מה הרעש החזק ששומעים לאחרונה בזמן מסיבות עיתונאים?

• פותח הנושא IIan
  • פורסם בתאריך

IIan

New member
מה הרעש החזק ששומעים לאחרונה בזמן מסיבות עיתונאים?

בזמן האחרון בהרבה מסיבות עיתונאים שומעים רעש ממש חזק ברקע שנשמע כמו מצלמות ישנות של פעם או כמו מכונות הקלדה מהעבר הרחוק, מה עושה את הרעש הנוראי הזה? ומדוע מאפשרים לעיתונאים האלו להפריע לכולם? בגללם בקושי אפשר לשמוע או להבין על מה מדברים במסיבת העיתונאים, זו נראית לי קצת חוצפה.

אפשר לשמוע דוגמה כאן במסיבת העיתונאים היום בפגישת פוטין ונתניהו, למשל בדקה 2:00.

מה זה הדבר הזה?

IIan

New member
בתחילת הסרטון, כשפוטין מדבר

והמתורגמן שלנו מתרגם את דבריו לעברית, בקושי אפשר לשמוע את התרגום מרוב רעש הרקע של התיקתוקים, זו נראית לי ממש חוצפה להפריע ככה לכולם, איזה חוסר התחשבות.

arye9

New member
( >I |

מכל הברדק שנוצר עד שיחליטו לחזור
לרדיו טלויזיה שהייתה, זה לא רק זה כל הברדק
ואי הנוחות בעיקר בלילה ובבוקר.

IIan

New member
התשובה שלך מה זה לא מובנת, זו הייתה הלצה?

be_roo

New member
נשמע כמו רעש של עשרות תריסי מצלמות פועלים בו זמנית

במסבימת עיתנואים יש עשרות צלמים, ובעידן הדיגיטלי אפשר לצלם בלי סוף ולבחור את התמונה הכי טובה בסוף, אז "יורים" בלי חשבון.
&nbsp
הבעיה היא לא הצלמים, אלא איש הסאונד שלא דאג למקם את המקרופון בצורה חכמה יותר, שתקלוט יותר את הדוברים ופחות רעשי רקע.

IIan

New member
אבל המצלמות הדיגיטליות של היום לא משמיעות רעש כזה!

זה נשמע לי משהו ששייך להיסטוריה הרחוקה של המצלמות המכניות, איפה ראית לאחרונה מצלמה שעושה כל כך הרבה רעש? נכון שגם בסמרטפונים אפשר לדמות את הרעש הזה בזמן צילום אבל אפשר גם בקלות לנטרל את הרעש הזה אם מעבירים את הסמרטפון למוד שקט/רטט.

אני לא רואה שום סיבה הגיונית שמצלמות בשנת 2017 ישמיעו רעש כל כך חזק...

הנה עוד דוגמה בה הרעש הזה אפילו יותר בולט, בפגישת טראמפ אובמה.

שוב, זו נראית לי ממש שיא החוצפה להגיע למסיבת עיתואים ולהפריע ככה לכולם, אני לא מבין איך לא מעיפים את העיתונאים האלו החוצה, איזה חוסר כבוד למעמד.

be_roo

New member
אפשר להגדיר רעש תריס גם בדיגיטליות וצלמים רבים עושים זאת

כנראה כדי לקבל תחושה יותר טובה לגבי הצילום.

כאמור, הבעיה לטעמי היא לא ברעש, שאינו מפריע למי שבחדר (כמו שאתה רואה, אף אחד לא מתלונן), אלא במיקום המקרופון.

למה לא מעיפים אותם? כי זו העבודה שלהם, קוראים לזה מסיבת עיתונאים והם עיתונאים, וכי כנראה זה לא מפריע להם.

IIan

New member
תסלח לי, אבל "רוצים לקבל תחושה יותר טובה לגבי הצילום"

זה תירוץ ממש גרוע כדי להפריע לאחרים. אני ממש לא חושב שהבעיה היא במיקרופון, זה נשמע רעש שמגיע מכל עבר, לא משנה איפה הייתי ממקם את המיקרופון עדיין היו שומעים אותו באותה עוצמה. מה גם שאי אפשר שכל עיתונאי יבוא ויצמיד את המיקרופון הפרטי שלו לכיסא של המרואיינים, אתה בטח מבין שזה לא אפשרי.

מי שרוצה "לקבל תחושה טובה יותר של הצילום" שישתמש באוזניות וישמע את הרעש בעצמו, למה להפריע ככה לכולם? חוץ מזה הרי בסופו של דבר המטרה היא לפרסם את הוידאו באמצעי התיקשורות כדי שאנשים יראו אותו, ואני בתור צופה בסרטון אומר לך שזה בלתי נסבל לצפות ככה בראיון! אני רוצה לשמוע על מה מדברים שם ולא לשמוע את הרעש הנוראי הזה של התיקתוקים ברקע, אני לא חושב שזו בקשה גדולה מדי.

מוזר לי גם שרק בשנתיים או שלוש האחרונות פתאום התחיל כל הרעש הזה, מסיבות עיתונאים מהעבר לא היו כאלו רועשות.

be_roo

New member
סלחתי.

ומסתבר שטעיתי, במצלמות DSLR יש עדיין תריס אמיתי.

אתה מוזמן לפנות בכתב ליצרני המצלמות שיעשו אותו שקט יותר.

trilliane

Well-known member
מנהל
להשתמש באוזניות? מדובר במצלמות מקצועיות, זה לא סלולרי!

ולגבי "תחושה טובה יותר", כשאני מצלמת בסלולרי והצליל מושתק קשה לי לדעת אם אכן צילמתי ובאיזה רגע, ולכן יש לכך חשיבות. אבל כאמור, בכל מקרה צלמים מקצועיים לא משתמשים בסלולרי וגם לא במצלמות עממיות; הצליל של הצמצם הוא מכני (תריס אמיתי) ולא מלאכותי.

trilliane

Well-known member
מנהל
למה לא? זה צליל של צמצם שנפתח ונסגר. אין קשר לסרט הצילום

בטלפונים מדובר בעדשות קטנות מאוד וגם ברוב המצלמות הדיגיטליות שאתה מכיר בציבור הרחב העדשות בד"כ לא גדולות כמו במצלמת רפלקס מקצועית. אבל במצלמה מקצועית עם עדשה גדולה יש תריס צמצם גדול והוא משמיע בדיוק אותו צליל מכני (וזה לא משנה שאיסוף האור נעשה דיגיטלית ולא אנלוגית).
&nbsp
אגב, לא שאלת כאן כבר את השאלה בעבר? זכור לי מישהו ששאל שאלה כמעט זהה...

למעלה