מה הריבית הממוצעת של הפריים עכשיו שאפשר שני שליש?

אני בדרך לבקש משכנתא
מה הריביות הממוצעות היינו בין לבין מה הריביות המוצעות למשכנתא סטנדרטית לפריים עכשיו שאפשר שני שליש פריים מינוס כמה או בכלל עבר לפלוס כמה?
אני יודע שהשאלה בלי נתונים והיא לא מספקת, אבל אני מדבר על ממוצע במשכנתא סבירה ממוצעת בבקשה.
תודה רבה

82little

Active member
בדיוק נשאלה אותה שאלה לפני זמן קצר. מעתיק תשובתי כמעט בלי עריכה נוספת...
"שאלה לא פשוטה..
ראשית, לדעתי, כדאי להפריד בבקשה לתמהיל בין שליש פריים ראשון לשליש פריים (או פחות) נוסף.

נזכור שבשנה האחרונה בהלוואות שבהן מרכיב הפריים היה שליש ובאחוז מימון עד 45 אחוז, הריביות הסבירות או נניח אפילו הטובות היו במרווח פריים מינוס 0.7... וקצת פחות, יכול להיות גם פריים מינוס 0.8 , אבל גם יכול היה להיות פריים מינוס 0.5 וקצת פחות טוב. תלוי כמובן גם באחוזי המימון ועוד גורמים... וזה לא אמור היה להשתנות...

לגבי השליש הנוסף בפריים שיביא את ההלוואה לשני שליש פריים אין בינתיים הרבה נתונים אבל נראה שזה בתנודתיות יותר גדולה. אנשים מדווחים על פריים מינוס 0.2 בערך ועד פריים פלוס 0.5.

ובהמשך לזה, גם לגבי הלוואות שמראש מבקשים שני שליש פריים יש הבדלים די ניכרים. להערכתי זה נע בין פריים מינוס 0.3 לפריים פלוס 0.6
אבל אילו רק מספרים כלליים וקצת ניחושים... .
מה שקובע זה מה אתם קיבלתם ומה שנכתב למעלה זה כנראה, מקווה, איזשהם גבולות גזרה כלליים... והנכון הוא להגיש בקשה עם תמהיל זהה לכמה בנקים ולנהל משא ומתן. רק לחזור ולומר שכאמור לדעתי עדיף בתמהיל המוגש להפריד לשתי הלוואות פריים שונות. האחת שליש מהלוואה והשניה עד שליש נוסף...
בהצלחה."

למעלה