מה הקשר ?

חדת קרן

New member
מה הקשר ?

בין פרקטלים לבין מנדאלות ? מישהו מכיר את הסרט " צבעי האינסוף " המדבר על גלוי תורת הכאוס ?

2_be

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

במרכז אסיה ובמזרחה (במיוחד בטיבט ובהודו) קיים סמל הקרוי "מאנדלה". הדוגמאות לסמל זה מצוירות על נייר, ארוגות בשטיחי צמר ובבד משי וחרוטות באבן. צורתה של מנדאלה מאופינת במעגליות בצורות גאומטריות סימטריות ובקוים רדיאלים. אך אינה סימטרית במדויק. <ניתן לקרוא עוד על מנדאלות כאן> חלק מהמאפינים הללו שלה דומים במקצת לאלו של פרקטל (עליו את יכולה לקרוא במאמרי הפורום..) וכנראה זהו הקשר שחיפשת. מקווה לנסות למצוא דוגמא של מנדאלה במוצ"ש (מקווה שמישהו יקדים אותי
)

חדת קרן

New member
זה יופי ....

אני מכירה את התמונות הצבעוניות וגדושות הפרטים שניתן לעשות ZOOM ולגלות עוד ועוד פרטים נסתרים . השאלה אם יש איזה קשר מהותי יותר אני יודעת שיונג בתיאוריית הארכיטיפ שלו דיבר על זה . מה הוא אמר ? מה מעניין בפרקטלים ? מה יש שם שכל כך הרעיש את העולם ? האם התצורה הגרפית של נוסחאות מתימתיות היוצרות לופ ( כמו חתול הרודף אחר זנבו ) היא הקטע ? האם " הפרעה " שלכאורה זניחה בתחילת התהליך היא המענינת ? ועוד דבר .... לדעתכם אינשטיין קרא את קאפקא ? *אגב : אני חושבת שזינה יותר יפה ...

חדת קרן

New member
תודה ל Be_2

ראיתי באיחור את המאמר על הרוג´ם אל הירי מצויין ! תודה

למעלה