במחקר מגששים באפלה. הם אפילו אינם יודעים מה גורם למחלה. מה גורם לגוף לתקוף את עצמו, אם זו בכלל מחלה אוטואימונית ולא תגובה מאוחרת של הגוף לחיידק שנכנס , גורם לדלקת , מפריש רעלים ומערכת החיסון נכנסת לפעולה ותוקפת את הרעלים של החיידק שמתבייתים על המיאלין. כן גם זו אפשרות ולאף אחד אין מושג ירוק מה קורה. יש רק ספקולציות . עד שלא ידעו מה הסיבה מין הסתם לא ימצאו תרופה. אולי זה נשמע פסימי אך זה המצב ואני עוקבת בהתמדה אחרי המחקרים המתפרסמים . נקווה לטוב!
תגידי 5 שנים אוקי תגידי קצת יותר אבל לא יודעים מה יהיה מחר איך אפשר להגיד שעוד 20 שנה אולי? קצת מוגזם לא? וחוץ מזה החוקרים כל הזמן מוצאים משהו חדש ומתקרבים אל הפיתרון הגואל אז תנו קצת קרדיט,,,
ומציאות קיימת. אפשר להתעלם מהעובדות והמציאות ולהאמין שהחלומות יתגשמו, וכולנו נבריא, הנכויות שלנו ייעלמו, וכל זה יקרה בדרך נס, בהקדם האפשרי. אבל זה פורום רפואי והמטרה שלו היא תשובות עניניות, עובדתיות ומדעיות לשאלות שמתעוררות. רבים מאלה שעונים כאן קוראים בעיון כל פיסת מידע חדש, ויש להם מידע מהימן ומדויק. אם את מחפשת מקום להיות בו אופטימית, לקבור את הראש בחול ולהתעלם מהמציאות את יכולה לפנות לפורום חלומות. בבקשה:
ראה מאמרי כאן בפורום על חיסונים שונים. בקיצור: כיום נעשים מחקרים רבים שקשורים לפיתוח חיסונים פסיבים ואקטיבים וכן תרופות אחרות. כך התקבלו תוצאות מעודדות לאחרונה ממחקר ה- TYSABRI אלא שישנן תופעות לוואי בעיתיות אשר נמצאות בברור ומעלות את השאלה לגבי "הסיכוי מול הסיכון" שיתכן בתרופות מוצלחות עתידיות. אישית אני חושב שבטווח הקצר יש סיכוי לתרופות מוצלחות מהסוג של התרופה האחרונה ופחות לחיסון אקטיבי שיחסל באחת את המחלה.