מה הספר הראשון שקראתם בסדרה?

DviRincewind

New member
מה הספר הראשון שקראתם בסדרה?

הספר הראשון שאני קראתי היה "מעשי קסמים" (Sourcery), ואחריו את "פירמידות" (שני ספרים מדהימים!). אחריהם חרשתי על כל מה שיצא בעברית (באותה תקופה בדיוק יצא התרגום של ראי-נוע), ואז- קניתי בצורה עיוורת לחלוטין באופן אקראי מהמדף את Feet of clay- בחירה ממש גרועה למישהו שעדיין לא מנוסה בקריאה באנגלית, לא מנוסה בקריאה של פראצ´ט, ובעיקר- ספר המשמר האחרון שקרא היה "שומרים! שומרים!"- ועוד בעברית. היה לי ממש קשה איתו, אבל כשהצלחתי, התחלתי לבלוע ספרים באנגלית כמו מים- אחריו קראתי את Soul music, את Interesting times ואחריו The last continent, ואז באו כל הספרים האחרים. כרגע להשלמת קריאת כל הסדרה חסרים לי רק The fifth elephant, The last hero וכמובן Nightwatch שעומד לצאת. מה אתכם?

Fingertip

New member
תלוי....

הספר הראשון שקראתי היה "אור מופלא", ואחריו קראתי את כל הספרים שהיו אז בעברית (בדיוק יצא "פולחני כשף") חיכיתי חיכיתי, ובסוף יצאו "מורט" (אני לא מסכים אפילו להגות את השם העברי) ו"אחיות הגורל" (שהוא תרגום יחסית טוב של השם...) ובסוף נשבר לי לחכות... ואז הספר הראשון שקראתי היה Sourcery... אני אפילו זוכר איפה קניתי אותו - בקניון רמת גן... בקיצור, מאז אני קורא נלהב... קראתי את כל ה-Discworld-ים, למעט הטריוויה וה-Yearbooks למיניהם. אהד. נ.ב. לא כל כך אהבתי את אחיות הגורל. כנראה כי אני לא מכיר ממש את שייקספיר... בהזדמנות אני אקרא אותו ואז אעשה קריאה שנייה (או ליתר דיוק, חמישית) של הספר.

*קליאו*

New member
../images/Emo140.gif../images/Emo105.gif

ובכן, אני - בצורה עיקשת למדי - החלטתי שאני קוראת את כל הסדרה לפי הסדר. אז כמובן, הספר הראשון שקראתי היה "צבע הכשף", ואחריו לפי סדר היציאה את אור מופלא, פולחני כשף, מורט, אחיות הגורל ואת מכשפות בחו"ל. ועכשיו אני גם בערך קוראת את Soul Music (באנגלית כמובן)(ויש לי עוד חמישה ספרים באנגלית מלבדם, אבל יש עוד זמן... *גלגול עינים*). אז אני מניחה שאני ממש לא קרובה להשלמת הסדרה, אבל יום יבוא... ^_^
חג שמח

*קליאו*

New member
Oh../images/Emo70.gif../images/Emo105.gif

שכחתי לציין שהתכוונתי ש"החלטתי" שאני אקרא אותה לפי הסדר, אבל קצת קשה להוציא את זה לפועל, ולכן קראתי לפי הספר את הספרים שיכולתי להשיג באותו הרגע...
(וטוב שלא בדילוגים ענקיים!
)

יעל נור

New member
אני עקשנית

ולכן אני עדיין קוראת אותם לפי הסדר מה שאומר שיש לי ספרים על המדף שעוד לא קראתי כי לא הגיע זמנם... ונזכרתי שקראתי אחרון לא את "מכשפות בחוצלארץ" (באנגלית כמובן כי לא חיכיתי לתרגום) אלא את small gods שמשום מה פרח מזכרוני בהודעה הקודמת. מה שמזכיר לי ש - lords & ladies מחכה לי אצל דודה שלי כבר כמה שנים ואולי הגיע הזמן לבקש ממנה אותו בחזרה... חיוך... אח, ספרים. כמה טוב שיש מילים בעולם. יעל
|נו, תנו לי יום יומיים וגם לי יהיה ציטוט שהולך איתי לכל מקום...|

The Mad Hatter

New member
אחיות הגורל

חברה שלי המליצה לי על הסידרה והתחלתי מאז לנג´ס לספרנית עם סדרת "עולם הדיסק" שהיא טענה שלא היתה בספריה (אח"כ התברר שכן. במדף הילדים, כמובן...://) ואז מצאתי את הספר אצל בן-דוד שלי וישר החרמתי לו את זה. סיימתי אותו ביום אחד וחרשתי אותו עוד איזה חודש. השני היה "ראי-נוע", ואח"כ "שומרים שומרים". המפ...אח"כ קניתי את הפיל החמישי, התחלתי לקרא וראיתי שזה קצת קפץ, אז הנחתי בצד ועדיין לא קראתי...:) עד סוף הסדרה נשאר לי the last hero, fifth elephant וjingo בינתיים אני קוראת את carpe jugulum (אני מקווה שכתבתי נכון)עוד פעם. החלטתי לקרא את כל סדרת המכשפות שוב...*-*

צבע הכשף...../images/Emo3.gif../images/Emo19.gif../images/Emo55.gif

אחר כך אור מופלא,פולחני כשף -- איש הקציר - אחיות הגורל ואם, זהו...

mystery duck

New member
אני התחלתי ממשחק המחשב...

שאגב אני מחפשת נואשות - למישהו יש? מוכר? משאיל? מפקיע מחירים? משהו? בכל מקרה - אני לא זוכרת מה היה הראשון - אבל מה שכן - קראתי את כל מה שיצא בעברית ואת Interesting Times ששיגע לי את השכל עם כל המילים הלא קיימות שלו אבל בסך הכל ספר חמוד... דביר - על איזה ספר באנגלית אתה ממליץ לפרוייקט הבא שלי?

golden angel

New member
לי ישאת 1 ואת 2!

משחקים מעולים!... ואמממ שלחי מסר ונראה מה אפשר לסדר.

מעשי קסמים...

גם אני התחלתי את דרכי עם מעשי קסמים.. (לדעתי הספר הטוב ביותר בסדרת סתמרוח) ואחר כך המשכתי למורט... כי היתה לו את הכריכה היפה ביותר.. אחריו ראי נוע, איש הקציר, שומרים שומרים , אחיות הגורל ,the last continent ,פולחני כשף , פרמידות , אור מופלא, צבע הכשף , בשורות טובות, מכשפות בחוץ לארץ , ג´וני והפצצה.. ועוד היד נטויה! מואהאהאהא מאגנה, ידיים ,בע"מ

Death of Rats

New member
רוצים לשמוע משהו מקורי...?

גם אני התחלתי ממעשי קוסמות. מענין ששם דווקא אהבתי את סתמרוח ובספרים האחרים הוא נראה לי אידיוט. אני לא כל כך אוהבת אותו באופן כללי... אחר כך פולחני כשף כי זה מה שהיה בספרייה והוא נראה לי עדיף על פירמידות. אחר כך בא פסח וקנו לי חמישה ספרים שלו לחג: בשורות טובות (איזה יום מאושר. ותודה לפסח שהביאני עד הלום. אחרת עוד חל וחסיסה לא הייתי קוראת את בשורות טובות, מה הייתי עושה אז? יש לציין ששלשום הספר חזר אלי אחרי חודש וחצי בגלות ואני מאושרת) צבע הכשף (התחלתי והפסקתי באמצע. עדיין לא קראתי את כולו. הוא שיעמם אותי). מורט (ספר שולט) אור מופלא (עוד לא קראתי) איש הקציר (ואהבתי אותו ביותר, כמובן).

למעלה