מה השפה האהובה עליכם?

python 4

New member
ג'וונית.

אין לי מושג בג'וונית, אבל תראה איזה יופי של צורת כתב יש להם. וברצינות - השאלה הזו מאוד קשה. בכל שפה יש משהו מעניין שמושך אותי אליה, גם גרמנית למשל. כל מי בסביבתי ששומע שאני לומד בגרמנית אומר לי: "אוף, איזו שפה מגעילה" (כולל אלה שמדברים אידיש) אבל לדעתי גרמנית היא שפה מאוד יפה, רק העם לא משהו, מה לעשות. יפנית היא גם שפה יפה - בזכות צורות הכתב שלה (אני אוהב את הרעיון שציור או סמל אחד יכול לבטא מילה), צרפתית היא שפה זורמת כזו, 'מוזיקלית' כמו שהמורה שלי לצרפתית היתה אומרת. לטינית אני אוהב כי היא עתיקה, ספרדית אני אוהב בגלל ה- R וה- J שלהם, עברית אני אוהב כי זו השפה שאני מבין הכי טוב (אם כי לא ברמה שהייתי רוצה). אנגלית אני אוהב כי זו השפה שאני קורא בה הכי הרבה. אבל אין, אין על ג'וונית. ממש אמנים האינדונזים. לא?

AndreaCorr ©

New member
עברית.

נו מה אני אעשה..
ואם לא עברית אז אנגלית או יפנית.. (לא שאני דוברת יפנית)..

עלפית? ../images/Emo8.gif ולצורך העניין משהו קצת

יותר פרגמטי: שפות אנגלו- סקסוניות. הידעתם שיש קורס על שפת העלפים באוניברסיטה בטקסס?

Nomaed Dominus

New member
עלפית זאת לא שפה ../images/Emo8.gif

אם הכוונה זה סינדארין או קווניה של טולקין, אני יכול להבין. אבל לא בתור עלפית סתם ככה

weneedapoo

New member
עלפית / אלפית ???

פיה שלי, אני לא ממש בטוח, אבל כמדומני זה "אלפית" ולא "עלפית". אמנם את בתקופת בחינות אך במטותא ממך, בידקי אותי... תודה, ההוא ששט... "וכפי שאמרו גדולים וחכמים ממני - בו'נה אתה טיפש..."

slevinger

New member
עברית במקום הראשון.....מובן לא?

ואיטלקית במקום השני. אין אין כמו האיטלקית, קלה, מתנגנת נפלא, רומנטית....האיטלקים לא מדברים - הם שרים...

השפות האהובות עלי

עברית אנגלית צרפתית ערבית - באופן כללי אם כי אני לא זוכר הרבה מהשפה וכמו כן שפות אחרות באירופה - בעיקר שפות לטיניות וללמוד על השווה והשונה ביניהן.

nizanm

New member
פרסית.

מעניין ! אף אחד לא אמר שהשפה האהובה עליו ביותר היא X כי היא שפת האם שלו. ומתמיה גם שאיש לא הזכיר אף אחד משלל מאות ואלפי השפות האידיות.

למעלה