מה הערך המוסף של עורך דין בחוזה?

qwerty54

New member
מה הערך המוסף של עורך דין בחוזה?

כמו שכבר ציינתי כאן אני מתכמן לקנות דירה מקבלן. העו"ד של הקבלן דואג לרישום הדירה. פניתי לעורך דין שייתן לי הערות לחוזה ואכן הוא נתן לי הערות (פניתי אפילו לשני עו"ד אחד בכסף ואחד מכר שלי שעשה לי את זה בחינם) כרגע יש לי הערות על החוזה ונראה לי שאין הערות נוספות שאפשר להעיר. את הערות עוד לא שלחתי לעו"ד של הקבלן. האם עורך הדין יכול לתת לי בשלב הזה עוד משהו? האם הוא יתווכח בשבילי? ישבתי עם העו"ד והוא הסביר לי את משמעות כל הערות ומה זה אומר מבחינתי (לדוגמא, גובה הריבית שאשלם אם אאחר בתשלום) האם עורך דין יכול להשיג דברים שאני לא אוכל? האם הוא יוכל לדוגמא, לשכנע את היזם שהמחיר יוצמד למדד תשומות הבניה גם כשהמדד בירידה? להורחד את האחוזים שלוקח העורך דין של הקבלן? אציין רק שמדובר על קבלן (יזם) שבונה פרויקט גדול של כ 400 יחידות דיור כך שדי קשה לכופף אותו..

macgyver007

New member
תשובה

שלום רב, עורכי הדין (לרוב) אינכם מתערבים בנוגע לסכום הדירה. עורכי הדין אמורים לבדוק את חוזה המכר וליתן הערות בכדי להגן על זכויותיה. אחד הדברי החשוביםם בחוזה הנ"ל היו נושא הערבויות הבנקאיות וזאת בכדי להבטיח את כספך. בנוסף, עורך הדין מטעמך אמור לבדוק את החוזה על כל פרטיו ולהודיעך על דברים (בתאום עמך) כי יש לתן או אפילו להסיר מהחוזה. אני מקווה שעורכי הדין ששכרת אכן ביצעו את עבודתם נאמנה. בברכה, עדי רוזנשטיין, עו"ד adirozlaw@g,ail.com

אינני עורכת דין ולא מתיימרת להיות..

אבל נישמע לי אבסורדי להוציא (הנחה בלבד..) מעל חצי מליון שקל ו"לחסוך" על 4-8 אלף על עו"ד. ערך מוסף?-להגיד ש"די קשה לכופף אותו" משמע שאפשר רק צריך לדעת איך-אולי זה הערך המוסף של עו"ד שיודע את העבודה? סתם תהיתי..אבל למה לא לקחת מישהו צמוד לכל התהליך? אתה קונה בית-משהו שוודאי תשלם עליו 15-20 שנה.. בהצלחה!

michael48

New member
מכר שעשה לי את זה בחינם.........

אני עו"ד במקצועי וכל הקרובים והמכרים שרוצים חינם - במקרה הטוב והעילאי, מקבלים חרטה של לצאת ידי חובה. בחיים אין חינם - לא שילמת לא קיבלת. וטוב להפנים את זה שעה קודם!

למעלה