מה העניין הכמעט

למה לבקש דיווחים של דברים אישיים?

נפתח כאן "פינה" חדשה לדיווח על למה זה "טוב" (או "רע") לחזק את ההסטוריה האישית
 
פינה חדשה: אי עשיה

אל תספרו כאן על אי-עשיות שלכם שרשרו כאן תשובות: 1- מה זה אי-עשיה? 2- למה בכלל להתעסק עם אי-עשיה? 3- האם אתם יכולים "לדמיין" את עצמכם שבוע בתוך אי-עשיה?
 

נלאם

New member
יפה שאלת

אכן אי עשייה הינה מצב תודעה חריג שכראי להתנסות בו באופן מודע. אבל רק על עצמי לספר ידעתי, ובסופו של דבר גיליתי שהעשייה מרחיבה לי את הנשמה והלב ואי העשיה לא מתברגת לי בשלב הזה של החיים. אני מאמינה שבאנו לפה כדי לתקן, לעשות. צריך לתרגל "אי עשייה" רק כדי לדעת להבדיל בין חול לקודש.
 

נלאם

New member
ועוד משהו

אני יכולה לדמיין את עצמי בתוך שבוע של אי עשייה אבל זה חייב לקרות בוואקום חיצוני, כמו קורס ויפאסנה למשל. למרות שפעם אחרונה שעשיתי ויפאסנה פרשתי אחרי 6 ימים...
 

bertcat

New member
אי עשייה

אי עשייה הינה מצב תודעתי בו עתה מודע למעשיך. מזכיר לי מאוד חלימה, באופן מוזר מאוד. אי עשייה אי אפשר לתרגל. אפשר לעשות אי עשייה של תרגול. רק מה שעושים "נחשב" והדרך ה"נכונה" לעשות, היא אי עשייה. אנחנו מתעסקים בהגדרות אז אנסה להגדיר. "עשייה", אני קורא לפעולה לא מודעת, פעולה מתוך הרגל, ואילו אי עשייה היא "מצב תודעתי" אחד, נדיר אצל רוב האנשים, בו הפעולה מודעת, כאן ועכשיו, תוך כדי זיכרון של הקונטקסט של הפעולה, ומצד שני מודעות לכל פרט ופרט, הקטנים ביותר במתרחש. אי עשייה קשורה לעצירת עולם, הרחבה וכיווץ של הזמן, ושוב, זה מה זה מזכיר לי חלימה.
 
הסבר קטן, בבקשה

כפי ש-bercat הסביר הצורה יפה את אי-עשיה... קשה לי להבין כלל את משמעות המשפט שלך: "אי העשיה לא מתברגת לי בשלב הזה של החיים"
 

נלאם

New member
הכל מתחיל ונגמר בעוצמה

או במילים פשוטות יותר "במשאבים אנרגטים" מי שעסוק רוב הזמן בפעילות שלא נעשית מתוך מודעות שלמה, ואני מעידה על עצמי ככזאת, בעצם מבזבז אנרגיות על מאמץ וקונפליקטים שנובעים מתוך עשייה שאינה מתבצעת מתוך ריכוז עמוק אלא מעורבת במחשבות, רצונות, התלבטויות ושאר מחוררי אנרגיה. מכאן נובע "לופ" של עשייה מלווה ב"רעש" שגורמת להיחלשות שמונעת "אי עשייה" שמוביל לעשיה "רועשת" וחוזר חלילה... וזה המצב אצלי בתקופה זו. אני לא מצליחה להגיע לריכוז מספיק עמוק על מנת שאי העשייה תתרחש אצלי.
 
תודה על תשובתך

רק החלק שאת כותבת ש"רצון" זה "מחורר אנרגיה" לא ברור לי ..... אלא אם את מתכוונת ל"מה שהכשל רוצה" ולא ל"רצון"... זאת כוונתך?
 

נלאם

New member
אני מבהירה

נכון הניסוח שלי היה בעייתי משהו. הרצונות הסותרים הם מחוררי האנרגיה. הרצון כשלעצמו אינו ממשפחת המחלישים!
 
למעלה