מה הצרפתים חושבים על לאנס?

ido mazor

New member
מה הצרפתים חושבים על לאנס?

עדי רובינשטיין מוואלה! הסתובב בפריס, רצה לראות מה הם חושבים על היורו וגילה שלאנס מעניין אותם לא פחות מהנבחרת הלאומית שלהם בכדורגל.

zorka

New member
ובינתיים, לא הלך ללאנס במניעת פרסום

הספר המאשים אותו בלקיחת חומרים אסורים

מאדמאן

New member
הכתבה בואלה - בורות וחוסר הבנה

- הצרפתים לא רוצים להאמין שלאנס לקח סמים ? הצרפתים מעריצים אותו ? העיתונאי הקטן לא מכיר בכלל את רוח צרפת. הצרפתים מתפוצצים מקנאה בקשר ללאנס. הם מתים שיהיה צרפתי שישבור אותו, הם מתים שאירופאי אחר כלשהו ולוא רק ידיח אותו. הם מתים לשמוע שהוא לקח סמים כדי להסביר את התוםעה של האמריקאי שגנב להם את ההצגה. כשיתחיל הטור - נשמע את השידור ויבוב הקריינים הצרפתים על מצב הטור ועל כמה חבל שאין צרפתי או אירופאי שיכול על לאנס. כך זה היה בכל אופן בשנים הקודמות. צריך לומר שגם הם עכשו מקבלים את זה שלאנס הוא תופעה ויש להם גם חיבה מבצבצת מפעם לפעם לטובת הגבר האלוף הזה, אבל זה חשוב להבין את הניואנסים שלהם כשהם מדברים עליו הרבה פעמים בכפל משמעות מרושע.

אני יודע שאני מתחיל להישמע...

כמו תקליט שרוט, אבל זה לא נכון להשתמש במילה סמים. לא מדובר פה בסמים ממכרים, זה לא קוקאין, הרואין או שאר המחולת האלו. מדובר בחומרים שאסורים לשימוש ע"י איגודי הספורט השונים ועל ידי הועד האולימפי. אל תהפכו את הספורטאים לנרקומנים שמחפשים זריקה, הם בסך הכל ספורטאים שעושים משהו אסור ולא חוקי על מנת להצליח קצת יותר.

ido mazor

New member
לאחרונה היחס ללאנס השתפר בצרפת

מאדמן תתפלא, אבל גם לפי לאנס עצמו היחס של הקהל הצרפתי הרחב ללאנס הרבה יותר טוב מהיחס של העיתונאים הצרפתים ללאנס. במיוחד בשנים האחרונות שהוא משקיע יותר ומדבר הרבה בצרפתית במהלך הטור. אני מאמין שחלקים גדולים מהצרפתים מעריכים אותו מאד כאלוף אמיתי וגדול במירוץ "שלהם". ובינינו, אין צרפתי שמדגדג אותו, ולא נראה לי שהצרפתים מתים על הגרמנים או הספרדים...

מאדמאן

New member
עידו - יש דבר שמחלק את צרפת

זה מאוד מאוד חשוב: הדרום והצפון. הדרום הרבה יותר חמים ופרו אמריקאי. הוא גם לבבי יותר לתיירים ולזרים. הם מקבלי אורחים פנטאסטיים ותענוג ליפול לידיים של מארח כמותם. (לא פעם נדמה לי שהם הרבה יותר פרו ישראליים מהיתר... ואני מבקר שם המון). הצפון הוא ממש ממש מנוכר. קר, מסוייג ואנטי אמריקאי בגדול. זה בא לידי ביטוי בשנתיים האחרונות בכמות ההפגנות שלהם כנגד ארה"ב ובעוד תופעות מאפיינות. כמובן שהכללה היא הכללה ולכן יש להתייחס אליה כך. יתכן שאין לצרפתים מוצא כי לאנס הוא לאנס והם מאושרים מהרייטינג העצום שהוא גרם לטור בחמש השנים האחרונות. (עלייה מרשימה וחסרת תקדים בהיסטוריה של הטור מבחינת ההתעניינות העולמית). אז הוא הופך את הטור "שלהם", (מרכאות לא כפולות כי הטור באמת שלהם..) לאטרקציה שמלמדת על גדולת העם הצרפתי ועל תרבותו (המתכלת עם מימדי ההגירה...(סליחה על ריבויי הסוגריים)). אבל בעיתונות הצרפתית - כמו שבאמת ציינת יש ביטוים קשים לעיכול ישראלי ועל אחת כמה וכמה אמריקאי. העיקר שאנחנו מתמוגגים ושיהיה מעניין.

לצרפתים יהיה קשה לעכל ניצחון שישי

אמריקאי שישבור את השיא של אנקטיל והינו ? אני כמעט בטוח שהם היו מעדיפים ניצחון איטלקי או גרמני על עיכול העובדה שאמריקאי ישבור שיא של הינו ואנקטיל. הם כנראה יפרגנו ויקרינו כלפי חוץ הרבה סמפטיה כלפי ארמסטרונג ימי המלחמה הגלויה מול ארמסטרונג חלפו כעת זו מלחמה סמויה.... גרילה תקשורתית אני קורא לזה. זה לא ארמסטרונג. זו העובדה שהוא אמריקאי. הצפרתים עדיין שבויים בשנות השמונים. הם עדיין אומרים "אה,עכשיו אנחנו יודעים איפה האמריקאים" בכל התרסקות שיש בדבוקה. הם עוד לא עיכלו את ארמסטרונג כמנצח סדרתי. הם כבר צריכים לעכל את המהפכה האמריקאית. בטור האחרון היו שני אמריקאים בחמישייה הראשונה. השנה הטור יכול להסתיים עם שלושה, ארבעה ואולי חמשה אמריקאים בעשירייה ראשונה. ארמסטרונג, המילטון,ליפיהיימר, ג'וליש...שכחתי מישהוא? כמה צרפתים מועמדים לעשירייה? אחד? אולי שניים? בעצם כמה איטלקים יש בין המועמדים לעשירייה? המהפכה כבר כאן. אבל כדי לראות אם זה דור זהב או תחילתו של תהליך נצטרך לחכות לא מעט שנים.

למעלה