מה הסיפור של קריסטין?

מה הסיפור של קריסטין?

מדוע היא לא רוצה תינוק? הרי ברור שהיא כבר חצתה את השלושים,משמע השעון הביולוגי לא עובד לטובתה. ברור שהיא ופול אנשים עשרים בעלי אמצעים ויוכלו להעסיק מטפלת במשרה מלאה שתגור איתם ותוכל לעזור לקריסטין בטיפול בתינוק. לפול יש אמא שרק תחכה לקריאה לבוא לעזור. הם נשואים כבר זמן רב. המסקנה המתבקשת,הגברת לא שלמה עם נישואיה ולכן לא רוצה ילד מבעלה.

Dawn12

New member
אני לא חושב שזו המסקנה

כריסטין מאוד שלמה עם נישואיה, למרות שאני מניח שגם היא (כמו כולנו) מצאה את עצמה מבקשת את מותה של חמותה לא פעם, אבל היא ידעה שמדובר בעסקת חבילה כבר מההתחלה. היא לא רוצה תינוק בגלל שבתוך תוכה היא יודעת שמייקל צודק. זה לא הזמן מבחינת הקריירה שלה להביא ילד לעולם. מאז אותו סמינר ארוך שויקטור שלח אותה אליו ניסו להראות לנו שכריס השתנתה. היא כבר לא אמורה להיות האידיאליסטית טובת הלב שמייצגת בבתי המשפט אנשים קשיי יום, אלא מישהי שרוצה "לעבוד עם הגדולים" וגם אם היא לעולם לא תודה בזה - לעשות כסף. אני אומר "אמורה" כי לורליי לא שינתה דבר וחצי דבר בדמות שלה מאז חזרתה, לא שזה מפתיע מישהו, אבל את כל השינויים שכביכול עברו על כריס אנחנו אמורים לנחש. בקיצור - מטפלת או לא מטפלת - הריון יגזול חלק נכבד מהזמן של כריס, ולא משנה כמה היא תנסה למחות על הדברים של מייקל - גם היא יודעת שהחברה שלהם תשלם את המחיר. אחרי הכל, מדובר בחברה חדשה לגמרי המורכבת כרגע משתי מזכירות, מייקל והיא. אלא אם כן שנטל לומדת משפטים בזמנה החופשי ותוכל להחליף את כריס בחופשת ההריון - המשמעות של צעד כזה מבחינת החברה היא התאבדות.

b o t t e n

New member
לא מסכימה איתך...

אני חושבת שיש שינוי בכריסטין, אמנם הוא לא בולט וצועק הננני כאן, אבל הוא קיים, ומחלחל לאט-לאט, מה שלפחות מבחינתי, מוסיף לאמינות. הרי כל בן אדם, כשהוא חוטף
בראש, לוקח לו זמן לעשות את השינויי המהותי. לי זכור דווקא אץ כריסטין כמי שנמנעת מלדבר על האופצייה להיות אם, עוד בפרקים שלפני הסמינר בהוואי. גם כשהיה את מאבק המשמורת על קאסי, היא 'זרקה' בחצי פה לשרון על זה שכל הכבוד לה שהיא אמא לשניים ומתמסרת לזה. עוד אז היא לא ממש הייתה מוכנה לוותר על החופש שבלהיות ללא ילדים. עוד תובנות
נינה לתומס: "גבר חלומותיי" ואני שואלת מאיפה היא מצאה כאלה חלומות יד שנייה ואפילו לא וינטג'
יש גבול
השוק של מרי: היא לא צפתה אתזה...חוץ מלהיכנס עם פול וקריקט למיטה האישה עשתה הכל כדי להיות סבתא, פתאום זה נפל עליה כרעם ביום בהיר
מה גם שכולם ניחשו.... בטח, אם כל יום הם מנחשים, בסוף מגיע היום שאתה קולע, לא
אמרו גם חז"לינו: "גם תרנגולת עיוורת בסוף תופסת גרגיר
" טרישה וריאן: עכשיו היא נזכרה ללכת לטיפול
אצל פסיכולוגית
למה לא כבר פסיכיאטר
שותף לחדר בהוסטל כבר יש- גארי
וריאן משתף איתה פעולה
הרי היה ברור לחלוטין שזהו...סופ-סופ וברוך שפטרנו...מזה הקמבאק הזה
היא קיבלה שיעורים פרטיים מצביקה פיק
ואגב, מה עם (רנו) מייגן
עכשיו גם היא תחזור
ביל ומאק: למה מאק לא תוקפת קצת את ג'יל
למה היא לא פוצצה את הסיפור שם
זה היה הרי קלאסי להגיד לג'יל: "אל תדאגי, אני כבר לא נוגעת בבן שלך. ואגב,
בקרוב תהיי סבתא
כן כן- בריטני האמא, ואת יכולה להבין איזה "יופי" היה הסופ"ש"- לא פיצוץ מהאגדות
.... עד כאן

Dawn12

New member
אני לא זוכר את הסצינה ההיא

כנראה בגלל שאני לא משקיע הרבה ריכוז בסצינות של כריס.
אבל אם זה ככה - זה קצת סותר את מה שכתבת, לא? אם כריס לא רצתה ילדים כבר אז, כלומר העבודה היתה חשובה לה עוד בתקופה ההיא הרבה יותר, ז"א שהיא לא עברה שום שינוי בסמינר בהוואי.

b o t t e n

New member
כן, בעצם...אולי חידוד עמדות../images/Emo35.gif

בכל מקרה, לא זכור לי איפעם שטרחו להציג אותה כמישהיא עם אוריינטצייה לאימהות ממה שזכור לי גם כאשר הייתה מגיעה להתנחל אצל נינה היא הייתה עושה פרצופים לכיוונו של פיליפ, והוא היה מתנפנף לו לחדר, או משהו... אגב, כנ"ל ויקטוריה, לא מציגיפ אותה כדמות עם פוטנציאל אימהי, היא לא ממש מתקשרת עם האחיינים שלה.

Dawn12

New member
לא לגמרי מסכים ../images/Emo13.gif

נתחיל מזה שהאחיינים שלה הם לא כזאת מציאה
חוץ מזה, אני חושב שראינו הרבה מאוד מהצד האימהי של ויקי כשהיא איבדה את איב (התינוקת שלה ושל קול). אם אני זוכר נכון, אז בהתחלה היא באמת לא ידעה איך "לאכול" את ההריון הזה (למרות שהיא זו שיצרה את הסיטואציה באותו לילה מפורסם עם קול) אבל ככל שהזמן עבר ראו עד כמה היא רוצה ילד. גם התקופה הארוכה שעברה עד שהתגברה על האובדן הראתה שיש לה צד אימהי בולט מאוד. חוץ מזה - אין מקום להשוואה בין כריס וויקי לדעתי. הם בכלל לא באותו אזור גיל ולכריס יש נישואים ארוכים ומבוססים. לויקי יש עוד מספיק זמן כדי לחשוב על ילדים.

לא מסכימה איתך לחלוטין

כמי שעברה הריון,הריון לא גוזל זמן,הוא רק עושה סימני מתיחה בבטן. ואיך בדיוק התינוק יפריע למהלך הקריירה? הרי זה לא שהיא תפסיק לעבוד.נשות קריירה בארה"ב היום קובעות תאריך לניתוח ויומיים לאחר מכן חוזרות לעבודה אם צריך. היא תוכל להביא מטפלת במשרה מלאה,המטפלת תוכל להביא את התינוק אל כרסטין החמודה ובכלל היום במקומות עבודה רציניים שמכבדים את עצמם בחו"ל יש פעוטון צמוד לנוחות האימהות. בגילה של כריס זה כבר לא הגיוני להוסיף ולדחות את הבלתי נימנע. יש פה משהו הרבה יותר עמוק מקריירה. אבל הבחורה כל כך מוזרה ומוכנה לעבוד לצד מי שאנס אותה ככה שאי אפשר לדעת מה עובר לה בראש.

Dawn12

New member
את די צודקת

בהנחה שזה באמת היה "מקום עבודה רציני שמכבד את עצמו". העניין הוא שזה ממש לא. מדובר בשני משרדים ושתי מזכירות שלקרוא להם "חברה" זה כבר סוג של הגזמה. זאת חברה צעירה מאוד שהבסיס שלה הוא מייקל וכריס. אני חושב שמישהו שעושה צעד כזה (הופך להיות עצמאי ומקים חברה משל עצמו) צריך לקחת בחשבון שהוא דוחה תוכניות אחרות בחיים האישיים עד שהחברה תתבסס כי זה פשוט לא הולך ביחד. אם זה נשמע שובינסטי או מתנשא אז אני באמת מצטער אבל ככה אני רואה את זה, ואני חושב שזה מאוד מציאותי. זה שיקול שהיא היתה צריכה לחשוב עליו (וגם פול אגב) ברגע שהיא חתמה על החוזה עם מייקל. ברור לי שתינוק לא יגרום לה להפסיק לעבוד, והיא תוכל להמשיך להיות שם בכל חודשי ההריון, וגם תחזור לשם אחריו. אבל תסכימי איתי שזה לא יהיה אותו דבר. זה לא יהיה מה שהיא ומייקל חשבו עליו כשהם החליטו להקים את החברה. היא לא תוכל להישאר איתו עד השעות הקטנות של הלילה (כמו שהיא עשתה רק לא מזמן) כי יהיו לה מחוייבויות אחרות, וזה בסדר - שלא תביני לא נכון - אבל זה לא היה הרעיון המקורי. אם כריס היתה ב"ליגל-אייד" כמובן שלא היתה שום בעיה. אם היא היתה עובדת בחברה גדולה עם עוד עורכי דין זאת לא היתה בעיה. אם היא היתה מתכננת הרחבת משפחה בעוד כמה חודשים, כשהיא עובדת בחברה משלה - שוב, לא היתה שום בעיה. כשמשלבים הריון עם חברה צעירה שהיא מהווה 50% ממנה - זאת כן בעיה. לפחות ככה אני חושב.

יש הגיון במה שאתה אומר

אבל בכל זאת לדעתי יש פה גם משהו מעבר לעבודה. משהו שקשור לזוגיות שלהם.

taish

New member
טוויסט מעניין

שחר, פתאום אני מבחינה בכך שאתה משקיע אנרגיות רבות בניתוח דמותה של כריס. טוויסט מעניין. אני יודעת שלפחות ברמה המוצהרת אתה לא סובל אותה - ולמרות שאני לא מתיימרת לנתח מה עובר לך בראש, אני חושבת שבין אם תודה בזה או לא, אתה מגלה עניין בדמות שלה. כי אתה מבין, בדיוק כמוני, שלא משנה איזו שחקנית סוג ז' משחקת אותה או מאיזו סיבה השחקנית האיומה בכלל הגיעה לתפקיד הזה (שכבה עם המפיק? אה... אופס! לא, המפיק הוא אבא שלה... טוב, בעצם בכך טמונה התשובה - הקרבה המשפחתית להפקה...), בכל מקרה הדמות של כריס מעניינת ושווה ניתוח, התייחסות, וכן - אפילו ביקורת. הפוטנציאל המעניין בדמות של כריסטין נובע בעיקר משום שהיא מייצגת פנים מרכזיים של העידן הפוסט-מודרני: נשים שיוצאות לעבוד (כשהשוק, לאט-לאט ובהדרגה, "מתרגל" לנשות קריירה), העלייה של גיל הנישואין הממוצע, הדילמה המוכרת של ילדים מול קריירה... יש באישה הזאת משהו מאוד מודרני, מאוד ליברלי, מאוד פמיניסטי ומאוד יפה. ואם ברקע גם משלבים לך סיפורים על הקמת משרד עם מי שאנס אותה בעבר ועוד כל מיני עלילות מסביב - מה רע לך?
אני חושבת שכריסטין ראויה, בפני עצמה, להיות מושא להתעניינות ולדיון. בנוסף לטעמים שציינתי, אולי אני גם מזדהה איתה ברמה האישית כי אני לומדת משפטים (בין היתר), ומאוד אוהבת את הסצינות בבית-המשפט כשיש, אם יש: לשמוע את כל הטיעונים המשפטיים... למרות שזה ממש "משפטים בגרוש" (על משקל "פסיכולוגיה בגרוש") מה שעושים שם, וכל קשר בין זה לבין מה שבאמת לומדים בפקולטאות למשפטים הוא קלוש ביותר, שלא לומר מקרי. then again, שחר יקירי, נראה לי שבאיזשהו מקום אתה מסכים, ולו בצורה אינטואיטיבית, לפחות עם חלק מהטיעונים שהעליתי כאן, אחרת לא היית משקיע כל-כך הרבה מאמץ בלדון בזה. "ועיקר שכחתי"...: למען הסר ספק, הכל נאמר לא מתוך ביקורת עליך, אלא להפך - מתוך הערכה רבה לניתוחים המעניינים והחשובים שלך את כריסטין).

אין באישה הזו שמץ פמינסטיות

אישה שעובדת יחד עם האיש שאנס אותה? פמינסטית היתה מסרסרת אותו תחילה היא לא פמינסטית היא סמרתותסיטית

שמיצית

New member
מסכימה מאד ומוסיפה -

פמיניסטית אמיתית הייתה עומדת על שלה, ואומרת לבן זוגה שזה לא הזמן מבחינתה... במקום זה, משל היינו בחשכת ימי הביניים, כל הספקות מועלים בשושו בחדרי חדרים... ממש לא לעניין
ובאמת - העניין הזה עם לגיטימציה לאונס מחריד...

taish

New member
מסכימה איתך לחלוטין (עם תוספת קלה)

כשאמרתי שהיא מבטאת פמיניסטיות בעיניי, התכוונתי לעלילה הספציפית של הקמת המשרד עם מייקל: האומץ לקום ולעזוב את "ליגל אייד" הישן והטוב, ולהיכנס לפרוייקט עלום ומסוכן (הן מבחינה מקצועית, והן מבחינה אישית - שכן היא עובדת עם האיש שהטריד אותה מינית), תוך הקרבת התוכנית שלה להרחיב את המשפחה (אני מזכירה למי ששכח, שבעבר היא כן חשבה על ילדים ודי רצתה את זה - כפי שהיא מזכירה מדי פעם בשיחות עם נינה). אלה החלטות פמיניסטיות לדעתי. גם זה שהיא מגלה אסרטיביות מול מייקל ובוחנת כל פעולה שלו בשבע עיניים וגוערת בו כשמשהו לא נראה לה (בניגוד ל"התגמדות" שלה מולו בעבר) מחזק את הרושם הזה. זה שבבית היא סמרטוט, לא מצליחה לנהל שיחה כנה עם בעלה על הצרכים שיש לה כרגע בחיים להתרכז בקריירה, וזה שהיא עובדת עם האיש שהטריד אותה מינית (במקום להביא לשלילת הרשיון שלו כעו"ד לצמיתות) - כל אלה באמת פעולות "סמרתותיסטיות" כהגדרתך. אבל בואי לא נשכח את הסיבה שמלכתחילה הובילה אותה לשותפות עם מייקל: האינטרסים האישיים שלה להתקדם מבחינה מקצועית ולפתח את הקריירה שלה. זה ממש לא קשור לזה שבמקרה מייקל הוא השותף שלה (זה הוכנס רק כ"פלפל" לעלילה), אלא הדבר נובע מהשאיפות המקצועיות הגבוהות ש-ל-ה. היא ידעה טוב מאוד עם מי היא נכנסת לשותפות הזו ומהן השלכות הדבר, אבל היא עשתה את השיקולים שלה, והחליטה שההזמנות הקרייריסטית הנדירה וה"גדולה" הזו שווה את ההסתכנות שכרוכה במפגש יומיומי עם מייקל. בנוסף, כריס יודעת לפעול בשעת אמת. לפני אי אלו שנים, כשעלה סיפור ההטרדה המינית, היא עשתה כל שביכולתה כדי לגרום למייקל לשלם על זה, ובשום אופן לא ויתרה לו או ביטלה את עצמה מולו (למשל, כל ה"מבצע" הזה בשיתוף דני ופול, שנועד להקליט אותו מודה במעשיו וכך להפליל אותו - מבצע שדרש ממנה לעמוד שוב באותו חדר עם האיש שהטריד אותה, ואף לנסות לתמרן אותו להודות). בשורה התחתונה: אני מסכימה איתך לחלוטין על חלק מהפעולות הסמרטוטיות שלה, אבל לדעתי הן רק חלק אחד (וגם לא גדול במיוחד) מכלל הפעולות שלה ומאישיותה באופן כללי. בראיה מקיפה יותר, נראה לי שהרבה נשים יכולות ללמוד מהדרך שבה כריס מתקדמת, מטפסת במעלה הסולם הכלכלי ומשיגה את מטרותיה המקצועיות (וימים יגידו אם גם את מטרותיה האישיות).

דנית

על מי את מדברת? על כריסטין? היא ממש לא נאנסה על ידו הוא רק רצה אותה מאוד הוא אהב אותה ורצה אותה בשבילו נכון שהוא ניסה להפעיל קצת לחץ וניסה לעשות זאת בצורה לא יפה וממש לא חוקית אבל רחוק שנות אור מנסיון מלאנוס אותה

Dawn12

New member
את בפירוש טועה

מייקל בהחלט ניסה לאנוס אותה. אחרי תקופה ארוכה של הטרדות מיניות כריס ניסתה להפליל אותו עם הקלטת שהיתה אמורה להפליל אותו. בסופו של דבר הניסיון נכשל והוא הצליח להיפטר מהקלטת. הוא אמנם פוטר מעבודתו אבל קיבל עבודה בחברה אחרת, וכשהוא הבין שהוא הולך להפסיד במשפט נגד כריס (היא תבעה אותו על הטרדה מינית) הוא התחיל להתעלל גם בדני. כל הסיפור מופיע גם באתר לכל מי ששכח, אבל בסופו של דבר הוא ניסה לתקוף ולאנוס את כריס - רק שפול הגיע בזמן וירה בו.

חמודי אתה מתבלבל

חמודי אתה מתבלבל בין מייקל ודיויד בעלה של נינה מייקל בחיים לא ניסה בכח לאנוס אותה

בוודאות מייקל ניסה או הצליח

למה לדעתך בקשו מכרסטין להעיד עבורו כשבקש לחזור לעסוק בעריכת דין?

Dawn12

New member
אין שום טעם לויכוח הזה...

אם תחפשי בכל אתר באינטרנט של צח"מ את הסיפור הזה (וזה מופיע בכמה וכמה אתרים, אני יכול לתת לך לינקים אם תרצי) תראי שהוא אכן ניסה לאנוס אותה בכוח. אם את רוצה לקרוא - הסיפור מופיע גם באתר שלנו. אולי זה יזכיר לך נשכחות.

Dawn12

New member
יש לי הסבר פשוט לטוויסט

אני תמיד עם פיליס - ואם היא הצליחה לסנגר על כריס ולדבר עליה בלי יותר מדי השמצות בפרק הקודם, מי אני שאמשיך להתעקש להכפיש את מלכת הקרח? מסתבר שאפשר לעשות חריגות פה ושם.
בכל מקרה, למען הסר ספק - אין לי שום עניין בדמות של כריסטין ולדעתי היא ממש לא ראויה להיות מושא לדיון. ואחרי שהתנערתי מזה אני יכול להסביר שההתעניינות נובעת מהסיפור שבו היא מעורבת, כי הוא מעלה באמת את אותם נושאים שהזכרת בעצמך ובראשם הדילמה הנצחית בין קריירה וחיי משפחה. ואורטל, אם אנחנו כבר בענייני מחמאות וכאלה - בתור אחד שאין לו שום קשר לפסיכולוגיה (אלא אם כן טרישה, גארי וכל החבר'ה נחשבים) זה מאוד מעניין ומרענן לקרוא ניתוחים שיש בהם פן מקצועי (אפילו שאת עדיין לומדת) אז אני רק מקווה שתמשיכי.

למעלה