מה השגנו עד עכשיו בפורום? מדוע לא נציג תוכנית

מתכNET

New member
מה השגנו עד עכשיו בפורום? מדוע לא נציג תוכנית

סדורה בלי ססמאות ודמגוגיות? מה דעתכם,יש הרבה רעיונות(רובם שלי :) ) שאפשר לגבש לתוכנית מקיפה.

מתכNET

New member
לא צריך מפלגה צריך מניפסט תוכנית ונשלח

אותה לרחבי האינטרנט,פה יש אנשים לא פחות חכמים מדפי וסתיו

goldy

New member
את השינוי עושים ע"י הצבעה בקלפי

לא ע"י נתינת ההרגשה שהולכים לדבר בהכרזות על להיתכוון לעשות.

מתכNET

New member
אבל כמו שזה נראה לאף אחד אין ממש

תוכנית סדורה,במיוחד לא לפוליטיקאים שצריכים לענות לרחשי הציבור ולאו דווקא מציגים תוכנית הגיונית

goldy

New member
הפוליטיקאים כבר ענו לרחשי הציבור:

1. הם מובילים בשקרים ולכן נבחרים מחדש.
2. הם מוסיפים מיסים חדשים ומעלים קיימים כדי שהעם לא יוכל להפסיק לעבוד.
3. בכל פעם שהם מופיעים בטמבלוויזיה הם משמיעים לעם בדיוק את מה שהוא רוצה לשמוע עכשיו.

hoshe

New member
יש את "המשאל הכלכלי". אין הסכמה בפורום

יש כאן סוציאל דמוקרטים מצד אחד (כגון עבדך הנאמן) וליברטאריאנים מצד שני.
יש כאן שתומכים במדיניות כלכלית ספציפית, ואחרים בשינוי תרבותי קודם כל.

יכול להיות שאתה מחפש משהו כמו הקישור הזה:

סופי65

New member
מרימה את הכפפה

באמת, בשביל מה אנחנו דנים כאן כ"כ הרבה?
אז אם אנחנו רוצים תכנית טובה באמת, היא צריכה להשען על מספר מוסכמות- ערכים משותפים- שמתוכם יהיה ברור לא רק כיצד לנהוג במקרה מסוים (כי זה פחות חשוב..), אלא מה סולם העדיפויות הבסיסי, איך ולפי מה צריכים לקבל החלטות "נכון" (כי כנראה כולנו מסכימים שהשיטה הנוכחית קצת בעייתית- איך שלא נהפוך את זה, כמה בקרות ופיקוח שלא נשים, בסופו של דבר מי שמצא שם למעלה מונע ופועל לפי אינטרס אישי/ דעה אישית וכו)
מה דעתכם על משהו כמו:
1. המדינה כגוף קיימת כדי לספק לחבריה צרכים בסיסיים , כפי שיפורט בהמשך...
2. כחברה המורכבת מפרטים, המחויבות והאחריות של כל פרט לכלל קובעת את האיכות הכוללת , את חוסנה וכוחה של החברה. לפיכך מתחייב כל אזרח לפעול כמיטב יכולתו למען הכלל. החברה מצידה תעודד , תוקיר ותכבד אדם עפ"י מידת תרומתו והשקעתו (וודאי לא לפי מידת הצלחתו האישית).
3. עיצוב רעיונות לגופים המחליטים ייעשה בשיטה חדשה, המאפשרת עד כמה שניתן יכולת להציג עמדות שונות בפורומים המיועדים לכך, כך שהפרט לא יחוש שדעתו אינה נשמעת (משהו כמו "שולחנות עגולים" ).

כמו שקודמיי כתבו, הפוליטיקאים מרגישים לאן נושבת הרוח ונותנים לציבור את מה שהוא רוצה. לא צריכים להקים מפלגה חדשה- מספיק שציבור משמעותי ירצה משהו, ודי במפלגות הקיימות שישתדלו לרצות אותנו..

maya1220

New member
נראית משנה ערוכה וסדורה ומאוד רצינית

מצריכה עיון, נוסף אבל שתי נקודות הנחה בסיסיות נראות חשובות :

"...שורש של כל הבעיות האלה הוא הפירוד בינינו, הפילוג, הניכור והאדישות כלפי הזולת.
בשורש הזה עלינו לטפל. עלינו להשקיע בו את כל מאמצינו.
היעדר אמון הדדי וסולידריות חברתית הובילו להיווצרות חברה המבוססת על האדרת "האני" בכל מחיר, גם על חשבון האחרים.
היום מתבקש כאן שינוי מהותי בכללי המשחק.

לקחו לי את המילים מהפה!!! ובאמת מעניין כיצד מגשימים את המטרה העיקרית שהיא נראית לי חשובה ביותר ובסיסית:
הטמעת ערך הערבות ההדדית בחברה ופיתוח סולידריות חברתית עד להרגשה שכולנו משפחה אחת הוא הפתרון היחיד שבכוחו להחזיק מעמד לאורך זמן.

תודה

מתכNET

New member
מה שמפריע לי במניפסט שלך הוא העובדה

שאת רואה באינטרס אישי בהכרח דבר בלתי מוסרי,אני טוען שכל אדם מונע אך ורק מאינטרס אישי!!! האינטרס האישי שלך למשל הוא תחושה של סולידריות,כלומר תחשוה כזאת תעשה לך טוב ותממש את האינטרס שלך.

אני לא פוסל סולידריות וערבות הדדית,אני רק לא חושב שזה דבר שצריך לכפות כמדיניות אלא לחנך אליו ולכן אני לא יכול לתת את ידי למניפסט הזה.

הסעיף הראשון לפי דעתי צריך להיות-"הזכות לחפש ולמצוא את האושר"!!!

מזה אפשר לגזור מדיניות!

למעלה