מה הרציונל של השארת הביטוח הרפואי בארץ

יאיא35

New member
מה הרציונל של השארת הביטוח הרפואי בארץ

אני קורא פה דיונים של כן/לא להשאיר את הביטוח הרפואי (/לאומי) פעיל בארץ - אם זה אנשים ש"משמרים" אותו בתשלום מינימלי של 170 ש"ח לחודש (מבלי לדווח על ההכנסה שלהם פה, אם יש, כדי לא לשלם עליה 12% מס), ואם זה אנשים שהולכים לפי הספר ומדווחים הכל, משלמים את כל המיסים הנדרשים, ויש להם ביטוח רפואי "זמין" בישראל.
מה שאני מנסה להבין זה - מה הרציונל של השארת הביטוח הרפואי
בארץ - בהנחה שאתה מבוטח בביטוח בריאות פה בארצות הברית וכבר משלם עליו מאות דולרים בחודש.
תודה למשתפים!

John the Savage

New member
במקרה בו משלמים 12%, לא חושב שיש רציונאל

בייחוד לא במקרה שעובדים ומשלמים 12% ...

מי שעדיין נחשב לתושב ישראל, צריך להמשיך לשלם בכל מקרה, על פי חוק. למי שיש ברירה ויכול לעשות ניתוק תושבות, הרציונאל לכאורה הוא לא לשלם את הפידיון של 11 אלף שקל, כשחוזרים לארץ. יכול להיות שיש הגיון כלכלי לעשות את זה אם משלמים רק את התשלום המינימאלי של 170 ש"ח, אבל איך שלא מסתכלים על זה, אין הגיון כלכלי בלשלם 12% מהמשכורת בשביל להימנע מה-11 אלף שקל האלו כשחוזרים.

יאיא35

New member
תודה,

נוטה להסכים, זה גם מה שאני מבין מהתוכן על הנושא הזה ברשת....

justanotherme82

New member
הרציונל הוא שאם אתה לא יודע תוך כמה זמן תחזרו

ולא בטוח שביטוח לאומי יכיר בניתוק התושבות יש כאלה שיעדיפו לשלם בזמן ולא לחזור לארץ ולגלות שביטוח לאומי החליט שאתה חייב לו מליונים + ריבית + הוצאות עורך דין שכתב לך את המכתב אזהרה.

בנוסף יש גם דברים שביטוח רגיל בארהב לא מכסה. למשל טיפולי פוריות, הרבה ביטוחים שמציעים מקומות עבודה לא מכסים וזה יכול להגיע למאות אלפי דולרים בעוד רופא פרטי בארץ עם השתתפות מהביטוח המשלים יגיע לכמה עשרות אלפי שקלים.

יאיא35

New member
שאלה לגבי "יש כאלה שיעדיפו לשלם בזמן"

אתה מתכוון לשלם בזמן 12% אחוז מהמשכורת? או לשלם בזמן 170 שקל כי האדם לא עובד?
אני נוטה להסכים שאם לא עובדים אז יש יתרון (כלשהו) בלשמר את הביטוח. השאלה הוכוונה למי שכן עובד.
למי הכוונה ב"יש כאלה" בתשובתך?
תודה

justanotherme82

New member
יש כאלה ויש כאלה

כל אחד והשיקולים שלו, מה הסיכוי שיכירו בניתוק תושבות שלך אם תגיש, ואם לא תגיש מה הסיכוי שלא יפעילו כלפיך סנקציות אם פשוט לא תשלם, וכמה בעייתי יהיה בשבילך אם אחרי שתחזור בט"ל ידרשו ממך את כל הסכום בבת אחת.

והדוגמה שהבאתי לא קשורה לשאלה אם האדם עובד או לא, גם אם יש ביטוח מהעבודה הוא לא בהכרח יכסה דברים מסויימים שלפעמים הביטוח בארץ כן מכסה.

Fellowship

New member
אנחנו לא משלמים בט"ל אבל גם בכוונה לא מנתקים תושבות

כתבתי לא מזמן, להלן הרציונל:
אנו רוצים להשאר על התפר, במקרה שלנו רוב הסיכויים שלא יכירו בניתוק התושבות,
לכן אני מעדיף שנהיה מכוסים מבחינה בריאותית בישראל (למרות שלא סביר שזה יהיה בשימוש),
מתוך הבנה שאם בסופו של דבר כן נשאר בארה"ב לתקופה ארוכה יותר, עדיין יכירו בניתוק בדיעבד,
עצם העובדה שלא חתמנו על טופס הניתוק לא אמורה לעמוד לרעתנו, בטח לא בצורה משמעותית.
אבל אם נשלם ביטוח לאומי, אז לא יכירו בניתוק בדיעבד, ובצדק.
במידה והניתוק לא יוכר, אשלם את הריבית שהחוב יצבור כמובן,
אני לא נוהג לצבור חובות בשום צורה ואופן, בכל תחום אני משלם את החשבונות והפרמיות מוקדם ככל האפשר,
אבל במקרה זה אני רואה בקנס העתידי פרמייה, קרי, תשלום עבור שמירת מצב הביניים האפור, באופן מכוון.

יאיא35

New member
אז משהו לא מסתדר לי פה..

בהנחה שהבנתי נכון, ו"אפשרי" להשאר בתחום האפור הזה (מסיבות שברורות לי לחלוטין),
אז שתי שאלות -
1. איך אתה רושם שאתם "מכוסים מבחינה בריאותית בישראל" אם אתם לא משלמים? אולי זה כי אתם רק ככה כמה חודשים? ואז אתם "כאילו" מפגרים בתשלומים? לא נראה לי סביר שאפשר להיות בסטטוס הזה תקופה ארוכה.
2. אם לא משלמים תקופה ארוכה לביטוח לאומי - ללא קשר להגירה לחו"ל - אין סכנה שחשבון הבנק יעוקל?

Fellowship

New member
1. נכון, פחות משנה.

2. רק סכום החוב לביטוח לאומי ״יוקפא״, לא כל החשבון.
&nbsp
אכן אי אפשר להמשיך כך תקופה ארוכה.

KallaGLP

New member
אההה... ממש לא בטוח.

אנחנו מאלה שמשלמים לביטוח לאומי 160 ש"ח (כי זה מה שהפקיד בביטוח לאומי אמר לנו לעשות כשהודענו שאנו עוברים לחו"ל). איזה יום חלה טעות בביטוח לאומי והם החליטו שאנחנו לא משלמים (או שהם פשוט בטעות לא גבו, לא זוכרת כבר מה היה הסיפור כי זה היה כבר לפני כמה שנים), ואז קיבלנו הודעה שהם מעקלים לנו את חשבון הבנק. למזלנו הצלחנו להוכיח להם שזו טעות שלהם ומבחינתנו ההוראה הייתה להפריש את הכסף לחשבונם מדי חודש בחודשו, והם ביטלו את העיקול. אבל הם לא משחקים, אין להם בעיה לעקל את כל החשבונות גם אם חייבים להם סכום קטן בהרבה מכמות הכסף שיש שם.

Fellowship

New member
מעניין, יש למישהו רפרנס לנושא?

קראתי בפורום הזה לא מזמן שהעיקול הוא רק על גובה הסכם, אולי זה לא מבוסס.

guy56782

New member
אני חושב שאולי לא הבנת מה השלכות הצו

גם אני קיבלתי מהם ״צו לעיקול חשבון״, וגם אני חשבתי שהמשמעות היא שיעקלו לי את החשבון. אבל על הצו כתוב מה סכום החוב, והבנק (לאומי במקרה שלי) פשוט שם את הסכום הזה בצד ב״פקדון עיקול״, ושאר החשבון נותר ללא הגבלות.
למי שיש מספר חשבונות, הסכום כנראה יעוקל בכל חשבון בנפרד...

BI USA

New member
אני לפני ייעוץ מס

אך רוצה לשאול מה הסיבות שעל בסיסן ניתן לא להכיר בניתוק תושבות?

Fellowship

New member
כל סיבה הקושרת אותך לישראל

וההחלטה היא על סמך התמונה המלאה.

למעלה