מה הקטע של הספה אצל פסיכולוגים?!

yaeli20

New member
מה הקטע של הספה אצל פסיכולוגים?!

זה מה שהפסיכולוג שלי הסביר לי: "הספה המסורתית באה מזיגמונד פרויד וזו המקורית נמצאת בביתו האחרון בו חי בהמפסטד לונדון בברחו מוינה עקב השלטון הנאצי, בכלל ספה ופסיכואנליזה הם מושגים מעניינים, ארווין יאלום כתב להיט בשם" על הספה," רצוי עם ההתקדמות של עולם הפסיכולוגיה לעשות ייעץ ואף טיפול על כסאות זה מול זה כידידים ולא האחד שפוף על ספתו והשני מלמעלה שולט, לכאורה, במצב."

דג שמש

New member
אוקיי... אבל

מהות היחסים לא נקבעת על ידי צורת הישיבה, לא באופן מרכזי. היתרונות של פסיכואנליזה הם האפשרות לשכב בזמן פגישה, ולא לראות את המטפל. עבור אנשים מסויימים זה נח יותר, מתאים, משחרר, מאפשר להם להעלות נושאים יותר בקלות וכדומה. באופן אישי האפשרות לשכב בזמן פגישה - ממש נח, לא? בקיצור נראה לי שלא צריך להיות דוגמטיים לשום כיוון, ובטח ובטח שמידת הכבוד שהמטופל והמטפל רוכשים זה לזה לא נובעת מהסדרי הישיבה.

pomelit

New member
זה לא נראה טיפול פסיכואנליטי

זה טיפול פסיכו-דינמי עד כמה שאני יודעת היום נהוג באמת לשים שני כיסאות בזווית ישרה אחד לשני, כך שאם רוצים להסיט את המבט זה לא מסובך מידי. אולי שמו ספה כי זו קלישאה, וזו בכל זאת טלוויזיה, וצריך להראות לפחות בשלבים הראשונים את הקלישאה

זה אותו דבר.. אנליזה ודינמי..

תקנו אותי אם אני טועה.

דג שמש

New member
את טועה... ../images/Emo13.gif

פסיכואנליזה - הינה טיפול פסיכודינאמי אינטסיבי שכולל מספר פגישות בשבוע, וכן את הספה המפורסמת שלא מאפשרת למטופל לראות את המטפל לפחות רב הזמן. בטיפול דינאמי, או פסיכודינאמי הכוונה היא לגישה הבסיסית מאחורי השיטה. גישה שרואה את הקונפליקטים שבתוך נפש המטופל כגורמים למצוקה או לסטימפטומים מהם הוא סובל. היחסים בין הכוחות השונים בנפש הינם יחסים "דינאמיים"- כלומר נמצאים בשינוי, בתנועה, ולכן השם, למיטב ידיעתי. לסיכום פסיכונאליזה הינה טיול בגישה פסיכודינאמית, אך יש כמובן טיפולים בגישה פסיכודינאמית שאינם אנליזה. (אנליזה = פסיכואנליזה). ולגבי הספה, היא שימושית כאשר מגיע זוג לטיפול כמו ביום רביעי...

ועל מנת להדגיש את ההבדל:

בפסיכואנליזה המטופל *שוכב* על הספה, כאשר המטפל יושב מאחוריו ("רואה ובלתי נראה"). בטיפול פסיכודינמי רגיל, המטופל *יושב*, והמטפל יושב לפניו. הוא יכול לשבת על כיסא או על ספה - זה לא משנה. העיקר שהוא רואה את המטפל.

לי ולפסיכולוגית שלי יש כיסאות וממש

לא ספה...למרות שאני יכולה להרדם עליה- מעין סוג של היפנוזה

למעלה