מה הסיבה שאצל החרדים

רמי אב

New member
מה הסיבה שאצל החרדים

יש מקרים שבהם הם עושים חרם כלפי אדם שלטענתם הוא רוצה להתלונן עליהם במקום לא חרדי כמו במשרד החינוך של מדינת ישראל, או חרם על מקומות שפתוחים ביום השבת? או חרם על זמרים שמופיעים גם מול נשים, וזמרות שמופיעות גם מול גברים?
ואצל הדתיים שהם חובשי כיפה סרוגה לא עושים חרם על דברים כאלה?
מה חרם כזה נותן לחרדים?
חרם כזה רק גורם לי שלא לתמוך בחרדים האלה.
וזה אחת הסיבות שהרבה זמן אני בכוונה בבחירות בכנסת ישראל לא מצביע למפלגה כמו ש"ס או כמו יהדות התורה.

תגובה

אחזור על דברים שאמרנו לך בעבר כמה פעמים, בתקוה שזה יועיל מתישהו:
-אתה בפורום לשאלות הלכתיות, אין קשר בין שאלות הלכתיות לבין כל מיני שאלות מהסוג הזה.
-אתה מניח הנחות מעצמך ועליהם מקשה קושיות בזמן שהנחות היסוד שלך שגויות כך שאין על מה לענות בעצם.
&nbsp
דוג': קבעת ש "חרדים" עושים חרם על זמרים, מי זה החרדים האלה? רבנים? של איזה מגזר? זה משקף את דעת כל החרדים? את ההנהגה? בקיצור מי קבע את החרם בכלל אם נקבע כזה?! ומה מידת סמכותו שנקרא לו "חרדים" כאילו מדובר ב100%.
דוג'2: קבעת שאצל הכיפות סרוגות אין חרמות וזו טעות, אני מכיר כיפות סרוגות שמחרימים תבואה מערבים, רפורמים, אנשים מסוימים, תתי קבוצות , מקומות וכו'. גם במקרה הזה זה לא כל ה"כיפות סרוגות" אבל יש ביניהם שמחרימים על דברים כאלה ואחרים כמו אצל החרדים שיש ביניהם וכו'...
&nbsp
מה כל זה קשור להלכה? , מה כל זה קשור לבחירות ואליך? אין קשר וחבל כי זה לא נושא הפורום.

רמי אב

New member
תראה למשל את התגובה של אופירה

בפורום אחר בתפוז אנשים של חוזרים בתשובה-תמיכה, שנראה לי שהיא רושמת גם פה,
אז היא רשמה שם הודעה שבמקרים מסוימים הציבור החרדי מצדיק חרם.
לא לקנות בכוונה דיסקים של זמרים שיש להם הופעות מול קהל מעורב זה סוג של חרם.
לא לקנות בכוונה מחנויות שמחללות שבת זה גם סוג של חרם.
בטענה שלפי ההלכה זה מותר בלי קשר לחרדי,
אני בלי נדר לא מסכים עם הדברים האלה.
זה קישור להודעה שלה.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=490&messageid=178673276
אני מבין שגם דתיים לאומים עושים חרם, אבל הם בניגוד לחלק מהחרדים, לא משתמשים באלימות או החרמה של מי שלא מצטרף לחרם, והם גם לא משתמשים באלימות נגד מי שרוצה להתלונן נגד החרם במקום שהוא לא דתי. אין לי בעיה ממי שרוצה להחרים, אבל שלא יכפה על האחרים את זה כתנאי שלא יחרים את המחרימים, ושגם יתן לי זכות להתלונן נגד החרם במקום שהוא לא דתי.
ואני מאמין שזה קשר להלכה כי נראה לי שגם רבנים לפעמים קוראים לעשות חרם כלכלי.
&nbsp

אופירA

New member
מנהל
מותר לשאול אותך על מה אתה מדבר?

אני שאלתי אם לקריאה הזו לא לקנות בחנויות מחללות שבת וכו', אתה קורא חרם.
כי אם לזה אתה מתכוון, הסברתי לך שזה נכון מבחינה השקפת היהדות, לא לקנות את סחורתו של מי שיש בידו עבירה של החטאת הרבים. לא לסייע בידיו.
אז יש קריאה לא לקנות תוצרת שלו. הגיונית לחלוטין.

אז למה אתה מדבר על אלימות, ומאיפה המצאת החרמה של מי שלא מצטרף לחרם??? מאיפה??? על מה אתה מדבר???
מאיפה הרעיון ההזוי הזה, שכיפות סרוגות לא עושות חרם באלימות, וכיפות שחורות כן? מה זה השטויות האלה?
ומי מתלונן על החרם במקום לא דתי ואיך "משתמשים" נגדו באלימות?

זה כמו שאני אשאל אותך: למה אצל החילוניים אונסים ורוצחים דרך קבע את הנשים הנשואות? ואביא כתבה שמישהו חילוני רצח את אשתו...

כשאתה שואל שאלות תתן פרטי מקרה, ואל תצפה שכולם יכירו את המקרה שעליו אתה מדבר ברמזים.
למשל, כששאלת על ההוא שהתאבד כי כתבו עליו בפייסבוק, הבאת את הכתבה עליה בנית תילי תילים של חוקים ועבירות ותקנות משטרה ועייסק שלם שאין לי מושג מאיפה הגיע לראש שלך - אז קראתי והבנתי בבירור שאף אחד לא מתאבד כי כותבים עליו בפייסבוק. יש פה סיפור שאנו לא יודעים את פרטיו, וממילא אי אפשר לבנות תילי מסקנות והחלטות עפ"י סיפור על מישהו שכתב מכתב. אז הוא טוען שבגלל זה התאבד. שיטען. לא מתאבדים בגלל זה.
(ולא, לא פתחתי כאן את הנושא לדיון אם כן מתאבדים או לא מתאבדים בגלל זה...).

קליט

New member
יש רבנים שמורים שכדאי לא לקנות

במקום שמחלל שבת, היות והוא מעביד יהודים בשבת, יהודים שהיו מעדיפים לנוח בשבת.
בגדול כדאי לך לקבוע עיתים לתורה, ואז תבין שגדולי ישראל לא אוסרים דברים סתם, הכל מעוגן בתורה שהיא הספר הכי מוסרי והכי ערכי.
יש רבנים שהמליצו לא להעסיק זמרים ששרים כשהקהל מעורב, היות והם מזיקים את הרבים, והם מביאים אנשים לידי חטאים חמורים ביותר.
אפשר לשיר בנפרד כמובן.
אני מציע לך לשאול שאלות אחד אחד, ובצורה ברורה יותר.
לא בדיוק הבנתי על איזה החרמות כבודו מדבר.
תודה ובהצלחה

asaf2000

New member
נראה לי שהתשובה פשוטה

חרם כלכלי זה דבר שמקובל מאוד בעולם שקבוצת אנשים מתאגדת כדי להשיג משהו, נראה לי שגם זכות השביתה המאוגדת בחוק זה מאוד דומה.
במקרה 'שלנו' מדובר בדרך כלל בחרם כלכלי, היינו שמתאגדים ונמנעים מלקנות במקום מסויים ומטרת החרם לא להוריד מחירים אלא לשם שמיים, לגרום לעסק לסגור את שעריו בשבת, או לגרום לזמר לא להופיע וכד'
גם אני לא מחסידי החרמות אבל לדעתי זה דבר לגיטימי כל עוד לא נוהגים באלימות, פיזית או מילולית.
גם בתלמוד מופיע המושג של חרם ושל נידוי ככלי של הדיינים להענשת מישהו שמסרב לקיים פסק דין וכד', מה שקוראים היום 'בזיון בית המשפט', אבל זה כבר נושא אחר.

בכל מקרה אין לזה שום קשר למפלגה כלשהי או לפוליטיקה בכלל, ואם כן יש קשר במקרה מסויים אז גם אני סולד מזה.

קליט

New member
עוד כמה נקודות

הרבה פעמים - אין איסור מפורש לקנות במקום מסוים.
היה הסיפור עם שפע שוק, שלא היה איסור מפורש לקנות במקום, היתה קריאה נלהבת.
היות וכל מי שפוגע בנו בצורה רצינית - לא נושיט לו את הלחי השניה, לא נקנה במקום שמחלל שבת ומעסיק את אחינו בשרינו בשבת.
דבר שני ; בשקט בשקט כולנו קונים איפה שבא לנו מתוך סיבות זניחות לגמרי, יש אנשים שלא יקנו בחנות מסוימת כי יקר שמה, או כי המוכרת מדברת מדי מהר, או כי מחניק שמה קצת, או כי זה רחוק מהבית וכדומה,
אצלינו יש ערכים נעלים שחשובים לנו, לא נוכל לקנות או להעסיק זמר שפוגע בקדושת ישראל, וזה גם פוגע בנו פיזית, ואמרו חז"ל
במקום שיש זנות - אנדרלמוסיה באה לעולם.
תבין, כולנו מאוד דומים, תתיחס לחרדים דתיים חילונים וגויים כאל בני אדם,
ובתור בני אדם, הרוב הם טובים, לכולם יש חולשות ויצרים, מי ששומר מצוות הסיכוי שלו להיות אדם טוב הוא גדול יותר, כי יש תורה שמנחה אותו ומחייבת אותו.
כל חרם באה אחרי הרבה שיקול דעת,
החרם נגד מפעלים שמחללי שבת ומעבידי יהודים טובים בשבת - באה אחרי הרבה מחשבה ושיקול דעת, מי שאחראי על החרם הוא איש צדיק, אוהב ישראל, רך ונעים הליכות, שמו בישראל הוא הרב שלום יוסף אלישיב זכר צדיק לברכה.
תקרא עליו קצת.
הוא לא היה פוליטיקאי עם אינטרסים.

למעלה