מה הסיבה לטבעת שננעלת בפתאומיות?

מה הסיבה לטבעת שננעלת בפתאומיות?

היי לכולם,
מזכירה כי לפני כמה שבועות פתחתי את הטבעת ב-1/4 מכיוון שהסגירה התהדקה מאוד בתוך מספר ימים. כמה שבועות שאני יורדת לאט ובכייף במשקל (בערך 2 קילו במשך 5-6 שבועות). אני לא ממהרת, פשוט רוצה להמשיך לרדת לאט ובטוח.
מזכירה שיש לי לרדת עוד כ-15 ק"ג (רוצה להגיע למשקל של 80-75 ק"ג, על 1.70, כי זה מה שרופא הפוריות שלי ביקש לפני שאני ממשיכה בטיפולי פוריות).
שבוע שעבר, אחרי שההגבלה שלי הייתה ממש טובה (אוכלת לאט ובאיטיות כמות של "חצי מנה", לא מקיאה כלל, אוכלת הכול כולל לחם, שניצל וירקות), לפתע ביום שלישי מים לא עברו ונאלצתי להקיא (ממש עלה בלי שום שליטה).
במשך כל אותו יום לא הצלחתי לפתוח את הטבעת עם שתייה (חם / קר / פושר / חלבי) או אוכל, וכל מה שנכנס לפה יצא מיד. יום למחרת פתחתי את הטבעת ב-1/4 ומאז הכול חזר להיות תקין.
ולשאלה שלי... מאילו סיבות הטבעת ננעלת פתאום? לפי מה הקראתי התנהלות עם הקאות תכופות גורמת לכך, ואני מקיאה ממש לעיתים רחוקות, רק אם משהו עולה מעצמו. כמעט ולא "נתקע" אוכל, ואני לא אוכלת עד תחושת עומס באופן רגיל.
יש הסבר? הייתי רוצה להימנע מזה בעתיד אם זה תלוי התנהגות.

אופירA

New member
מנהל
זיקנה=עייפות של הוושט יכולה להיות סיבה

זה קורה עם עליית גיל הטבעת.
אין דרך למנוע זאת, רק לפתוח כשצריך. ובקפיצות הכי קטנות שאפשר.
במקרים כאלה חשוב לא לסגור בחזרה. הוושט צריך את הפתיחה הזו.

אם ההשערה שלי נכונה, תמשיכי להרגיש אותה הגבלה גם אחרי הפתיחה הזו.
תשתדלי תמיד לשתות לפני אכילה.

תודה אופירה :)

תמיד שותה לפני האוכל, וממתינה כמה דקה או שתיים עד שהביס הראשון יעבור ורק אז ממשיכה לאכול.
האם במצב של נעילה פתאומית פתיחה של 1/4 נחשבת קטנה מספיק?
ההגבלה כעט טובה וחזרה להיות כפי שהייתה כמו שניחשת :)

אופירA

New member
מנהל
רבע זו פתיחה קטנה. בפחות מזה אנו לא מתעסקים

רק במקרים נדירים במיוחד, וזה לא המקרה שלך.

במקרה של נעילה מוחלטת, ההתלבטות היא רבע או חצי. אבל אם אפשר לפתוח רבע ולשתות, ולראות שזה בסדר, אפשר להסתפק בזה, ותמיד אפשר לחזור אחרי כמה ימים ולפתוח עוד רבע אם צריך. אני מעדיפה התעסקות הדרגתית מאשר לחסוך התעסקות ע"י פתיחות גדולות, ואח"כ מסתבכים עם זה.

אם עכשיו ההגבלה טובה, אז הרבע הספיק לך.

בכל אופן, אל תופתעי אם תצטרכי במשך הזמן לפתוח שוב ושוב בגלל היצרות יכולת האכילה. העיקר שההגבלה בסדר.
אחרי שנתיים סביר שיש התעייפות, והפתיחה פותרת אותה.

תודה על ההסבר!

איילה זה מעניין!! ו..אני אחרי סגירה ראשונה..

איילה...קראתי פה פעם שגם לחץ משפיע על הטבעת...
מדהים..אני מניחה שגוף בסטרס יותר מכווץ וכך הטבעת כנראה "ננעלת"...
גם את היית בלחץ כלשהוא??

מעבר לכך..היום נסעתי לסורוקה לסגירה ראשונה..
שלוש וחצי כוסות חד פעמיות עם מים עברו ללא בעיה...
אחכ שתיתי נס...הכל בסדר...התבוננתי בחברה החדשה..הטבעת..
ישבה על הקיבה שלי..קיוויתי שתרגיש איזו הכנסת אורחים עושים
לכבודה....אפילו התכבדנו בשלוק בריום בקשית.....
ההזרקה ממש לא כאבה ואני סקרנית האם ישנה הגבלה כלשהיא...
האם זה שהמים עברו עשוי להעיד שאין הגבלה ? בכל מקרה אמתין בסבלנותתתת.........
לילה טוב שקט ובטוח לכולם....

אופירA

New member
מנהל
ברור שהמים לא מלמדים על שום הגבלה

גם לא הנס קפה. שום נוזל.

במשך 4 השבועות הבאים תוכלי ללמוד אם יש הגבלה. גם אם השבועיים הראשונים לא יראו כלום, אל תגעי בזה, כי זו סגירה גדולה והקיבה צריכה את הזמן כדי להתמודד איתה, גם אם את לא מרגישה את ההגבלה.
בהתאם למה שתלמדי במשך הזמן הזה, תחליטי כמה לסגור בסגירה השנייה.
חשוב שבמהלך 4 השבועות תאכלי את כל סוגי המאכלים, בכל סוגי השעות. טוב, לא צריך לאכול שניצל בבוקר, אבל לחם כן צריך לנסות בבוקר.

היי נגה :)

קרה לי בעבר שהמעבר הפך צר יותר כשהייתי בלחץ, אבל זה היה ליומיים או שלושה והתרחב חזרה. לא יודעת אם זה בגלל הלחץ או שבגלל שאני הייתי לחוצה פחות הקפדתי על אכילה איטית....

ולגבי ההגבלה שלך, סביר להניח שלא תרגישי שיוני כלשהו, רוב האנשים לא מרגישים שינוי כלל או לפחות לא ינוי משמעותי אחרי הסגירה הראשונה. רק כשתתחילי לאכול, בהדרגה, כל מאכל בנפרד, תדעי אם יש שינוי.

במקרה הכי גרוע, עוד 4 שבועות תסגרי שוב (אם אין שום הגבלה אז הם סוגרים 2 נראה לי), וגם אם לא תרגישי שינוי, לא להתרגש....

קחי אותי לדוגמא, שבתהליך הסגירה הראשוני, סגרתי כל 4-6 שבועות, ורק בהגבלה של 10.25 הגעתי ליעד הנכסף של הגבלה אמיתית. לקח לי כמעט שנה להגיע לשם.
עדיף לאט, אל תרוצי לסגור כל שבועיים כמו שרופאי אבינוחיה אומרים. עובדה שמי שעושה את זה אולי מגיע להגבלה מהר, אבל עם הרבה טראומה לקיבה, שאיתה את תצטרכי להתמודד בצורת הקאות, אוכל שנתקע כמעט כל ארוחה ועוד רעות ששמעתי עליהן במסדרונות האבינוחיה....
בהצלחה יקירה!

למעלה