מה התנאים לעבודה ..

jimmy12

New member
מה התנאים לעבודה ..

מהסוג של ליווי טיולים+חובש? אני הייתי חופל ורובאי 07.. כמה כסף מקבלים עבור יום בממוצע? והאם אני מלווה חמוש וחובש ביחד נותן לי יותר כסף? מאשר כל אחד לחוד?

maria987

New member
להיות חובש זה יתרון

כל חברה משלמת לפי הצעריך שלה. בחברה שאני עבדתי כולם עבדו עם נשק, מעטים המקרים שבהם לא צריך נשק. בכל מקרה המאבטחים, או המערי"ם (עם נשק) קיבלו 180 ליום עבודה וחובשים 200. בדרך כלל לחובשים הייתי יותר עבודה, מערי"ם מקום שני, ומאבטחים ישבו הרבה בבית. כמובן שלחובש יש תיק יותר כבד (בהרבה, תחשוב על האינפוזיות) ותתרגל ל"חובש, חובש כואבת לי הזרת אני חייב תחבושת אלסטית), גם יעירו אותך הרבה בלילה כי אתה החובש אף אחד לא יחשוב שגם מע"ר יכול לחבוש אצבע או לבדוק כאב בטן. בקיצור אתה תעבוד קשה בשביל 20 שקל. אה ויש חברות שמשלמות יותר על טיולי שטח או טיולים ארוכים כדאי שתבדוק מי משלם יותר ולמי יש יותר עבודה.

Nogmor

New member
אני עובד בעבודה זה הרגע

אני חובש 08 (מהצבא) ומרוויח כרגע 190 ליום ולאחר 15 יום עבודה (בחודש) מקבל 210 רטרואקטיבית לכל יום, אני משולם על כל הנסיעות, ובשבתות מקבלים 150% משכר רגיל. על שמירות לילה (קורה כאלו) מקבלים 20 ש"ח נוספים על כל שעה, ומה לעשות שאני חובש, כן הציוד טיפה כבד, הנשק לא נוח והרבה ילדים באים בגלל שטויות, אבל עדיין, מס' הטיולים שאתה מסוגל ל"ארגן" בחודש הוא גדול בגלל שחובשים זה עם דרוש. קח דוגמא, היום שבת, זה היום הראשון שאני בבית בלי טיול מזה חודש וחצי. נכון, אז אין לי חיים מי-יודע מה, אבל זה רק בגלל שאני כרגע עובד כמה שאני יכול לפני הלימודים, ולכן אני מצליח אפילו לגרד 6.5 - 7 בחודש מהעבודה הזאת; שזה קריעת תחת, רציני. חוץ מזה רוב החברות משלמות ככה פלוס-מינוס ותמיד מנסים לסחוט ממך כמה שקלים ב"טעויות" חישוב של משכורת, אבל עדיין, משלים לך הרי בשביל לטייל בארץ, אין לך בוס שיושב על הצוואר והעבודה אף -פעם(!) לא סטטית. אז תחליט בעצמך.

Nogmor

New member
שכחתי לענות לך על השאלה השניה..

לא. אתה לא מקבל גרוש מסכן אחד על העובדה שאתה משמש גם כמאבטח וגם כחובש... זה פשוט הדרך של החברות האלו לחסוך בעובדים ובשכר אם הם משתמשים באותו אדם לשני משרות בתכלית.

maria987

New member
רק הכנתי אותו

אני נהנתי מ90% מהטיולים והייתי שמחה לחזור לשם, פשוט התחלתי ללמוד ואני משכירה דירה אז אני חייבת עבודה גמישה עם משמרות ובלי תקופות יבשות (משהו שפחות פוגע בחובשים) וכדאי לבדוק כמה חברות, יש כאלה שמשלמות פחות, יש כאלה ששוכחות לשלם בזמן, ויש כאלה שחסר בהן עבודה (תלוי באזור בארץ).

avi1976

New member
בכל אופן החברות לא משלמות הכל!!!

מניסיון תוכלו לבוא ולהתייעץ ולראות ש"גנבו" ממכם עשרות אלפי שקלים...

maria987

New member
אני יודעת את זה

ידעתי את זה כשהלכתי לשם, אני מכירה כמה שתבעו וקיבלו כסף אולי אני גם דופקת את המערכת, וכסף לא היה מזיק לי אבל, אין לי חשק לתבוע אף אחד ולריב איתם בגדול הם לא היו כאלה נוראים והיו לי בעיקר חויות טובות אז אני לא רוצה להרוס אותןולהתחיל לריב איתם ולתבוע אותם. יהיה נחמד לדעת כמה אפשר להוציא מהם (רק לידע כללי, על מה הם חייבים לנו?)

joshh

New member
ריב ?

מה הם חברים שלך ? אם חברים כאלה מי צריך אויבים ? גם אני רוצה להיות חבר שלך, ככה אני גם יכול לגנוב לך... תחשבי על זה, אני בטוח שהם לא העסיקו אותך בגלל העניים היפות שלך. גם בעבודה הנכוחית את בסדר איתי, אבל מה שמגיע מגיע, וכשאני יעזוב אני תובע להם ת'צורע, אני כבר עוד קצת 3 שנים...אני מעריך שאי יתבע עך סכום של בערך 50-60 אלף...

maria987

New member
לא מסכימה!

אבל בא לי לחזור לעבודה (למרות שאני לא יכולה) והיה שם ממש כיף ולא בא לי לתבוע אותם עבדתי רק חצי שנה מתוך זה ישבתי מלא בבית יצא לי 70 יום בערך, סכום התביעה שלי לא יהיה כזה גבוהה. עשיתי את זה בעיקר בשביל הכיף. אני לא רואה את עצמי תובעת אותם אולי אם תגידו לי כמה מגיע לי, זה ישנה את דעתי. וחברים אני דווקא צריכה, עברתי דירה לעיר חדשה ואני לא מכירה אף אחד באזור.

avi1976

New member
לאן עברת?

ואם תסתכלי למטה בהודעות תראי שאף אחד לא ימנה ממך לחזור לעובדה אם תתבעי... (בהודעות שם גם שמתי קישור לזכותון מקוצר למאבטחים)

avi1976

New member
חוזר על האמור... מי שתובע או מצטרף?

1. יוצר כח חברתי חדש לשינוי! 2. יוצר לעצמו חסינות מסויימת מבחינת עבודתו. 3. יכול להגדיל את תביעתו בעשרות אלפי שקלים אם המעסיק מנסה להרע את תנאי העבודה בגלל הצטרפות או תביעה או עזרה אחרת לנזקק לכך. 4. מקבל (ויוצר) הטבות עתידיות מבחינה צרכנית... אז אל תגידו זאת עבודה זמנית וזה לא שווה, כי הבעיה קיימת בכל מקום (ובעיקר מקומות עבודה פרטיים) ואם לא נתחיל לשנות את המצב הקיים פה אז זאת הבעיה לא תשתנה באף מקום ותדרדר עוד ועוד!!! הארגון רשום לפי חוק מספר חודשים והצטרפו כבר מאות חברים! כל הצטרפות הינה אנונימית, רצונית ודמוקרטית... ובלעדיכם לא נוכל לשנות את המצב הקיים! אז בואו לא נאבד את המומנטום וניצור את השינוי...

תראה, האמת שלמרות שאתה צודק זה מאוד

מורכב. מנסיוני האישי המעביד אולי לא יפטר אותך אבל בהחלט יכול להעביר אותך מקום פחות טוב אז לא תמיד זה שווה לתבוע. היות ועבדתי בחברה הנוכחית במקומות ממש גרועים, וגם בטובים מאוד מאוד אני יודע היטב איזה צד של הלחם מרוח בחמאה. כן,,,, וגם אצלנו עושקים פה ושם אבל לעיתים עדיף לי להפסיד את העשרות שקלים בודדים שעושקים ממני בחודש לטובת מקום עבודה מועדף, ושלי בהחלט מועדף! וכל מי שיודע היכן אני עובד ובאילו תנאים פשוט מתפלץ ומזיל ריר. פרט חשוב נוסף: אצלנו תמיד משלמים בזמן וזה הדבר החשוב ביותר בחברות אבטחה ושמירה כי יש כאלו שממש גורמות לרדוף אחריהן ימים רבים עבור הכסף. אני מעדיף להשאיר את התביעות המשפטיות למועד מאוחר יותר אם וכאשר מעמדי הנוכחי יהיה בסכנה. בנוסף, אני עובד קבוע כבר כמה שנים בחברה, ובגילי המתקדם גם ככה לא פשוט להתקבל בכלל לעבודה כל שהיא ולו גם בעבודת אבטחה. כל מקרה לגופו. יום טוב לכולכם.

maria987

New member
סוף סוף מישהו מבין אותי.

זה מה שאמרתי שאולי לפי החוק נקבל אבל אז העבודה תהיה נוראית, לך תדע איפה יזרקו אותך, שם לחוק אין שום כוח. כולם תובעים אחרי העזיבה. וחוץ מזה תמיד אפשר למצוא עילה לפיטורים, כל דבר הכי קטן, ולך תוכיח שזה בגלל התביעה.

avi1976

New member
למה אתם חושבים רק על תביעות?

יש עוד דרכים להשיג את מה שמגיע... ואחת הדרכים היא להתארגן בשקט וליצור כח!!!

maria987

New member
למה אנחנו חושבים על תביעות?

מהרגע שנכנסתי לאתר זה מה שאני רואה, תביעות, תביעות, תביעות. הרי אמרתי שזאת הייתה עבודה זמנית וגם אם אני רוצה להמשיך אני לא יכולה... אז להקים כוח זה יפה וטוב למי שממשיך לעבוד או מתחיל לעבוד בזה, לגבי זה לא רלוונטי. אני יודעת שהרוויחו על הגב שלי הרבה כסף ודפקו אותי לא פעם אחת אבל בסכ"ה נהנתי ועם זה אני רוצה להישאר. ואני אשמח לדעת כמה להערתכם "גנבו" ממני ב-70 ימי עבודה שהתפרסו על 6 חודשים.

joshh

New member
אהה...

רק חצי שנה... גם אני לא הייתי תובע... מדובר באולי 1000 ש"ח בערך... אגב, בעבודה אין חברים, יש פוליטיקה ארגונית. שלא תתבלבלי אף פעם, שלא תחשבי שאם הבוס שלך שהוא "חבר שלך" לא יעיף אותך בלי לחשוב פעמיים בגלל שאת לא מועילה לו. מאוד קל להתבלבל, בארץ קיימת מנטליות של "עבודה=משפחה", אזי אני אומר לך, "בול-שיט" ! הכל פוליטיקה ארגונית. ברגע שאת יודע מי נגד מי בארגון, כך את יודעת איך להתנהג עם כל אחד ואחד בארגון. ככל שתפנימי את זה, יהיה לך יותר קל להסתדר במקום עבודה. אגב, להיכן עברת ? בכל מקרה, עכשיו יש לך אותנו :)

maria987

New member
אני לא נאיבית

ברור לי שהבוסים שלי לא שמו עלי וניצלו אותי כמה שהם יכלו אם הם עשו משהו טוב אז זה בשביל שאני לא אעזוב וראיתי את זה לקראת הסוף הכי הרבה. אבל אני מתנצלת אם אני דופקת את המערכת, את המלחמה הזאת אני לא רוצה להילחם. תאמיהו לי אני מכירה את רוב הזכויות שלי ואני לא אוותר אליהן בקלות. ידעתי לאן אני הולכת, נהנתי שם והייתי חוזרת לשם אם הייה לי את האופציה. אה ו"זה לא חוקי להרע תנאי עבודה בגלל תביעה" מה אנחנו ילדים קטנים ולא ברור לנו שימצאו עוד מלא דרכים לעקוף את זה? זאת לא הסיבה שלי. (ראיתי הרבה דוגמאות לזה, עבדתי בעמותת "ידיד" אם אתם מכירים.

maria987

New member
אם אתם באמת רוצים לעזור

תגידו לי איפה יש מגרשי כדורסל ברמת גן.

למעלה