מה השלב הבא בהתפתחות?

לילך87

New member
מה השלב הבא בהתפתחות?

הקטן בן חודש ושלושה שבועות הוא התחיל לשחק עם הלשון להוציא להכניס מה זה אומר? זה שלב בהתפתחות? מה השלב הבא? למה לצפות ואיך לפרש? יוצא שהוא נמצא לידנו ואנחנו רואים טלויזיה האם צריך כל הזמן לדבר אליו ולהעסיק אותו או שזה בסדר שהוא ישכב ויסתכל על ספר התמונות הצבעוני? (צבעוני זה כבר בסדר נכון , לא חייב להיות רק שחור לבן? צריך לשלב גם וגם?) לפעמים אני מרגישה לא בסדר שהוא שוכב בלי מעש ואנחנו לא מדברים או מעסיקים אותו ואני פוחדת שאולי אנחנו ממעיטים בכך וזה יגרום לחוסר התפתחות , כרגע הוא אוכל ביום כל 3 שעות בערך בין לבין הוא ער כחצי שעה שעה לפעמים קצת יותר אבל אנחנו לא כל הזמן מנסים להעסיק אותו אנחנו טועים? כמה זמן ביום רצוי להעסיק אותו? ובאיזה דרכים? תודה

לילך87

New member
עוד שאלה..

היינו השבוע בבדיקת פרקי ירכיים ואמרו שהכל בסדר והמליצו לנו להשכיב על הבטן בתנוחה עם הידיים מתחת לחזה (לא יודעת להסביר במדויק מקווה שמובנת) האם זה מאוד חשוב להשכיב בתנוחה זו? הוא נמצא הרבה זמן על הבטן אבל עם הידיים בצדדים ולא מתלונן בד"כ הוא גם מתרומם דיי יפה לפי דעתי הלא מומחית , ניסיתי לשים אותו כפי שהמליץ הרופא אבל אני פוחדת שאני לא עושה את זה טוב , האם זה כ"כ חשוב לשים אותו כך? ולמה? תודה

אני מצרפת לך קובץ

תקראי, ותביני למה הרופא ביקש מה שביקש... אם יש שאלות נוספות, את מוזמנת לשאול

התפתחות כללית - חודש+3 שבועות

שלום לילך87, את דואגת לחינם. מההודעה שלך נראה שאת מוצפת באי-וודאות. אז ראשית, זה בסדר גם לא לדעת ה-כ-ל. מה שאת כן יכולה לעשות זה לשמור על הדברים במידה. וודאי שאין צורך לדבר כל הזמן אל הילד, ואין צורך להעסיק אותו ללא הפסקה. גם כשאתם לא מדברים אליו, הוא שומע וער לתנועה בבית, לדיבור בניכם, לחפצים מעניינים מסביבו וכו'. אל תשכחי שבשבילו הכל חדש. כל פרצוף שלא נראה לפני, מזמין סריקה מדוקדקת, כל רעש, כל תנועה... הכל חדש. אל תציפי אותו, תני לו גם להנות מה"שקט" של לשכב ולהסתכל סביבו. תני לו אפשרות ליזום תקשורת, לעורר קולות. לא להסתער עליו
אם את בכל זאת מוטרדת בעניין ה"תעסוקה", את יכולה להשתמש במוסיקה, צלילים שונים ומעניינים כגון רעשנים עדינים, נייר צלופן, מחזיק מפתחות, מים בבקבוק סגור וכו'. החוכמה היא בפרטים הקנטנים. אין צורך לרכוש "צעצועי התפתחות" במאות שקלים, כדי שהילד נהנה. את תהי עדה לזה יותר ויותר ככל שהילד יגדל. מרקמים גם הם יכולים לעניין אותו כרגע: דובי רך, מברשת שיער, כדור גומי קוצים, מגעים מסוגים שונים על גופו, וכו'. לגבי הספר הצבעוני / שחור לבן - זה בסדר גמור לשים ספר צבעוני ליד התינוק מיד עם הלידה. אין שום בעיה עם זה. הענין היחיד הוא שתינוקות בגילאים כאלו נמשכים לקונטרסטים חזקים ועל כן יעניין אותו יותר שחור לבן, מאשר צבעוני. תחשבי על זה - העולם סביבו צבעוני לגמרי: הבגדים שאת לובשת, הבית, העצים.... הכל צבעוני. לגבי ההתפתחות המוטורית, בשלב זה חשוב להשכיב גם על הבטן, כמו גם על הגב והצדדים. החשיפה לכל הצדדים אמורה להיות שווה, פחות או יותר. שכיבה על הבטן תעודד את זקיפת הגב והראש ותסייע בשלבי ההתפתחות. את מוזמנת להציץ באתר שלי לגבי התפתחות תינוקות לפי שלבים - בדף תינוקות. זה יתן לך הערכה על המקום בו אתם נמצאים. ... אז לא לדאוג כ"כ. השתדלי לעשות את הדברים בצורה מתונה, מבלי להציף אותו, או את עצמך. המון הצלחה !

לילך87

New member
כן, אי וודאות

אני כן מוצפת באי וודאות , אני קוראת מאמרים וכל פעם דברים שונים שאמנם מעשירים אותי אבל כל ילד זה שונה ואני מנסה להתעדכן בכמה שיותר וכמו כולן להיות האמא הכי טובה שאפשר ברור שכולם טועים אבל אם אפשר לנסות למזער אז אדרבה... זה ילד ראשון ואין לי עזרה כ"כ של יודעי דבר אז אני משתמשת כמה שאפשר באינטרנט וברופאים תודה קראתי את הפרטים בקישור

את יודעת למה אמאהות לא יכולות

להיות מושלמות? . . . . . כי הן אנושיות! וזה בסדר גמור סתם לקחת את הזמן ולהתבונן אחד בשני בשקט ולנשום ביחדוללטף וסתם סתם סתם ל-ה-נ-ו-ת בלי הפעלות מורכבות.

למעלה