מה הקשר
אחים ואחיות ופורומים אחרים

מה הקשר../images/Emo35.gif אחים ואחיות ופורומים אחרים../images/Emo43.gif

אשה מרציפן
הציעה רעיון מאוד נחמד: אפשר ללחוץ על "פורום אקראי"- קוביה שנמצאת ב"אזור שלי בפורום" במערכת החדשה או מתחת לתפוז אישי במערכת הישנה. ואז מגיעים לפורום חדש, שאולי לא הכרנו, או כמו שקרה לי פעם- לפורום השני שאני מנהלת
. כל אחד חושב טוב טוב מה יכול להיות הקשר בין הפורום שאליו הגעתם לנושא יחסי אחים ואחיות, ומעלה רעיון לדיון/שאלה מעניינת בהקשר של הפורום אליו הגעתם
ולאט לאט נוכל לפתוח דיונים בהתאם לשאלות שהעליתם
נ.ב.
, מגלה לכם סוד: ככה אני מגיעה לכל השאלות והדיונים שפותחת, דרך קריאה בפורומים אחרים שאני פעילה בהם, דרך כתבות וכו'.

אז אני הגעתי לפורום "הורים לילדים עם מחלות"..

פורום שמכירה וקוראת שם תקופה ארוכה, ושמחה שיצא לי להגיע דווקא לשם, למרות שכל פעם שקוראת שם הלב שלי נקרע
. אז שאלה לדיון שתתאים ובעתיד נפתח דיון על כך:
איך האחים מתמודדים עם המציאות הלא קלה של אח חולה והורים שבד"כ יותר עם האח החולה ופחות עם שאר האחים
. והנה הפורום, שממליצה בחום להיכנס אליו, למרות שהוא קשה לקריאה לעיתים: http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumPage.aspx?forumId=741

Russet

New member
אני לא באמת זוכרת איך הגעתי לכאן,

מדי פעם אני מחפשת פורומים מעניינים לקרוא בהם, באותו שבוע התגעגעתי מאוד לאחותי וכנראה שהפורום תפס לי את העין

לא הבנת בובה ../images/Emo9.gif

הכוונה הייתה שצריך ללחוץ על הכפתור "פורום אקראי" שנמצא ב"איזור שלי בפורום" במערכת החדשה או מאחורי התפוז האישי במערכת הישנה. מגיעים לפורום אחר, שאולי את מכירה ואולי לא, ואז את צריכה לחשוב על שאלה מתאימה לנושא הפורום שלנו שקשורה לפורום השני. ראי הדוגמא שעשיתי לבי פורום "הורים לילדים עם מחלות". מקווה שהבנת

Russet

New member
אכן לא הבנתי...הגעתי לפורום תרבות פולין-

מתאים מאוד, במיוחד שהרבע הקובע של הבחור הוא פולני (כלומר שם המש' העתידי שלי הוא פולני מצוחצח למהדרין) ועליי ללמוד לנהוג כמו פולניה...

ואיזה שאלה יכולה להתאים לנושא הפורום שלנו

בהקשר הפורום ההוא
הממ... בואי נחשוב ביחד: אולי על יחסי אחים בפולין בעבר בזמן מלחמת העולם השנייה, בזמן השואה. עוד רעיונות?

maiky17

New member
התמודדות אחים בימינו עם המסע לפולין../images/Emo4.gif

זו הסיבה לבאסה שפקדה אותי בשבוע האחרון. הייתי ביומיים סמינר הכנה למסע לפולין בקיבוץ לוחמי הגטאות. היה קשה בהחלט
אחד האחים שלי נוסע איתי, השני בחר להישאר.

Russet

New member
אין ספק, אני לא חושבת שהאחיות שלי ואני

מרגישות כ"כ קשורות דווקא לפולין, השואה לא נתפסת בעיני כשייכת לפולין דווקא, שמעתי מהמש' שלי גם על פגורומים שנעשו ברוסיה והשואה שם- זה קצת יותר קשור אלינו. החבר לעומת זאת הוא נכד ל4 אנשים שהיו בשואה, הוא חזר שבור לגמרי מפולין, לא ידעתי איך לנחם אותו.

לא קל בכלל ../images/Emo201.gif

והאמת שזה דיון מעניין מאוד- מוזמנת לפתוח הודעה חדשה לגמרי בנושא ולכתוב על ההרגשה שלך בהקשר של הנסיעה המשותפת עם האח לשם.

בהקשר של אחים בשואה

יש כמה סיפורים מרגשים על אחים שניתק בינהם הקשר בשואה ולאחר מכן הם התאחדו, חלקם לאחר שנים רבות בהן לא ידעו שהאח השני בחיים. יש סיפורים על אחים שעברו את השואה ביחד כשהסיפור המרגש ביותר שאני מכירה הוא של הרב לאו ואחיו נפתלי, שסיכן את חייו פעמים רבות על מנת להציל את אחיו הצעיר, הרב לאו, שהיה ילד צעיר בזמן השואה.לאחר סיום המלחמה שניהם עלו לארץ, ושם פגשו את אחיהם הגדול שעלה לארץ עם דודו טרם המלחמה, האח שאותו הרב לאו לא זכר כי דרכיהם נפרדו כשהיה פעוט ממש, ולמעשה הוא עבר חוויה של "לידת אח".

למעלה