מה השטויות האלו " מרתף " ?

מה השטויות האלו " מרתף " ?

כל בוני המרתפים מה הסיבות שלכם לבנית מרתף ? לא להתבייש לספר - אינקויזיציה - סאדו מאזו - וכו' אם אני אבנה מרתף מאוחר יותר אני אצטרך אותו כבית מלאכה .

fireman

New member
כי לכולם יש....

זאת התשובה הנפוצה ביותר....או "שיהיה". אם אין הכרח ממשי שאומר "אני חייב שיהיה לי מרתף!" זאת טעות בעלת משקל כלכלי כבד מאוד. אם לא חייבים אותו, תוותרו עליו. אני גאה לומר שמתחת לבית שלי יש רק חול.

Rשף

New member
אני גאה בכורכר שמתחת לבית שלי !

אנחנו לא אוהבים מרתפים (וגרנו כבר בכמה בתים עם מרתף), לא זקוקים לו והוא גורם לחריגה מהתקציב שלנו. באיזור שלנו הסיבות לבנייה של מרתף הן א. לנצל את מלוא אחוזי הבנייה ב. "קל" יותר למכור בית עם מרתף ג. יש אנשים שבאמת מנצלים את המרתף

ענתש

New member
כנ"ל. לא בונים.

אבל אין ספק שבאזור שלנו כשמוכרים בית כולם שואלים "יש מרתף" ? לא יודעת למה... את הקולנוע הביתי, אישית, אני מתכננת בפאטיו מתוך הג'קוזי

לב אביב

New member
אז ככה,

סיבותינו הן כדלקמן: עזרה בהחזר המשכנתא - הווה אומר, יחידת דיור להשכרה - רוב רובו של המרתף ישמש כיחידת דיור (עם כניסה נפרדת) וחלק קטן ממנו ישאר בחזקתנו (כניסה מתוך הבית) ויכיל את חדר הממ"ד. למעשה, החדר ישמש גם לאיחסון פרטים שהיו אמורים להיות בחדר הארונות, שעליו ויתרתי (כמו מזוודות, ארגזי מסמכים וכיוצ"ב).

ענתש

New member
ומישהו שוכר דירות במרתף ?

זה נראה לי מאד לא נעים וטחוב.

לב אביב

New member
כנראה שמה שאת מדמיינת

הוא מרתף חשוך ולח (כמו בסרטים המפחידים)...
גם בבית הנוכחי שלנו, יש לנו מרתף שאנחנו משכירים לזוג צעיר ומקסים - היחידה הזו מרווחת, מוארת ונעימה מאוד. זה בדיוק מה שאנחנו הולכים לעשות בבית ה"חדש". דעי לך, שבאזור שלנו, היחידות הללו נחטפות מהר מאוד. אין כמעט יום, שלא מצלצלים לי בדלת כדי לשאול אם יש לי/או אם אני יודעת אם מישהו משהכנים משכיר יחידה כזו..

bis fd

New member
לנו לא יהיה

אבל אם היה לי הכסף המיותר היתי עושה מרתף ,ליין חמוצים וריבות

אש68

New member
אנחנו כן בונים מרתף

בו יהיו כל המשחקים של הילדים,משחקי הטלוויזיה,קולנוע ביתי,ממ"ד שישמש כחדר עבודה,וחדר גדול לכל מכשירי הספורט כגון ההליכון שולחן הפינג פונג.התכנון הוא חלונות גדולים כמעט עד לרצפה שיהיה מואר ומאווורר כמו שבונים מרתף היום.אח שלי בנה ככה והמרתף ממש חלק מרכזי ופעיל בבית.ממש לא שטויות לדעתי ,אבל כל אחד עם צרכיו.

שלום - חדשה חדשה בפורום

רק קנינו שטח עכשיו ויש לנו עוד חודשיים של ברוקרטיה מנהלתית לפנינו אבל בנתיים חולמת על הבית
אני דווקא הייתי בטוחה שאני יעשה מרתף. נראה לי יוםי לממד-אחסון, חדר עבודה ואזור ילדים (מרתף עם חלונות כמובן) הייתי בטוחה שמרתך זה ניצול נהדר של שטח בניה (אני מאד אופטימית ומקווה להכניס את כל שאר הבית בקומה אחת) אבל עכשיו, אחרי שקראתי מה שכתבתם אני מתלבטת. אין יתרונות למרתף? - זה לא חוסך בשטח בניה שמותר? זה לא יותר זול מבחינת ארנונה? מיסים שונים או משהו כזה?

איריסג

New member
לא יהיה מרתף!

ידענו מהתחלה שזה מיותר מבחינתנו. אח"כ מישהוא הצליח לשכנע אותנו לחצי דקה שכדאי. ואז ישבנו עם האדריכלית ועם מעצבת הפנים וזה מה שהסתבר: 1. בניית מרתף מתחת למחצית מהבית (כ 100 מ"ר) עשוייה לעלות למעלה מ 30 אלף דולר - כסף שאין לנו ואם יהיה לנו אותו - אני מעדיפה להשקיע אותו בגימור יותר טוב של החלק העיקרי. העלות הזו היא רק לחפירה ולקירות - אם אני ארצה ממש גמר שם - זה סיפור הרבה הרבה יותר יקר. 2. הועדה המקומית אצלנו לא פריירית - אם רוצים מרתף עם כניסה חיצונית ו"חצר אנגלית" - זה כבר דורש בקשת הקלה (אלפי שקלים) ומיסוי של המרתף כמו שטח עיקרי. (מבחינת ארנונה). 3. מנסיונה של תמר, מעצבת הפנים שלנו - באזור השרון במיוחד יש בעיה איומה של ראדון - היא סיפרה לנו שבהרבה מאד מרתפים שהיא ניחשה שיש בעיית ראדון - הוזמנה בדיקה והסתבר שהיא צדקה. כדי לאטום מרתף היטב מפני ראדון יש צורך להשקיע אלפים רבים מאד של דולרים - ותחזוקה מאד יקרה אחת לכמה שנים. 4. ובסופו של דבר - נניח ועושים מרתף רק לצורכי איחסון או חדר משחקים - שתיהן מצאו (שוב, מנסיון של אנשים שהן עיצבו להן בתים עם מרתף) - שהמרתף הופך לשטח איחסון מצויין - לכל החברים והקרובים של בעל המרתף, שרק מבקשים ממנו "עשה טובה, אתה יכול לשמור במרתף שלכם איזה ארגז בשבילנו"???? בקיצור - יש לי בית שטוח של 205 מ"ר - זה מספיק לי בהחלט

ענתש

New member
גן מהבירורים שלנו - יש בעיה גדולה

מאד של גז ראדון בשרון. למרות שהשטח שלנו ממש "ביקש" מרתף (בגלל הפרשי הגבהים, לא היינו צריכים לחפור) לא עושים.

ענתש

New member
כן, זה זול בארנונה, זה מאפשר

לנצל טוב יותר את אחוזי הבניה המותרים. אבל זה יקרררר לבניה מאד מאד ואם לא עשית שם עבודה מעולה מעולה על איטום וניקוז את תאכלי את זה למשך כל שאר חיי הבית.

למעלה