מה הרכישות האחרונות שלכם???

handlessman

New member
מה הרכישות האחרונות שלכם???

הכוונה כמובן לדיסקים או למוצרים נלווים (נגני מוזיקה, כלי נגינה וכד'... כל מה שיכול להיות לו קשר לנושא הכללי של הפורום, משמע... מוזיקה). רציתי בהתחלה שזה יהיה שרשור של "האם קניתם משהו במצדה?", ואז הרחבתי את זה לדיסקים של דויד, אחרי זה לדיסקים בכלל, ואז לרכישות כלליות שקשורות למוזיקה... אבל בכל מקרה שימו דגש על אלבומים. ושוב - לא רק של דויד! אז אני אתחיל, ואספר על האלבומים שקניתי במצדה, שהם למעשה הרכישה היחידה שלי בזמן האחרון שקשורה לקריטריוניים הנרחבים יחסית של השאלון. קניתי את 3 האלבומים של דויד באנגלית שלא היו לי (Away From Home, Time of Trains, Stone Doors). אני לא מחשיב את Spanish Heart כאחד מהאלבומים האלה מכיוון שהוא גם קצת אוסף ושירים מתורגמים מאיסלה מוחרס, וגם לא את גלויה מצוירת שהוא שילוב של שירים באנגלית ועברית, וגם מהווה איזשהו סוג של אוסף. שלושתם אלבומים פשוט מעולים (כסיבה ראשונה כבר בגלל שהם אלבומים של דויד, אחרי זה בגלל שהם חומרים באנגלית שלו, ואחרי זה - הם באמת אלבומים מוצלחים! שמעתי את שלושתם בלופ 3 פעמים כבר... אני לא אפרט לגבי Away From Home ו-Time of Trains מכיוון שיש כאן אנשים שיש להם אותו, ואלה שאין להם - רוב הסיכויים שיש להם תמונה כללית כלשהו עליו ומכירים איזשהו שיר מהם. Stone Doors הוא לפי דעתי האלבום באנגלית הכי אנונימי של דויד יחסית. והוא כל כך טוב!!! אולי אחת הסיבות היא שהוא מתקרב מעט לסגנונות אחרים שאני שומע. אבל עדיין יש בו את האופי הדוידי, למרות שיכול להיות שיהיו כאלה שלא היו מזהים שזו מוזיקה של דויד אם הקול שלו האלבום היה מעט שונה. מקצבים מקפיצים וכל כך יפים, ריפים של גיטרה מקוריים וייחודיים (אולי מעט חרושים בחלק מהשירים, אבל בכל זאת יפים ולא משעממים לרגע). אפילו יש כמה סולואי גיטרה, דבר שממש לא נפוץ בשירים של דויד. אני מעתיק קטע בעברית שמופיע בסוף האלבום: "השירים בתקליט זה חושפים מהתנסויותיי ביצירה משותפת עם מוסיקאים אמריקאים מקומיים. במרץ 1995, לאחר הפקת שיר למען מאבק בתאונות דרכים, חזרתי מתל-אביב לארה"ב לגלות שביום אחד הצלחתי להגיע לצליל ולתחושה שחיפשתי מזה זמן רב. לא הייתי בטוח שיהיה אפשרי להניח שירי בלוז דרומי יד ביד עם רוק'נ'רול, שזה ירגיש טבעי, אבל אני חושב שהצלחנו. הסתבר שההפקה היתה אחת מהמהנות שחויתי. אני מקווה שתהנה/י להקשיב לאלבום זה באותה מידה שנהנתי ליצור אותו. האזנה נעימה, דויד ברוזה." תודה רבה, אני באמת נהנה להקשיב אליו... הוא לא היה יכול להגדיר את הסגנון של האלבום הזה טוב יותר. טוב אני לא יכול פשוט לתאר עד כמה הוא מוצלח ועד כמה הכישרון של דויד מתבטא בו, אז רק אני אמליץ על מספר שירים ממנו: A Night in Wyoming O Captain! My Captain! Yesterday's News I Marry the Bed A Painted Postcard (השיר העברי היחידי האלבום הזה, ובאלבום באנגלית של דויד בכלל... באלבום הזה היה השחרור הראשוני של השני הזה 1995, שנה אחר כך הוא יצא ב"סודות גדולים". בקיצור ממש מומלץ. מי שרוצה אני מוכן לצרוב לו... סתאאםםם, מי שלא קנה במצדה - שישבור ת'ראש.

glitter8

New member
אני רכשתי במצדה חולצה

של המופע זריחה ואני לובשת אותה ממש ברגע זה ומעכשיו פק"ל בכל הופעה!!

glitter8

New member
פק"ל זה משהו שמביאים לכל מקום

לצורך העניין..פ-קודת ק-בע לחייל...

למעלה