מה הקשר בין תהליך בקשת הGC לתשלום מיסים?

מה הקשר בין תהליך בקשת הGC לתשלום מיסים?

היי,

אני מבצע שני תהליכים במקביל לצורך רילוקיישן לארה״ב.

1. סטרימליין - גילוי מרצון מול רשויות המסים בארה״ב כולל FBAR וכו׳.
2. תהליך גרין קארד מזורז לאשתי (אני האזרח).

העו״ד שהתייעצנו איתו בשעתו הסביר לנו שאדרש להוכיח שאני משלם מיסים כנדרש בעת תהליך הגריןקארד.

אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי מתי בתהליך הגרין קארד אדרש להוכיח את זה, מה ההוכחה, והאם אוכל להוכיח את זה בדיעבד בזמן שהגשת דוחות המס שלי עדיין לא נסתיימה. אני שואל מכיון שנראה שהסטרימליין ייקח כמה חודשים טובים לפחות (אחזור SSN וכיוצ״ב).

אני מנסה גם לקבל תשובה אוטרטיבית מעוה״ד (ליאם שוורץ) במקביל אבל זה ייקח עוד כמה ימים טובים כנראה.

תשובה מעו״ד בפנים (לפרוטוקול)

״the U.S. petitioner must have filed at least the last three years of U.S. tax return. If you are processing locally (exceptional circumstances) and not through NVC then you would need to present the I-864 affidavit of support form (which includes tax info questions) with a copy of your most recent tax return or transcript, at the time of the interview.״

Boston Guy

New member
זה ענה לך, או שעדיין נדרשות הבהרות?

בת'כלס - מה שאני קורא בתשובה של העו"ד שפירסמת כאן הוא שכנראה רצוי לא להתחיל בתהליך של "גרין קארד מזורז" לפני שיש לך את הניירות הכספיים הללו (וכמובן הוכחות ספונסורשיפ וכיוצ"ב, אם האזרח כרגע לא חי ועובד בארה"ב).
כי עלול לקרות מצב שבו כל המאמץ של להצדיק ולהתניע "תהליך מזורז" יהיה לשווא - אם תגיע למעמד הראיון בלי דו"חות המס הנדרשים ובקשת הגרין קארד תיכשל בגלל זה.

בגדול אתה צודק.

אפשר לעשות סטרימליין מהיר מאוד - יש תהליך אונלייני שמספק אסמכתא מתאימה שחלק מהרו״ח בארץ מציעים, אבל לא אצל הרו״ח הדקדקניים והיסודיים שזה חשוב אם יש חשיפה גבוהה לשיקולי מס לא טריויאלים (השקעות וכו׳).

Boston Guy

New member
אבל אף תפוז לא יזוז עד שיהיה לך מספר SSN...

ולפי מה שאתה כותב - אין לך כרגע כזה.
בנוסף, כמו שאתה כותב - אם יש לך אחזקות של ניירות ערך שנקנו או ניתנו לך בישראל, ובתיק ההשקעות הללו היו תנועות במהלך 3 שהשנים האחרונות - זה פחות או יותר "מוציא מהחשבון" תהליך מהיר ואונלייני. התהליך הופך להיות עתיר עבודה, וכרוך בעבודת מחקר מול כל מוסד פיננסי שמעורב בעניין וייצור ערימות ניירת.

צודק לגבי הSSN

ולגבי הני״ע והשאר - העבודה כבר בעבודה. איסוף הניירת יסתיים תוך שבועיים שלושה אני מקווה. אבל התהליך אונליין יכול להיות באמת לא אופציה. מה שלא הבנתי מהתיעוד של הi-864 זה אם צריל להיות כבר בקצה השני של הצינור או ש״להוסיף tax transcript״ זה רק להראות שמשהו הוגש והוא in the workings. אני כנראה אבצע את ההגשה מארה״ב כדי לקצר תהליכים אם זה לא יהיה אונליין.

לפי הטופס

״NOTE: You MUST attach a photocopy or transcript of your Federal income tax return for only the most recent tax year. ״

למעלה