מה הקשר בין AMON GOETH ורשימת שינדלר

מה הקשר בין AMON GOETH ורשימת שינדלר

שלום חברים זה לא חידה ננסה מה הצעירים יודעים או מסוגלים לנחש . אבקש מהבוגרים שלנו קצת סבלנות עד שתקבלו אור ירוק אני מודה לשיטוף פעולה בכבוד רב סבא אריה

מוטיא

New member
שלום לך ידידי היקר - סבא אריה

אכן צדקת, לא הסברתי כנדרש, את דברי ולכן הם לא הובנו. ההסבר לפניך. לפני מספר שבועות פניתי לפורום בשאלה, הנוגעת לנימוקי הרוצחים כפי שנאמרו על ידם במהלך המשפט. חיפשתי מקורות ידע (כיצד הסבירו הרוצחים את מעשיהם) ונתתי כדוגמא את אמון גאת מפקד פלאשוב. אתה הגבת ראשון וביקשת שאציין את שמו בלועזית, וכך עשיתי. לאחר כשבוע, הפנת אותי לסירטון קצר ביו טיוב המציג את ביצוע גזר דינו - תליה. והנה כעת, פנית בשאלה יפה לצעירים בפורום, בהקשר לאותה דמות - אמון גאת. כלומר - הפנמת (למדת את הדמות, זכרת את מעשיה, היכן פעלה וכו') ואף רצית לשתף בידע זה אחרים ע"י שאלה שבה פנית לפורום. בקיצור - הפנמת ושאלת... ולדעתי, כל המהלך הזה היה מאוד מרשים מצדך. שא ברכה. מוטי

ידידי מוטיה -אין מילה במילון לומא לךתודה בחזק

100 כפול מאה כפול ........................ קבל הטוב שבעולם סבא אריה

מצ"ב קישור ל- Amon Göth בויקפדיה

נודה לך סבא אריה אם תוכל לספר לנו על הקשר.

deebeebee

New member
אם אני לא טועה

הוא היה מפקדו האכזרי של מחנה פלאשוב ממנו הגיעו עובדי המפעל של שינדלר.

אמון לאופולד גת סרן באס.אס. ומפקד מחנה הריכוז

פלאשוב בפולין שינדלר התידד עם גת על מנת להציל יהודים שעבדו במפעל שלו... בשנת 1946 בגיל 37 נתלה hauptsturmfuhrer המנוול אמון גת ע"י הפולנים.

ישרון

New member
אמון גאט ורשימת שינדלר

אכן אמת ועובדה היסטורית היא כי אמון גאט היה מפקדו של גטו פלאשוב,בתקופה בה מפעלו של שינדלר עבד בעיר הסמוכה קרקוב. איש זה שהיה על פי עדויות של אסירי המחנה רשע מרושע ,רודף שמלות ,רוצח שפל ,ובנוסף לכל גנב עד כדי כך שאפילו שילטונות ה -אס-אס להם היה שייך החליטו לשים קץ למעלליו.בתקופה בה הועברו אנשי רשימת שינדלר מפלאשוב היה אמון גאט כלוא בכלא של האס אס באשמת גניבת רכוש,המנוול הזה לא רק שעסק ברצח יהודים ובשוד רכושם עסק במקביל בהעלמת חפצי ערך ומכירתם והעלים את הכסף.

למעלה