מה הצית את המפץ הגדול

• פותח הנושא ASHY
  • פורסם בתאריך

ASHY

New member
מה הצית את המפץ הגדול

אהלן אנשים. למדתי קצת על המפץ הגדול, ובאופן איכותי אני מבין (או לפחות חושב שמבין) את התהליך, אך עדיין יש לי בעיה עם ראשיתו (כמו לכולנו בערך חחח) אני מבין את שיוויון אנרגיית המנוחה של החומר עם פונטצייל כוח הכבידה שזה מאפס את זה. אבל מה הצית את היווצרות החומר-מרחב-זמן? (בבקשה שהתשובה לא תיהיה אלוהים...) האם זה היה האפשרות של תיאוריית הקוונטים שבמסגרת חוקי השימור הכל אפשרי? אם כן, אז התורה הייתה צריכה מרחב לפעול, אבל מרחב מוגדר על ידי החומר, לא? בכל מקרה מה היה המצת? תודה מראש

the YOOK

New member
אין מה ש"הצית" את המפץ הגדול.

"המפץ הגדול" הוא כינוי לרגע ההתחלה של היקום- רגע שלפי החישובים המרחקים בין הנק' שואפים ל- 0 כאשר מתקרבים אליו (מהצד החיובי). לא ניתן להגיד יותר מזה וגם לא צריך- זהו רגע התחלת הזמן, הבריאה. לא היה "לפני זה" שגרם לזה. שים לב שהמפץ הגדול הוא לא באמת "פיצוץ" כפי שמתואר פעמים רבות בספרות הפופולארית. אם אתה מקבל את היחסות אין לך אלא לקבל את העובדה שהיקום "התחיל" ולא מסיבה שאנו נוכל אי פעם להבין (ואם תרצה אפשר להכנס כאן לדיון תיאולוגי, אבל לא נראה לי שתרצה. אגב, אין הכרח שליקום תהיה התחלה כדי שנצטרך "סיבה" אותה אנו לא יכולים להבין- מספיק קיומו של היקום, אבל זה דיון לזמן אחר...)

kaplanal

New member
זה עדיין לא ברור

הרבה פיסיקאים,כולל סטיבן הוקינג עוסקים בשאלות האלה.התמונה המצטיירת היא כי המפץ הגדול קרה כי חוקי הפיסיקה אינם שוללים את האפשרות הזאת,ו"לאלוהים" כמעט ואין נגיעה בענין הזה.

the YOOK

New member
זה סותר את היחסות הכללית.

היחסות הכללית בפירוש גוררת כי לזמן הייתה התחלה וכי לא ניתן לחפש קשר סיבתי מעבר לנקודה הזו, כי אין. זה פשוט מטומטם לדעתי לחפש מה גרם למפץ הגדול (לפחות זה לא שייך למדע לדעתי. אפשר להתפלסף כאן אבל אני לא אוהב את זה).

כן יש כל מיני תאוריות אחרות

שחלקן נשללו וחלקן לא ישנן כמה תאוריות שנגזרות מתאוריית המיתרים, אבל שום דבר לא קרוב ללהיות מוכח, אז זה לא רלוונטי כנראה

kaplanal

New member
ספק גם אם אי פעם

יוכיחו או ישללו את תורת המיתרים.יש כאלה שתומכים בזה שהתאוריה הזאת יהפוך להיות מתמטית גרידא.אחת התאוריות אומרת שבמפץ הגדול נוצרו תנאים כל שדק שלושת המימדים התרחבו,וכל השאר נשארו מקופלים או זעירים.סטיבן הוקינג מנסה חתת לזה הסבר על ידי שילוב של מכניקת הקוונטים ותורת היחסות.

למעלה