מה הפרט יעשה מול בעל סמכות ?

מה הפרט יעשה מול בעל סמכות ?

בישראל עובד ציבור שממונה על מתן סיוע לחולים מסוימים שסובלים מלבד נכותם גם מחוסר הכנסה ולכן גם הם זרוקים ברחובות רעבים. כיום עובד ציבור שממונה על אנשים כאלה, אם יש לו כוונה ושנאה לאחד מהם, הוא יכל לגרום לאדם למות. כיום, עובד ציבור יכל לראות באדם כזה שפוצה פה ומתלונן כנודניק ולסלף עובדות לממונים עליו כדי לקבל גושפנקא להחלטותיו המתנכלות בקורבן החסר ישע שלו. הדברים שאני כותבת לקוחים מתוך ידיעה מעשית ומהשטח. לרוב עובדי הציבור יש חוסר רגישות חברתית ולא מתחשבים בחולשותיהם של האחרים. סמכות היתר שהחוק מעניק להם עם החסינות בפני תביעות נזיקין רק מעודדים אותם לפעול מתוך שנאה כלפי חלשים. מדוע בני האדם רואים בחלשים, נכים עניים כנודניקים שעדיף שימותו ? מדוע רוב בעלי הסמכות הבלעדית שעובדים בשירות הציבורי הם אנשים שפועלים מתוך נקמנות והתנשאות מעל חולשותיהם של חלשים ומשתמשים בחולשות של הנתינים כדי להרוס להם את החיים מתוך מניעים של שנאה? מדוע יש לאנשים חזקים בעלי סמכות בלעדית שנאה כלפי הנתינים החלשים שתלויים בהם מכח שליחות ציבורית? מדוע מצד אחד 75% מהציבור מבין ומאמין שהשליחות הציבורית (שירות הציבורי) הוא מושחת אבל מצד שני תומך בהמשך ההישארות בשלטון של אותם אנשים שהוא מאמין שהם מושחתים ? איזה כלים עומדים לרשות אותו קורבן שנפגע מהתנכלויות של בעלי סמכות ושררה שבהם הוא תלוי מכח השליחות הציבורית שאמורה היתה לדאוג לבטחונו אך אותם חזקים בעצמם פוגעים בו ומטייחים זאת? דוגמא אחת מיני רבות אפשר לקרא [URL='http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1088&msgid=48898607']כאן[/URL] .
 
בירוקרטיה ונקודת מבטו של אדם סובל

קראתי את תוכן הקישור והתרשמתי שמדובר בכתיבה אירונית, שבעצם אומרת מה שאת כותבת כאן. הנושא שהעלית כאן כל כך טעון, ואני משקף רק זווית ראיה אפשרית אחת, ולא רחבה כנדרש. מראש אני מתנצל. אני מתנצל שתגובתי ארוכה ואינה צופנת פתרון חד וברור. בירוקרטיה היא מנגנון שליטה רב עוצמה בחיינו ועל חיינו. לא בכדי אמר צבי גרינשטיין את המשפט בן האלמוות שלו, שלא אצטט פה. מנקודת מבטו של מי שסובל (כל סובל) הסבל הוא מיותר. אבל צריך לזכור שהסובל נוטה לפתח תלות בכל גורם מחוצה לו שיש לו עוצמה אמיתית או מדומה. לפעמים התלות הזאת גורפת ומזיקה מאוד. עובדי הציבור (כלשונך) ש"ממונים" (שוב, כלשונך) על אנשים אלה לא תמיד יש להם העוצמה והתקציב הפנוי כדי לפתור בעיה נתונה. פסאדת העוצמה של הבירוקרטיה בכללותה מסווה את חוסר האונים של כל פקיד ופקיד בפני עצמו. אני חושב שכמעט בכל הקשר, ודאי בירוקרטי, זהו משגה לייחס רוע לב או נטיה סדיסטית לפקיד זה או אחר. תחת זאת, האדישות שלהם נוכח סבל, הקושי להכיר בכך שמאחורי התיק מסתתר כאב גדול, חוסר הרגישות, חוסר הכנות להודות באוזלת ידם, לבישת מעטה של חשיבות במקום מעטה אמפטי, העובדה שמעטים מהם יוצאים מגדרם כדי לפתור בעיה נתונה עד תום- כל אלה הן תופעות ידועות שגורמות סבל לא פחות מרוע "ישיר", סדיסטי. אין לי פתרון, מה גם שלכל בעיה הקשר ייחודי לה. אולם כקריאת כיוון אני חושב שמגמת כולנו באשר אנחנו נצרכים לשירותי הרווחה המימסדיים צריכה להיות הפחתת תלות. הפחתה ככל האפשר, מפני שתלות תוסיף להתקיים. ובאשר אנחנו בירוקרטיים- כאן הסיפור מסובך בהרבה. אני חושב שאם פקיד שמטפל בתיק (כמעט בכל הקשר) ייקח על עצמו את פתרון "הבעייה" ש"התיק" מייצג, לא משנה כמה תחנות בירוקרטיות יהיו בדרך- עולמנו יהיה שונה לבלי הכר. אולם כיצד יגייסו הפקידים מוטיבציה כזאת (לפתור בעיות) שתחליף את המוטיבציה הקיימת (להראות השגים ולהעביר מקרים קשים או בלתי פתירים למקומות אחרים)? אינני יודע.
 

nehud

New member
נסיון להקל

כאשר ראית הדברים אינה עולה בקנה אחד עם המציאות כתוצאה מחוסר הבנה חלקי ואו מלא נוצר סבל שליחי ציבור הם ניבחרי הציבור ואין מקום לחברם באופן מלא (התנהגותי = מושחתים) לעובדי ציבור אשר לעיתים פשוט אינם מתאימים לתפקיד אותו הם מבצעים! לשאלה מדוע אנשים חזקים בעלי סמכות יש...? אזי שתי ההגדרות שגויות האחת אנשים אלו אינם חזקים כלל ועיקר והסמכות אינה בידהם פרט ליכולת לספק תשובה שלילית המעצימה את נוכחותם. שהרי במידה ויספקו דרך קבע תשובה חיובית לא תורגש נוכחותם באהבה אהוד
 
למעלה