מה הסיכויים להשתלב כפקח טיסה?

gonzila

New member
מה הסיכויים להשתלב כפקח טיסה?

אהלן אנשימים בשנית הבוקר, אולי יש עוד יותר משנה וחצי עד הגיוס שלי אבל אני כבר מתכנן, רציתי לדעת מה דעתכם, אם אני אצליח להיות פקח טיסה בחיל האוויר, מה הסיכויים שאני אוכל להשתלב בשלב יותר מאוחר כפקח טיסה בשדה כמו בן גוריון? תודה, מתן. :)

baz22

New member
פקח

אהלן מתן. איזה פקח אתה רוצה להיות? במגדל או פקח אזורי? לפי מה ש/אני יודע פקח אזורי מתקבלים רק נפלים של קורס טייס אחרי צ'ק מסויים ולפקחי מגדל יש קורס יעודי. קודם כל תבדוק לאן ואיפה מגייסים אותך. לגבי האזרחות אז כל הפקחים ששירתו בחיל האוויר יכולים להתקבל לאזרחי, תלוי כמובן במצב השוק... אם חסר אז תתקבל.. אם יש עודף אז...

navig8tor

New member
סיכויים טובים בתנאי:

שתתקבל לקד"צ פיקוח טיסה,מה שדורש פרופיל בלתי קרבי לחלוטין.או לחילופין אם תודח מקורס טייס,בשלבים די מתקדמים,לפחות שנה.יש סיכוי שתתבקש לתרום את שלך לאמרה:"הטובים לטייס-הפחות טובים לבקרה". לאחר שתשלים שרות מלא כפקח או בקר,רצוי קצין בתחום. תפתח לפניך ההזדמות להכנס לקורס פיקוח טיסה אזרחי, אותו עורכת רשות שדות התעופה,מפעם לפעם,בתדירות של לפחות פעם בשנה. אל תשכח שבאזרחות,עובדים בפיקוח ובבקרת הטיסה מעל 150 פקחים חלקם בגיל פרישה,כך שהסיכוי טוב+

mike1551

New member
ואם לא הייתי פקח/בקר

בחיל האויר, אין לי סיכוי להתקבל לפיקוח אזרחי כלל ?

navig8tor

New member
אם לא שרתת במקצוע בחי"א, הסיכוי

שלך להתקבל לקורס פקחי טיסה אזרחיים הוא בדיוק כמו הסיכוי של טייס אזרחי שלא שרת כטייס בחי"א להתקבל לאלעל או חברה ישראלית אחרת כטייס.

למעלה