מה התכניות העתידיות לצומת רעננה?

סנוי

New member
מה התכניות העתידיות לצומת רעננה?

רוב כביש 4 בתחומי מטרופולין תל אביב מאפשר נסיעה ללא רמזורים. מספר צמתים מרומזרים עתידים להיות ממוחלפים בקרוב, אך לא ידוע לי מה יעלה בגורלו של צמות רעננה. כשיושלם מחלף רעננה דרום, על כל מורכבותו - מה מתוכנן לגבי צומת רעננה "מרכז"?
ידוע לי כי התכנון הוא למחלף את הצומת. השאלה היא האם התכנון כולל מחלף יהלום מלא, (שלדעתי מיותר בשל המחלף המערכתי העצום שצמוד לו) או רק רמפות המקשרות את הכביש החוצה אל/מכיוון צפון?
לפי ההיגיון הגישה מ/אל כביש 4 דרום תתבצע דרך מחלף רעננה דרום. בצורה הזו, תנועת אוטובוסים על כביש 4 תוכל לעבור דרך המתח"מ שמתחיל להיווצר במקום, ויכול להוות דוגמא לתחנת תחבורה ציבורית משולבת שאין כמעט מחוץ לערים הגדולות...
האם ההיגיון שלי זהה למה שמתוכנן במציאות? והאם בכלל יש אישור מבחינת הרשויות בכוונה למחלף את הצומת?

סוף שבוע טוב,
גיא

shaulb123

New member
באותו הקשר - מתי צפוי להפתח החלק הבא של כביש 531?

מתי תורגש הקלה ביציאה מ-531 לכוון צומת רעננה?
&nbsp

jp3raptor

Member
התוכנית היא מחלף סטייל כפר שמריהו

כלומר נסיעה ללא רמזור רק לנוסעים על כביש 4
&nbsp
אני לא רואה את התוכנית יוצאת לפועל בזמן הקרוב.

darkshadow1

New member
קודם כל, צומת רעננה היא בוודאי לא בראש סדר העדיפות.

אם יחליטו למחלף צומת כלשהו בכביש 4- זה יהיה צומת מורשה, שכבר יש לגביו תוכניות מלאות וכנראה שרק לא נמצא התקציב.
לגבי צומת רעננה- מחלף יהלום מלא בוודאי לא יהיה שם (כי רחוב אחוזה הוא לא כביש מהיר, נפח התנועה שם לא מצדיק זאת והצומת קרוב מאוד למחלף רעננה דרום המפלצתי והמורכב). אם ימחלפו את הצומת, זה יהיה עם מחלף פשוט יחסית שיאפשר נסיעה רציפה בכביש 4 ויכלול רמזור/ים ברחוב אחוזה.

סנוי

New member
אבל הכי הגיוני זה מחלף יהלום חלקי, וברור שמרומזר עם אחוזה.

amithi1

New member
מחלוף צומת רעננה מרכז אינו חלק מפרוייקט 531 (וחבל שכך)

יש את תת"ל 43 שעוסקת בשדרוג כביש 4 בין צומת רעננה לחדרה, בינתיים אין פעילות בנושא. אני מעריך שימתינו לפתיחת 531 בעוד כשנה וחצי (אם לא יהיו דחיות), כדי להבין מה מצב התנועה בכביש 4 לאחר פתיחת 531.
תת"ל 43 http://mavat.moin.gov.il/MavatPS/Forms/SV4.aspx?tid=4
לפי מה שהבנתי מהפרוטוקול, הכוונה היא לבצע הפרדה מפלסית בין אחוזה-כביש 402 ובין כביש 4 - כפי שנכתב בתגובות מעליי, כנראה משהו דומה למחלף שמריהו.

סנוי

New member
תודה על הפרטים. יש לך מידע איפה אפשר למצוא תשריט של המתוכנן?

למעלה