מה הקטע עם הדמעות של ראובן?

pomelit

New member
מה הקטע עם הדמעות של ראובן?

אותי זה ממש הרגיז. א. זה היה לא קשור לכלום (חוץ מאולי למחשבות שלו על התגובות של הילדים שלו אם הוא ייפרד מיעל). יחסית לדברים אחרים שנאמרו זה לא היה הכי דרמטי, זה לא היה הכי כואב (שוב - בעיני). ב. מה הקטע? אתה פסיכולוג 20 שנה, אתה לא יודע שזה כואב שהורים נפרדים? לא פגשת מטופלים שהחיים שלהם קשים ורעים ומכאיבים במידה כזו? בשביל מה היא צריכה את הדמעות שלך עכשיו? לא מספיק כבד לה שהיא אחראית לכל העולם, היא צריכה גם לטפל בך? get a grip!!

יכול להיות

שהוא מזהה בפרידה של הורים שלה דברים דומים לפרידה האפשרית שלו מיעל. זה בולט במיוחד שהיא מזכירה שאבא שלה ישן על הספה כמושהוא ישן עכשיו. נוסף על כך, לפני זה היא אמרה שזה בטח משעמם להקשיב כל היום לצרות של אחרים, זו יכולה להיות דרך שלו לראות לה שלא משעמם לא ואיכפת לא ממנה (במודע או שלא במודע). כפי שרואים בטיפולים אצל גילה, הבעיות בחיים הפרטים מתחילים להפריע לו בעבודה, הדמעות הן דוגמא לכך. נראה לי שהוא ידבר על זה עם גילה ביום חמישי

יש מונח של מלני קליין

"הזדהות השלכתית". לפעמים דווקא כשאדם מדבר על משהו כואב ולא מרגיש (נמנע מלהרגיש) את הכאב בעצמו, בן השיח כאילו מרגיש במקומו. נדמה לי שלי זה קורה לפעמים. זה כמובן לא סותר שראובן יותר פתוח לזה בגלל מה שקורה אצלו. אבל היה מאוד בולט שהוא ראה שם את איילה הילדה (כי הראו לנו...) ואת הכאב שלה.

giladon2

New member
יכול להיות שהילדה שהראו שראובן

מדמיין היא בעצם הילדה שלו . . .

שרונסקי

New member
מסכימה איתך , טארה

ראובן בעצם חווה, לדעתי, את הכאב שאיילה לא הרשתה לעצמה להרגיש. וזה אכן סוג של העברה נגדית שמכווונת למטופל, כלומר - הוא קולט את התחושות שהיא לא מרשה לעצמה להרגיש. יתכן גם שזה קשור לסיפור האישי שלו, ואז העברה נגדית שמכוונת למטפל (כלומר, יושבת על קטעים שלו) יחד עם כזו שקולטת מה קורה למטופל

עדן גפן

New member
ממ לדעתי..

עם כל זה שזה נראה ממש אמיתי וככה זה בחיים וכו', אל תשכחו שזה סדרה
ובסדרה לא הראו את ה-20 שנה שהוא היה פסיכולוג קודם.. מראים עכשיו. אז כאילו רק עכשיו מתחילות הבעיות, ככה זה בטלויזיה. חוצמזה, רק עכשיו הוא חושב להתגרש ממנה

עדן גפן

New member
נראלי שזה מעיין חיזיון עתידי../images/Emo3.gif

שכאילו אם הם יתגרשו אז מה תהיה התגובה של הבת שלו..

שרונסקי

New member
זו לא הבת שלו, זו איילה הילדה

הוא רואה את איילה בתור ילדה קטנה ופגועה עד מאד, הוא רואה מה עומד מאחורי הדמות הבוגרת והכאילו בוטה, אבל בעצם אומללה ומרגישה חסרת בית וחסרת מקום בכלל

זה היה נראה שזו הבת שלו- רונה ולא

איילה...כאילו שהוא ראה את הבת שלו באותו מצב

עדן גפן

New member
אז אולי כבר בעבר היה משבר..

והוא נזכר. לך תדע, זה לא מדויק.. אבל אני פשוט לא חושבת שהוא מדמיין את איילה..

למעלה