בחשכת הלילה
Member
בַּמִּדְבָּר, או ככתוב בפסוק - וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה בְּמִדְבַּר סִינַי ?
ויקיפדיה אנגלית: Bamidbarבַּמִּדְבָּר, או ככתוב בפסוק - וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל-מֹשֶׁה בְּמִדְבַּר סִינַי ?
כלומר,... חילוקי דיעותויקיפדיה אנגלית: Bamidbar
מילון רב מילים: בַּמדבר
באב"ש הישן שבידי, רק כתת-סעיף של מִדבָּר: בְּמדבר (החומש הרביעי )
כשלמדתי בבי"ס (לפני עשרות שנים) הוא נקרא בַּמדבר (ובמלעיל...)
בויקיפדיה ראיתי חילוקי דעות רצינייםויקיפדיה אנגלית: Bamidbar
מילון רב מילים: בַּמדבר
באב"ש הישן שבידי, רק כתת-סעיף של מִדבָּר: בְּמדבר (החומש הרביעי )
כשלמדתי בבי"ס (לפני עשרות שנים) הוא נקרא בַּמדבר (ובמלעיל...)
בעקבות הפנייתך ראיתי את הדיון בוויקיפדיה.בויקיפדיה ראיתי חילוקי דעות רציניים
אבל ברוב השפות כותבים E - בגרמנית, ספרדית, רוסית, פולנית, פורטוגזית, רומנית. בעברית מעדיפים לכתוב בלי ניקוד, אבל מצאתי שיחה מעניינת: https://he.wikipedia.org/wiki/שיחה:במדבר
תודה על ההתייחסות לשאלה. אני נוטה לחשוב, שזה לא עניין של היגיון, אלא של קביעה כלשהי של ה...בוסים. בנוגע לשגיאות נפוצות, אנחנו ברוך השם רגילים בהן. לא כך?בעקבות הפנייתך ראיתי את הדיון בוויקיפדיה.
אינני בא לקבוע משהו. אבל נדמה לי שהשם המיודע (=בפתח) מתבקש. שהרי בְּמדבר סינַי - המדבר מיודע. זה לא כמו קול קורא במדבר (כלשהו). אז במלה אחת במדבר רצוי שיהיה לענ"ד מיודע: בַּמדבר. וחוץ מזה, קשה לשנות גירסא דינקותא.....
תוכל לראות כאן שיעור - עם הכשר רשמי של משרד החינוך, שכמובן חף מטעויות: בַּמדברתודה על ההתייחסות לשאלה. אני נוטה לחשוב, שזה לא עניין של היגיון, אלא של קביעה כלשהי של ה...בוסים. בנוגע לשגיאות נפוצות, אנחנו ברוך השם רגילים בהן. לא כך?
הנושא סחף אותך זה כבר מחקר שלם.תוכל לראות כאן שיעור - עם הכשר רשמי של משרד החינוך, שכמובן חף מטעויות: בַּמדבר
לעומתו, חגי בן ארצי הזחוח, אחיה של, טוען בְּמדבר, אבל ברוב גדולת חסדו מוכן, הוא מודה, לקבל גם בַּמדבר:
ואצרף כאן גם תמונת ספר במדבר מנוקד - בַּמדבר
שבת שלום ומועדים לשמחה
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.