת לחכות שעתיים וקצת מהרגע שנרשמתי ועד שנכנסתי פנימה.

אכן- שכחתי לציין

להביא את הספח של הבחינה- חובה. אם הוא אבד- המספר אמור להיות בלוח המודעות, ליד הציון שלך. על מחברות הבחינה שאצל המתרגלים/מרצה אין שום אזכור לתעודת הזהות או השם של הסטודנט, ואין אפשרות למצוא את הבחינה בדרך אחרת (לעיין בכלללל המבחנים עד שתמצא את הכתב שלך היא לא אופציה
).

TheBigBrother

New member
למה חצופים?

יש אנשים שלא יכולים לעלות על טעויות בדיקה ב-5 דקות, ולפעמים שעה זה הזמן שצריך, אם לא יותר.

הזמן מאוד מוגבל...

כשכמה עשרות סטודנטים צריכים לפתוח מחברות בשעתיים, לאף אחד לא צריכה להיות החוצפה לשבת שם שעה שלמה. מגיעים. מחשבים שאין טעות סכימה של הציון. הולכים לשאלות שטעית בהם, משווים עם הפתרון. לא פותרים את המבחן מחדש. זה שזה לא מספיק זמן תגיד לחוג, שהם יעשו צילום מחברות נורמלי ולא פתיחת מחברות, ככה כל אחד יוכל לשבת על המבחן שלו גם 3 שעות, ומי שרוצה שיפתור את המבחן מחדש. בפתיחת המחברות של מיקרו ב' היו רשומים כ 70 סטודנטים, הקציבו לנו שעתיים. אנשים שהיו צריכים ללכת לעבודה אחרי השעתיים האלה, חיכו שם סתם, בזבזו את השעות האלה סתם, ובסופו של דבר לא נכנסו אפילו פנימה.

TheBigBrother

New member
זה שהחוג מעיף

את כל הסטודנטים בלי לפתוח להם פתיחת מחברות אחרי שעתיים, כבר דורש בירור רציני, ומי שיש לו עבודה או שיאחר או שיקדים.במבחן של שאלות אמריקאיות אין מה להסתכל עליו יותר מ-5 דקות, אבל בשאלות פתוחות חבל לפספס נקודות בגלל שלא התעקשת מספיק על תשובתך

תנסה לחשוב על זה מנקודת המבט של "החוג"

אם החוג נותן טווח זמן של שעתיים או שלוש לפתיחת מחברות, צריך לשים גבול איפושהו. המתרגלים או המרצה לא תמיד יודעים מי חיכה שם שעה-שעתיים ומי הגיע הרגע (אבל טוען אחרת). אם לא יהיה גבול ממשי, ימשיכו לזלוג עוד ועוד סטודנטים ומועד הערעור יתארך בעוד חצי שעה או שעה בקלות מעבר למה שהיה אמור להיות. אני מסכימה שבכלל לא צריך להגיע למצב שבו סטודנט לא מספיק להכנס למועד הערעורים בגלל עומס, אבל מה לעשות וזה דורש הקצבת זמן מצד המשגיחים (מתרגל או מרצה), אפילו הקצבה מאוד נוקשה, במקרה שיש עומס של סטודנטים.

amitk80

New member
זה קרה לי המון

גם בחוג לסטטיסטיקה וגם בחוג למערכות מידע... מזדהה עם כל מה שנכתב פה על ידי החבר'ה. אין עוד מה להוסיף..

FloorFiller

New member
אם הם היו היחידים אז שיהיה להם בסבבה

אבל ברגע שיש עוד כמה עשרות אנשים בתור אחריהם זה בעייתי.

tutiris

New member
לפי השרשור הזה,

אני מבינה שבכל החוגים אתם נכנסים אחד-אחד לערעור? אני שנה ג' ומעולם ערעור לא היה נראה כך (מצד שני, רוב הערעורים שהלכתי היו של מקצועות שנלמדו בפקולטה לרפואה). מנסיוני: כולם נכנסים יחד לכיתה, כל אחד מקבל טופס בחינה ואת טופס התשובות. ממלאים טופס ערעור. (מזל שזה כולם יחד כי אז מתחילות התייעצויות- "מי ערער על שאלה 2?... וכו'.... מזל, כי אני כבר לא זוכרת על מה רציתי לערער כי היו 6 מבחנים אחרים אחרי...) בקיצור- כותבים מה שחושבים, לפעמים אפילו מוסיפים ערעור כיתתי, ובסוף לא מקבלים שום ערעור, פרט לשאלות שהיה בהן טעות או שהיו על חומר שלא נלמד (בעצם גם במקרה השני, זה לא עוזר). * זה גם לא עזר כשבמלחמה נסעתי לפקולטה לרפואה ליד רמב"ם כדי להגיש ערעור ובסוף ביליתי יום שלם במקלט. כשנסעתי פעם שנייה לערעור, קיויתי שלפחות הנסיעה הכפולה והבזבוז של הזמן ישתלם לי, אך לשווא...

לא ולא

נכנסים בקבוצות לכיתה, ומספר הנכנסים בכל פעם מוגבל. בקורסים גדולים בעיקר אין שום סיכוי שכולם ייכנסו ביחד, ולכן טווח מועד הערעורים הוא שעה-שעתיים ולעיתים גם יותר. לא תמיד מתאפשר דיון (תלוי במדיניות באותו קורס ספציפי).

TheBigBrother

New member
אצלינו בדרך כלל

נהוג לצלם את מחברת בחינה, לקחת טופס עירעור מהמזכירות, לכתוב איזו שאלה אתה רוצה שתיבדק ולמה ולהגיש למרצה דרך המזכירות.

כשאני הייתי בשנה א'

וגם חלק משנה ב' השיטה הייתה כמו אצלכם. זה היה הרבה הרבה יותר נוח. לא יודעת למה הם החליטו לשנות את זה.

FloorFiller

New member
לא שינו את זה

אם את מדברת על החוג לכלכלה... זה עדיין ככה. לראייה, ערעורים שהיו עכשיו בקורס מאקרו. אני לא חושב שזאת מדיניות של החוג. זאת בד"כ מדיניות של מרצה/קורס מסויים שבוחר בשיטה הזו. יש כאלה שמעדיפים את השיטה השנייה של צילומים-ערעורים ויש כאלה שמעדיפים את הראשונה של פתיחת מחברות.

stkachov

New member
טוב אז הייתי בערעור

באמת אצלנו נכנסו כמה אנשים(עשרה נגיד) לכיתה כל פעם, ויכלו לערער. אבל השיטה הזאת ממש גרועה! תוך 10 דקות אתה חייב להספיק לעבור על כל המבחן, להזכר בשאלות, להשוות עם התשובות, להבין מה עשית נכון ומה לא נכון, ולנסח ערעור. זה ממש מלחיץ ובלתי אפשרי. מה הבעיה שכל מי שרוצה יזמין צילום של הבחינה במזכירות, יקבל לידיו את הצילום, יוכל עד תאריך מסויים לכתוב ערעור מסודר ונורמלי, ולהגיש למרצה(בתא אפילו). ככה זה עובד בטכניון, וזה הרבה הרבה יותר נוח ויעיל. בכל אופן, הגיעו היום איזה 25 ח'ברה אני מעריך שהגישו ערעור, וכבר שלחו לנו תשובות(סחתיין על המהירות!), ורק 4 ערעורים התקבלו. בין השאר שלי
אבל השמחה לא רבה מדי, העלו לי רק ב 2 נקודות

למעלה