מה הסיפור של הליך ה PR בארץ - מישהו יודע

YYZ2006

New member
הלוואי

היי, לאחר שהמלצת לנו לשלוח מכתב לשגרירות קבלנו היום תשובה רשמית ובה בפירוש נכתב שלשנה הזו אין להם יותר אפשרות להעניק אשרות. למען הסר ספק, מכתב העסקה אושר והכול בסדר הבעייה היא התזמון. אין לי שום סיבה להטעות אף אחד וגם אני כמוכם ניזון מהמידע בפורום. המון הצלחה לכולם ואשמח לשמוע ממשהו שיקבל PR בזכות מכתב העסקה מהחודש הלאה.

YYZ2006

New member
לצערי זה נכון

היום קבלתי מכתב רשמי שציין זאת! יש לנו הצעת עבודה+מכתב וזו הייתה התשובה. כך שהזמן הקרוב ביותר יהיה דצמבר ינואר.

בוא נבהיר את העניין אני מקווה שהתיאור נכון

אם לא תתקן אותי. אתה קיבלת הצעת עבודה שפטורה מאישור HRSDC . שלחת אותה לשגרירות וביקשת שבקשת ה PR שלך תועבר למסלול של עיבוד מועדף, וענו לך שבסדר גמור, אבל הם לא יכולים כי הם הגיעו ל יעדים של 2007 ולכן יבצעו לך את זה ב 2008. עד כאן זה מתאים למה שאנחנו יודעים. שכל מי שעוקף את התור באמצעות הצעת עבודה מאושרת או פטורה, מקטין את כמות ה PR שמוענקים לאלה שמחכים בתור, ושיש מכסות, ועד שהם לא משתחררות אין קידום של תיקים. אם היתה לך הצעת עבודה כזו, והיית מבקש רשיון עבודה, כאן לדעתי אין מכסות והיית מגיע כתושב זמני מייד. המכסות להערכתי ותקן אותי אם טעיתי הם לתושבות קבע בלבד.

YYZ2006

New member
נכון מאוד! מדוייק

ואני מתנצל מראש אם הטעתי משהו. כוונתי לא הייתה בשום פנים ואישורי עבודה או ויזות שהם לא PR. הם גם הציעו להעניק אשרה זמנית בתור ויזת עבודה. המון הצלחה לכולם

זאת אומרת שהם היו יותר מבסדר

והם מאפשרים למי שבמצב כזה להגיע לקנדה מייד כתושב זמני ברישיון עבודה עד 3 שנים , ויטפלו אחר כך בנחת בתיק ה PR כשאתה כבר בקנדה, ולא בלחץ לשום דבר. (ההבדל היחיד בין PR לעובד הוא שסופרים לאזרחות רק חצי מהימים, ושהויזה מוגבלת ל 3 שנים). זו בשורה טובה למי שמקבל AEO. כניראה שיתנו לו לארוז ולבוא מייד, וישחררו לו את הויזה אחרי הבדיקות הרפואיות, כל זמן שלא הגיעו ל יעד. העניין מאד מטריד כיון שככל שיותר אנשים ישיגו רשיונות עבודה ועיבוד מועדף בעקבותיו, פחות אנשים יוכלו להגיע כל שנה במסלול הרגיל. מעניין מה יקרה בשנה הבאה כשימומש המסלול הפרובינציאלי של אונטריו.......האם מי שמגיע בפרובינציאלי לא גורע מהיעדים? אני חושב שלא אבל אין לי הוכחה.

lawfromusa

New member
וואוו כמה שכל זה מבלבל

אני ממש מבולבל מכל המידע הזה האם הכוונה שכרגע בת"א לא מתקדמים בשום תיק PR גם בתיקים שכבר הוגשו לני שנה ושנתיים הכל פשוט עומד כי אין להם יותר מכסה להנפיק PR הרי תיק שהוגש קיבל מספר - האם המספר הזה אינו בעצם ההוכחה שיש מספרי וויזות עבור אותו תיק אשמח לקבל דעה אני הגשתי לפני שנה אני מתגורר בארה"ב והאמינו לי שפה המערכת מטורפת לגמרי - אבל הבנתי שלקנדה יש מערכת הרבה יותר יעילה וחכמה

bikinibabe

New member
הצעת עבודה ללא אישור של HRSDC

איך ניתן להגיש לשגרירות הצעה ללא אישור? כאשר מדובר על תהליך AEO אם אין צורך באישור של HR אז רק מכתב מעסיק מספיק?

bikinibabe

New member
הצעת עבודה ללא אישור של HRSDC

איך ניתן להגיש לשגרירות הצעה ללא אישור? כאשר מדובר על תהליך AEO אם אין צורך באישור של HR אז רק מכתב מעסיק מספיק?

lawfromusa

New member
גם לי זה נשמע ממש לא הגיוני

לא שמעתי על מושג של מכסות בהגירה הקנדית מישהו יודע מה התקופה הקצרה ביותר שהופקו ויזות PR ומי מחזיק בשיא הזה דרך השגרירות בת"א כמובן האם יש בכלל הבדלי לו"ז בין בקשות או שלכולם לוקח בערך אותו דבר אני מדבר כמובן על בקשות ללא הצעות עבודה תודה

יש מכסה לכמות המהגרים לקנדה מכל מדינה בעולם

אין מכסות לרישיונות עבודה. יש יעדים שאסור לעבור אותם לויזות תושבות קבע.- PR המכסה של ישראל עומדת כניראה על כ 2500 ויזות PR לשנה ולא ברור אם היא כוללת את כל סוגי הויזות או SW בלבד. המכסה קרויה TARGET - יעד ומרגע שמחלקת הגירה בקונסוליה במדינה מסויימת הגיע ליעד שלה היא אינה רשאית יותר להנפיק ויזות PR למעט מקרים מיוחדים. בעלי הצעת עבודה מאושרת, או בעלי רשיונות עבודה שקיבלו אישור על אופי קבוע של תעסוקתם רשאים להגיש בקשה לעיבוד מועדף כלומר עיבוד מהיר של בקשתם, ולכן כל עוד היעד לא הושג, בעלי הצעות העבודה הקבועות למיניהם השונים מקבלים את הטיפול תוך תקופה קצרה, וכאשר היעד התמלא עוצרים את כל הטיפול. היעד של 2007 הושג כמעט במלואו באפריל או מאי, והם השאירו לעצמם כניראה כמות קטנה של וויזות לצורך טיפול בבקשות הנתמכות באישורי עבודה למסלול פדרלי ואולי גם פרובינציאלי. נכון להיום הם לא רשאים להנפיק יותר ויזות PR בתל אביב, ומי שבקשתו אושרה, מתבשר כי יקבל את ההפנייה לסיום הטיפול רק לקראת סוף 2007 תחילת 2008. הם מעריכים כרגע רשמית שמי שאין לו הצעת עבודה או המלצה פרובינציאלית ימתין בתור לתחילת הטיפול כ 24-30 חודש מיום הגשת הבקשה. יהיה לכן מבול של אישורים בתחילת השנה ולאחר מכן שוב המתנה עד סוף 2008 תחילת 2009 למי שעומד בתור הרגיל ואין לו דרך לעקוף את התור באמצעות תהליך פרובינציאלי או הצעת עבודה. עד שלא יוכפלו היעדים של השגרירות בישראל זה כנראה יהיה הקצב: המתנה של כ 3 שנים להגירה. חבל.

dannyk27

New member
התהליך הפרובינציאלי לא מקצר

ככל שמדובר על זה של מניטובה, הוא כשלעצמו קצר יותר מהתהליך הפדרלי בכמחצית. ישנם קישורים על התהליך בראש עמוד הפורום.

למעלה