מה השם הנכון של החומש הרביעי?

בַּמִּדְבָּר, או ככתוב בפסוק - וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה בְּמִדְבַּר סִינַי ?

נוף-צלול

Active member
בַּמִּדְבָּר, או ככתוב בפסוק - וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה בְּמִדְבַּר סִינַי ?
ויקיפדיה אנגלית: Bamidbar
מילון רב מילים: בַּמדבר
באב"ש הישן שבידי, רק כתת-סעיף של מִדבָּר: בְּמדבר (החומש הרביעי )
כשלמדתי בבי"ס (לפני עשרות שנים) הוא נקרא בַּמדבר (ובמלעיל...)

כלומר,... חילוקי דיעות :-):
אני הכרתי כל החיים (שזה לא מעט שנים) רק בַּמדבר בפתח (במלרע). עכשיו הצצתי במקרה בפסוק והתעורר בי ספק. נשווה למשל עם השם 'שְמות' שזו בכלל מילה בסמיכות, ובכל זאת שם הספר נאמן למקור!

בויקיפדיה ראיתי חילוקי דעות רציניים :-):
אבל ברוב השפות כותבים E - בגרמנית, ספרדית, רוסית, פולנית, פורטוגזית, רומנית. בעברית מעדיפים לכתוב בלי ניקוד, אבל מצאתי שיחה מעניינת: https://he.wikipedia.org/wiki/שיחה:במדבר

נוף-צלול

Active member
בויקיפדיה ראיתי חילוקי דעות רציניים :-):
אבל ברוב השפות כותבים E - בגרמנית, ספרדית, רוסית, פולנית, פורטוגזית, רומנית. בעברית מעדיפים לכתוב בלי ניקוד, אבל מצאתי שיחה מעניינת: https://he.wikipedia.org/wiki/שיחה:במדבר
בעקבות הפנייתך ראיתי את הדיון בוויקיפדיה.
אינני בא לקבוע משהו. אבל נדמה לי שהשם המיודע (=בפתח) מתבקש. שהרי בְּמדבר סינַי - המדבר מיודע. זה לא כמו קול קורא במדבר (כלשהו). אז במלה אחת במדבר רצוי שיהיה לענ"ד מיודע: בַּמדבר. וחוץ מזה, קשה לשנות גירסא דינקותא.....

בעקבות הפנייתך ראיתי את הדיון בוויקיפדיה.
אינני בא לקבוע משהו. אבל נדמה לי שהשם המיודע (=בפתח) מתבקש. שהרי בְּמדבר סינַי - המדבר מיודע. זה לא כמו קול קורא במדבר (כלשהו). אז במלה אחת במדבר רצוי שיהיה לענ"ד מיודע: בַּמדבר. וחוץ מזה, קשה לשנות גירסא דינקותא.....
תודה על ההתייחסות לשאלה. אני נוטה לחשוב, שזה לא עניין של היגיון, אלא של קביעה כלשהי של ה...בוסים. בנוגע לשגיאות נפוצות, אנחנו ברוך השם רגילים בהן. לא כך?

נוף-צלול

Active member
תודה על ההתייחסות לשאלה. אני נוטה לחשוב, שזה לא עניין של היגיון, אלא של קביעה כלשהי של ה...בוסים. בנוגע לשגיאות נפוצות, אנחנו ברוך השם רגילים בהן. לא כך?
תוכל לראות כאן שיעור - עם הכשר רשמי של משרד החינוך, שכמובן חף מטעויות: בַּמדבר

לעומתו, חגי בן ארצי הזחוח, אחיה של, טוען בְּמדבר, אבל ברוב גדולת חסדו מוכן, הוא מודה, לקבל גם בַּמדבר:

ואצרף כאן גם תמונת ספר במדבר מנוקד - בַּמדבר
שבת שלום ומועדים לשמחה

קבצים מצורפים

• bamidbar.jpg
    bamidbar.jpg
    KB 151 · צפיות: 4
תוכל לראות כאן שיעור - עם הכשר רשמי של משרד החינוך, שכמובן חף מטעויות: בַּמדבר

לעומתו, חגי בן ארצי הזחוח, אחיה של, טוען בְּמדבר, אבל ברוב גדולת חסדו מוכן, הוא מודה, לקבל גם בַּמדבר:

ואצרף כאן גם תמונת ספר במדבר מנוקד - בַּמדבר
שבת שלום ומועדים לשמחה
הנושא סחף אותך :-): זה כבר מחקר שלם.
להבדיל ממשרד החינוך, הַחֻמָּשׁ מרשים. אבל למה רש"י בשי"ן שמאלית? או רק נדמה לי?

למעלה