מה הסיבות לזיגזאגים של

מה הסיבות לזיגזאגים של

נעמה אורנה מיכאל ב DSM אין שום סממן להתנהגותם לא מצבי רוח ולא גבוליות
 

שרונסקי

New member
לא בטוחה שמסכימה לרעיון הזיגזאג

לא חושבת שנעמה מזגזגת, היא עושה דווקא לעצמה ולראובן - אתה אמרת לי לא אז אני אמרתי לו כן. היא לא רגילה שגברים דוחים אותה, היא צריכה ישר לכבוש אותם, יש כאן אם כבר איזה תגובה נארקסיסטית. האגו מאד נפגע מזה שראובן אפילו לא מודה שהוא רוצה, למרות שהיא יודעת שכן, אז היא 'תראה' לו. תבדקי אם BORDER LINE עונה לתמונה, למרות שכפי שציינתי, הכותרות לא באמת משמעותיות וחוץ מזה, אני לא זוכרת, עבר הרבה זמן מאז שלמדתי על זה. בעניין ארנה ומיכאל, מראש אל תשכחי שהיא התחתנה עם המיכאל הזה, כלומר, יש לה משהו אליו, בהמה ככל שיהיה בעיני. הם היו בריב, עבר להם, כי היא כנראה התחרטה, כלומר - חשבה קצת בעקבות הטיפול, וגם הוא, ואז רואים אותם כפי שהם כשהם לא בריב. לא זיגזג, סתם אנושיות רגילה.לא ככה?
 

carmela51

New member
הזוג אורנה ומיכאל

הראו קצת יותר מסתם אנושיות רגילה לטעמי. הרבה רכות וארוטיות.גם מצידה. כאילו במפגיע . הוא נראה מעריץ אותה עוד בפרק הראשון. האמת שזה לא כ"כ ברור המפנה הזה. לא היה בטפול משהו שיביא לזה. בכלל הם זוג שנראה לא מעניין עד כה. אין מורכבות באישיותם כמו באחרים. זה בטח יבוא.
 
שרונסקי הכיוון שלך לנרקיסזם

אצל נעמה הוא הכיוון הנכון לאחר הפרק השלישי
 

שרונסקי

New member
אבל ראובן...

קשה לי כשאסי מפשל כמטפל. מצחיק. בדרך כלל אני מאד לא מפרגנת לפסיכולוגים, אבל לאסי שעד עכשיו היה טוב אני מאד מפרגנת ומתבאסת כשהוא מפשל. נעמה אכן נראית נרקסיסטית, אבל ראובן לא מתמודד איתה מספיק טוב, האמת. למרות שהיו לו דברים חשובים להגיד, הוא גם עשה כמה שטויות. ולא היה צריך לנסות להעביר אותה, בטח לא בתירוצים. לא ככה?
 
מה בתאור זה מתאים לנעמה ?

מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית. נרקיסוס - הגיבור מהמיתולוגיה היוונית, שנעשה אובססיבי לדמותו המשתקפת בנהר. על שמו קרוי הנרקיסיזם. נרקיסיזם הוא כינוי להתנהגות אגוצנטרית המתבטאת בהשקעה רבה בעצמי, כגון השקעה מוגזמת בטיפולי יופי, פיתוח הגוף, ואהבה עצמית. התנהגות מעין זו מעידה על חוסר נכונות לתרום לאחר או להיות קשוב לסביבה. השם לקוח מהמיתולוגיה היוונית, מדמותו של נרקיסוס שהתאהב בדמותו הנשקפת אליו ממי הביצה, עד שלבסוף קפץ לתוך הביצה וטבע בה. הספר "תמונתו של דוריאן גריי" של אוסקאר ווילד מתאר הפרעה זו באופן ספרותי מרשים. מעריכים כי הנרקיסיזם הוא מנגנון הגנה פסיכולוגי שבא להגן על ערכו ושלמותו של האגו מפני איומים מבחוץ. ההתנהגות הנרקיסיסטית מפצה על חסכים שונים ורגשי נחיתות ויכולה לפצות על רגשי כשלון והערכה עצמית שלילית. הנרקיסיסט מחליף את הרגשת הדכדוך במצב רוח מרומם והרגשת גאוה. במישור היחסים בין בני זוג יכולה התנהגות נרקיסיסטית להוות מכשול שכן הנרקיסיסט מתקשה להעניק מעצמו לאחר ועם זאת דורש תשומת לב מרובה. בנוסף לנרקיסיזם כתכונת אופי, קיימת תופעה נפרדת הקרויה "הפרעת אישיות נרקסיסטית". שהינה אחד מהסוגים של הפרעות אישיות. תופעה זו היא הפרעה פסיכוטית חשוכת מרפא, שהלוקים בה אינם מסוגלים לחוש אהבה, ויצר ההישגיות שלהם מפותח במדה כזו, שהם לא מהססים לפגוע בסובבים אותם על מנת להאדיר את שמם או להדגיש את ערכם בעיני עצמם ובעיני אחרים . הפסיכיאטריה נוטה להחיל הגדרה זו גם על "מקרים" פשוטים הרבה יותר, כך שלמעשה אחוז המאובחנים כלוקים בהפרעה זו הינו גבוה למדי וכולל גם רבים המפגינים תפקוד תקין לחלוטין. וריאציה לתופעת הנרקיסיזם היא "נרקיסיזם שניוני" (secondary narcissism). ההערצה לדמות ה"אני" מתנפצת מול "אני" מרוקן, חסר הערכה עצמית. כתחליף תאומץ דמות נערצת, בעלת תכונות בולטות של יופי, כח, כשרון והצלחה, אשר תספק "אני משני" שיהיה מושא לסגידה והערצה עד כדי אימוץ כתחליף ל"אני" המקורי, או התבטלות ה"אני" המקורי בפני דמות זו. לעיתים חווים זמרים, שחקנים וספורטאים תופעות של סגידה קיצונית, עד כדי סיכון חייהם על ידי מעריצים, שלפעמים מסרבים להאמין שאליליהם הם אכן אנשים בשר ודם.
 
למעלה