בתגובה הזו הוספת עוד מידע
1. קרישיות. לא יודעת איך משיגים סט מלא באופן פרטי. אבל זה נראה לי חשוב. יודעת שבצפון אפשר לעשות ברמב"ם, אבל לא יודעת לייעץ על מקומות אחרים. מקווה שאחרות יידעו לענות על כך.
2. לא עברתי מעולם היסטרו אבחנתית אלא רק ניתוחיות, אבל בהיסטרו (אבחנתית וניתוחית) מחדירים לרחם סיב אופטי שמאפשר לרופאים לראות פיזית מה קורה שם. לא יודעת אם לזה את מתכוונת כשאת כותבת "המצלמה", אבל בין הבדיקות הפולשניות, נראה לי שהיסטרו אבחנתית זו בדיקה שכדאי לבצע על מנת לוודא שאין משהו ברחם שמפריע לשרידות ההריונות. הידבקויות ברחם יכולות להופיע גם אחרי הפלה ספונטנית, ציטוטק ואף אחרי לידה תקינה במועד.
את מחליטה אילו בדיקות לעשות והיסטרו אבחנתית לא מחייבת שום ביופסיה. לרופאים אין יכולת להכריח אותך לעבור ביופסיה כחלק מהאבחנתית.
3. כן, נראה לי שזה הזמן למצוא רופא שמבין שאי אפשר לטפל בבני אדם בלי לשתף את המטופלים בתוכנית.
בשנים האחרונות נבדקתי ע"י המון רופאים בנסיבות מגוונות. אני מגיעה לפגישות ולבדיקות עם רשימת שאלות ומוסיפה עוד שאלות בכל פגישה. לקח לי זמן ללמוד איך לעמוד על שלי, אבל כיום אני מתעקשת לקבל תשובות שברורות לי ומסיימת את הפגישה רק כשהכל מובן לי. לשמחתי מצאתי רופא שמבין את מה שנראה שהרופאה שלך לא מבינה, והוא עונה על כל השאלות שלי בסבלנות.
בדרך כלל בזמן הפגישה אני כותבת על דף את התשובות, כי אח"כ אני תמיד שוכחת חלק מהפרטים.
לצערי לא יכולה לייעץ על רופאים באזורך.
4. בדיקת זרע. זו בדיקה לא פולשנית ולמרות שעל פניו נראה שאין בה צורך, אני חושבת שכדאי למצות את כל הבדיקות הלא פולשניות שניתן, לפני שעוברים לבדיקות פולשניות.
5. תוהה למה דווקא הייעוץ הגנטי מכניס אותך לסרטים. משערת שאולי זה קשור לפן אמוני, אבל לא בטוחה בכך. כמובן שאת לא מחוייבת להתייחס לתהיה שלי וזה לגמרי בסדר להשאיר את העניין בכך שכרגע את לא רוצה לבדוק את הנושא.
בדיקות גנטיות הן בדיקות פשוטות מאוד (הרוב המוחלט בדיקות דם, ויש גם משטח תאים מהצד הפנימי של הלחי), חלקן בהשתתפות עצמית מסויימת או במימון עצמי מלא, ובעיניי הן קריטיות.
אם טרם עברתם ייעוץ גנטי כלשהו, נראה לי שזה הזמן. ייעוץ גנטי זו שיחה שבה שואלים על המוצא של ההורים/סבים שלכם, מחלות מוכרות במשפחה, היסטוריה מיילדותית שלך וכך נבנה עץ משפחתי עם הערות בכתב של מי שמעביר את הייעוץ (יועצת גנטית, אחות או רופא/ה).
על סמך המידע, ניתן יהיה לספק המלצות לבדיקות שכדאי שתבצעו. ההמלצות לא מחייבות אתכם בשום צורה שהיא, ובסופו של דבר אתם היחידים שמחליטים אילו בדיקות לבצע, אם בכלל.
הבדיקה הגנטית היחידה שאני מכירה שיש בה תחום אפור היא בדיקת הצ'יפ הגנטי, ואם תקבלו המלצה לבצע צ'יפ הורי, לגמרי לגיטימי לבקש שלא יציגו בפניכם ממצאים שאין מידע לגבי האופן שבו הם משפיעים (יש סעיף כזה בטפסים של הצ'יפ).