מה הסיכויים שלי להגר?

iverson12

New member
מה הסיכויים שלי להגר?

שלום לכם אני עוד מעט בן 21. כמה חודשים לפני השחרור מצה''ל. לומד גם באוניברסיטה הפתוחה לתואר B.A בתקשורת. העניין הוא לצערי שאני לא רואה את עתידי בישראל. אני טיפוס מתבודד שאוהב להיות כמה שיותר רחוק מהבית, אך יחד עם זאת לא בגישת ההרים הרחוקים, אלא פשוט רחוק מהחברה המוכרת. לא יצא לי להיות עדיין בקנדה, אבל ממה שאני מצליח להבין סיכויי ההגירה לשם גבוהים יותר מארה''ב למשל. כבר יצא לי להיות תקופות של כמה חודשים מספר פעמים בארה''ב בעיקר בפלורידה ומאד נהנתי. אני לא מדבר כרגע מתוך נקודת מבט של תייר כי כשהיתי שם לא טיילתי אלא עבדתי. יש לי דוד בפלורידה קרוב ל30 שנה, נשוי+1. מנהל עסק לא קטן ומעסיק עשרות עובדים, זה יכול לעזור איכשהוא? *אני מציין זאת כדי לבדוק אם יש איזה קשר וזה יכול לעזור. כמו שאמרתי אני בן 21, שירות צבאי מלא, עם רישיון נהיגה, וכרגע לומד לתואר ראשון בתקשורת. מהם הסיכויים שלי להגר לקנדה? שאלה נוספת, האם יש איזהשהוא הליך שאם אני מתחיל אותו עכשיו במטרה ליעד של עוד מספר שנים יש לי סיכוי טוב יותר לקבל את הויזה? כאילו אם אני אומר לא אכפת לי לחכות 4-5 שנים מעכשיו, ובנתיים אחסוך כסף לקראת המטרה. יש לזה משמעות כלשהיא? דבר נוסף, במידה ואישרו לי ויזה, האם אני יכול לדחות את הקץ? כלומר להשתמש בויזה הזאת רק שנתיים ממועד קבלתה או מרגע שקיבלת אותה אתה חייב להשתמש בה מיידית אחרת היא פגה? תודה על העזרה,

הסיכויים שלך מצויינים, אבל לא כרגע.

או שאולי כן, זה תלוי גם במה שעשית בשירות הצבאי. כדי להגר לקנדה צריך לצבור "נקודות הגירה" ב 6 תחומים. שהחשובים בהם הם ידע באנגלית ו/או צרפתית, ניסיון בעבודה מקצועית של עד 4 שנים, והשכלה. אדם בו פחות מ 50 שיש לו ידע טוב באנגלית, תואר BA, וניסיון של 4 שנות עבודה מגיע ל 67 נקודות ויכול לפתוח תיק הגירה, ואז זו רק שאלה של זמן עד שהוא יקבל את תשובות הקבע הקנדית. בקרוב, ישתנו הכללים ומי שעבד ברשימה ארוכה של עיסוקים מקצועיים שעדיין לא פורסמה, יקבל את הויזה במהירות די גדולה. כניראה בכפוף למכסות לאומיות המכסה של ישראל היא כניראה כ 2500 מהגרים לשנה. שזה כ 600-700 תיקים. כשתקבל את הויזה תצטרך לבוא לקנדה לעשות מימוש שלה הקרוי לנדינג. לאחר הלנדינג תוכל לעזוב את קנדה לתקופב של פחטת מ 3 שנים, אחרת תאבד את התושבות לעד.

iverson12

New member
תודה על התשובה

אבל אני לא מבין משהו. מה שאתה מתאר זהו מצב בו ההגירה שלא דרך משפחה אפשרית רק במידה ואתה משכיל אקדמאית ויש לך 4 שנות ניסיון. לפי החיים בישראל בן אדם שסיים תואר עם 4 שנות ניסיון צריך להיות בערך בן 30. אם הוא ייפתח תיק הגירה וייקבל את הויזה כעבור 3 שנים הוא יהיה בן 33, וזה בערך המקרה הטוב לעניות דעתי. האם זה שווה בכלל? לאדם בגיל 33? לעזוב הכל במהלך חייו המתקדמים ולעבור למקום חדש ולא מוכר? העניין הוא שאני רואה ברוחי צעירים שמהגרים לשם אחרי צבא ולקראת גיל 30 כבר מבססים את עצמם כלכלית כשאר הקנדים. אין אופצייה אחרת מלבד האופצייה שציינת שלא מתבססת על קירוב משפחתי?

זה לא לגמרי נכון

יש לא מעט בעלי מקצוע, שהשירות הצבאי מוכר להם כניסיון עבודה. מי שנשוי מקבל עוד נקודות כך שאשתו בעלת השכלה על תיכונית כך שאפשר גם להגר עם שתיים או 3 שנות ניסיון, שחק עם הסימולציה ותראה שיש כמה וכמה אפשרויות להגיע ל 67 נקודות. אבל בוא נניח שאתה לא זכאי להכרה בניסיון מהשירות הסדיר, והמקצוע שבחרת ללמוד לא יעניק לך עיבוד אקספרס בשיטה שתאושר בקרוב. אדם מן היישוב משתחרר מצה"ל בגיל 21 ומסיים BA בגיל 25, הוא מתחתן, ובגיל 28 יש לו כבר 3 שנות ניסיון והוא גם נשוי לאשה בעלת השכלה על תיכונית, הוא פותח תיק הגירה, ובגיל 31 הוא מהגר לקנדה ובונה שם קריירה. זהוא המקרה הנפוץ, והתור הארוך בשגרירות מעיד שזה מתאים להרבה ישראלים. אבל אפשר גם זריז יותר: אדם שירת בצה"ל כמש"ק שלישות, או כאחראי משמרת, במקביל לשירות הוא למד באו"פ. מייד עם השחרור הוא עובד במקצועו שנה אחת, והמקצוע שהוא למד נמצא ברשימת המקצועות שבמחסור נניח מדעי המחשב. בגיל 22 הוא מגיש בקשת הגירה על בסיס ה BA, ידע באנגלית ו 4 שנות ניסיון. בגיל 23 הוא מגיע לקנדה כמהגר. בין שני התסריטים האלה יש מגוון גדול של אפשרויות.

sasha888

New member
חידוד נוסף

אתה מתכוון למקצוע צבאי מש''ק שלישות 0130 ? באמת?ואלה! אבל זאת עבודה בלי תשלום.

אם תסתכלי בדו"ח הביטוח הלאומי צה"ל משלם לחייל

משכורת (נמוכה אבל משכורת) וגם משלם ביטוח לאומי. השגרירות מכירה בזה כעבודה.

חידוד

אם את מביאה מהמפקד הישיר שלך, או משל"ר מכתב שמאשר שעבדת במקצוע הזה ושניהלת משרד שלישות והיית אחראית על כמה פקידים הניסיון התעסוקתי ייספר.

kozmokramer

New member
שוב הג'ובניקים מרוויחים.

למעלה