מה התבנית של התבניות ?

• פותח הנושא דז
  • פורסם בתאריך
הצופה על הצופה על עצמו...

אמצע האיןסוף לשומכיוון. הצליל הבלתי מושמע לפני הסימפוניה. תכניות האל ליצירת אלים. וכד´ .. :) רוח

דז

New member
יצירה ?

יצירה היא נוגדת היא לא יכולה להיוצר בלי תבנית מקדימה

דז

New member
תסביר לי

איך לדעתך מתחילה יצירה , ואני אראה לך את החורים

יש 4 רמות ליצירה

רמה ראשונה זו הפנטזיה, רמה זו מקבילה לרמה ראשונה בקבלה שהיא הירהור.. השראה, חלומות, רעיונות שצצים בראש. אח"כ זה הופך לאפשרות (POSSIBILITY) רמה זו מקבילה לרמה השניה בקבלה = חשיבה. פה היצירה מתחילה לקרום עור וגידים אך עדיין ברמת בלגאן בראש.. אח"כ זה הופך לאפשרות (PROBABILITY) רמה זו מקבילה לרמה השלישית בקבלה = דיבור .. פה היצירה הופכת מדבר שהוא מבולגן עם תמונות, רגשות, מחשבות, צלילים ועוד לרעיון הרבה יותר מאורגן היוצא באופן מסודר ולינארי משהו.. ורמה אחרונה היא רמת הוכחה ( FACT ) רמה זו מקבילה לרמה הרביעית בקבלה= עשיה. ופה היצירה נבראת אל המוחשי. אם תקחי כל דבר כיום תראי איך הוא עבר דרך 4 השלבים הללו.. רוח

דז

New member
אוקי

הלכתי ברחוב , בעטתיח באבן היא נשברה ? האבן עוברת את כול השלבים האלו ? אם אתה יוצר משהו ראשון , מי מפנטז אותו ? , הוא הראשון אין לפניו ? ואחר כך באפשרות מי מאפשר את זה אין כלום ? וממשיך ככה . מה דעתך על אי הסתברות ? - זה נשמע מטופש לא

הממ... נקודות למחשבה..

לגבי האבן, אין לי מושג מה עובר על האבן.. אני יכול לומר לך מה עובר על בני אדם כאשר הם יוצרים. נראה לי שלגבי האבן זו היתה יצירה אבל לא של דבר שלא קיים.. בעוד שאני התכוונתי ליצירה חדשנית/מחדשת. אם אני יוצר משהו ראשון.. יכול להיות שאני פינטזתי אותו , ויכול להיות שמישהו אחר פינטז אותו.. השאלה שלי היא.. למה את מתכוונת ביוצר - אם לרמה הרביעית משמע עשיה. אז יכול מאוד להיות שמישהו אחר פינטז, ואח"כ סיפר על זה וכשזה הגיע אלי, כל מה שאני הייתי צריך לעשות זה לישם את זה.. האם אני הממציא? להזכיר, ז´ול ורן (אם אני לא טועה) כתב על טיסה לירח הרבה לפני שטיסה בכלל היתה אפשרית. לפי ההגדרות של הרמות השונות.. הטיסה לירח הינה פנטזיה כאשר האחים רייט התחילו ויצרו את המטוס הראשון. הטיסה לירח הפכה לאפשרות כללית (Possibility), כאשר הומצאו מנועי הסילון, ושוגרו טילים ארוכי טווח וכדומה.. הטיסה לירח הפכה לאפשרות מעשית (Probability) כאשר שוגר הטיל הראשון לירח, הטיסה לירח הפכה להיות מעשית. (Fact) מי אם כך אפשר לומר שהמציא את הטיסה לירח? אשמח אם תסבירי למה את מתכוונת ב"אי-הסתברות"? רוח

דז

New member
תבניות

זה הכול . אי הסתברות - כמה שלא סביר שהדברים ירקרו ככה הם יקרו רעיון מפגר שאני חושבת על זה עכשו . מה משותף לכול התבניות ?

מנוע אי ההסתברות

במדריך הטרמפיסט לגלקסיה ישנה ספינת חלל בעלת מנוע הינע אי הסתברותי ככל שאחוז האי הסתברות שלה גדל, היא נעה ויתר ויותר מהר.. במהירות המירבית שלה, היא נמצאת בכל נקודה בזמן חלל בו זמנית. וקורים כל מני דברים שלא היו קורים אלמלא היה לה מנוע בעל הינע אי הסתברותי... בקשר למה משותף לכל התבניות? הממ לפי דעתי... הדבר המשותף הוא האדם, או מי או מה שמכיל את כל התבניות.. כמו גם היקום, אלוהים, טבע וכד´... רוח

דז

New member
תבניות

קראתי או יותר נכון אני קוראת עשו , בעקבות 42.... יש לי בעיה למצוא את השלישי . אם נדע מה משותף לכול התבניות יהיה לנו נקודת התחלה לחפש מה התבנית שלהן , כי התבנית גם משותפת כלומר אולי משהו ממה שמשותף יהיה שם , לא הייתי אומרת האדם או היקום כי זה תבנית שמוכרות לנו . כדי שלמשהו יהיה תבנית , צרייך להיות מסוגלים להגדיר אותו .

לדזי-תבניות

קוי מתאר של תבניות כל תבניות הן משהו שקשה לקבוע במדויק(לפי דעתי לפחות)למרות הנסיוניות המדעים והפילוסופים שנעשו עד כה ואולי זה בעצם כל היופי בהן העובדה שאין להן גבולות וניתן לפרוץ ולחדש בהן שוב ושוב שלך חנה גונן

דז

New member
אם יש תבנית

לדרך שאפשר לפרוץ , אז יש גבולות , ומכאן יש תבנית שעדיין לא מומשה .

אגב , תורת הקבלה מדברת בדיוק

על הנושא הזה אם את רוצה יש לי כמה קבצים של ספרים בנושא :) מיכל:)

לדז ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif ../images/Emo9.gif

הכל ענין של השקפה אם אדם רוצה לגלות דברים חדשים ותובנות חדשות הוא ימצא דרך לשנות את התבנית שלך חנה גונן

דז

New member
אם הוא ישנה אותה

הוא יצור משהו טאחר ותבנית חדשה

לדז

תבניות הן לא בהכרח דבר רע הו עוזרות לנו לצפות על חיינו מנקודות רבות ומגוונות. שלך חנה גונן

לדזה המתוקה

האמת היא שאין תבנית לתבניות, אני עם מיכל. זה כמו לשאול ממה מה היה לפני מה שהיה לפני המפץ הגדול. יש שלב שבו אין לפני ואין אחרי, והזמן והקיום מאבדים משמעות, רק ככה יכול להווצר הכל, מהכלום של הכלום, בזמן שהוא לא זמן.... מקווה שאני נשמעת הגיונית, פיזיקה עושה לי בלאגן בראש...

למעלה