מה הסיפור שלכם?

מה הסיפור שלכם?

לכל הפציפיסטים (והפציפיסטיות) בפורום.. פשוט מעניין אותי לדעת, איך הגעתם לפציפיזם? האם דרך חבר שגרם לכם לחשוב על העניין? האם סתם התחלתם לקרוא על זה, ואם כן, אז מה גרם לכם להתעניין בנושא? האם סתם ביום בהיר אחד התחלתם לחשוב על זה, והגעתם למסקנות האלה ללא כל השפעה? האם היה איזה מקרה שקרה לכם שהביא אתכם לחשוב על אלימות? או..כל דבר אחר.. אנא..שתפו..

Dolo

New member
לדברי הפסיכולוגית שלי

יש לי מודעות רגשית גבוהה, אמפטיה. אני לא מסוגל לפגוע באדם אחר, כואב לי לראות אחרים סובלים ועוד יותר כואב לי לדעת שאני זה שגרם לזה, נו, מין מחלה כזאת... בכל פעם שפגעתי במישהו בחיי (בצורה מילולית) הייתי בדכאון אחרי זה שבוע. אבל זו רק חלק מהסיבה, לפני כשנה איבדתי מישהי מאד מאד קרובה אליי ונשבעתי שבחיים אני לא אגרום לאדם אחר לעבור את מה שאני עברתי, וזה זה, אפשר לומר שתמיד הייתי פציפיסט בתפיסתי האישית פשוט לא דיברתי על זה.

אין ממש סיפור

בגיל 6 הבנתי שצריך להרוג חיות בשביל הבשר והתחלתי להיות צמחונית וגם החינוך שקיבלתי בבית שכל בן אדם באשר הוא הוא בן אדם שווה ערך אף פעם לא הייתי אלימה, אולי בכיתה א כשהייתי עולה חדשה ואנשים התעללו בי אז החזרתי אבל מאז שאני זוכרת תמיד חשבתי שהכל ניתן לפתור בעזרת מילים בערך בכיתה ח-ט גיליתי אני כבר לא זוכרת איך שיש הגדרה לזה ... אבל זה משהו שנבנה מהחינוך שקיבלתי ומהאופי שלי

מממ..... זה לא בדיוק סיפור

מאז ומעולם התנגדתי לכל דבר שקשור באלימות.... למרות שאם אני זוכרת נכון ולפי סיפורים בתור ילדה הייתי דיי מופרעת... אני לא יודעת אם זה התבטא באלימות מה שבטוח לא כלפיי בני אדם או חיות... לפניי 3 שנים איבדתי אדם מאד מאד קרוב לי שנהרג בפעולה צבאית. מאז החלטתי שאני לא מתגייסת לארגון שמגייס ילדים וגורם להם למוות או גורם למוות של אנשים בכלל ... החלטתי שאני לא רוצה ליהיות זאת שתגרום למישהו לעבור חוויה דומה לשלי.... נראה לי שזהו .... בקשר להגדרה פציפסטית ממש אין לי מושג באיזה שלב הכרזתי על עצמי כפציפסטית...

סמסרה1

New member
לצמחים גם יש רגשות

קראתי מאמר של מחקר מדעי האומר כי גם לצמחים יש רגשות. במאמר היו גם הוכחות ותאור. אז מה עושים הצימחונים במקרה זה? סמסרה

למעלה