כי היא אמורה להיות שם בכדי לתת אינפורמציה חשובה ובירוקרטית ומצד שני להיות גם אוזן קשבת ולהתחבר לחולה. יש קצת ניגודיות בשני התפקידים כי אני עוד לא שמעתי על עו"ס/ית שתפקדו מצוין בשניהם. בגלל שחלק מהעבודה של העובד הסוציאלי זה לתת לך את האינפורמציה הדרושה ובעיקר בגלל שבמצב של מחלה האינפורמציה עמוסה אז חלקם (במקרה שלי) נוטים להתייחס רק לזה וחלקם (שמסיפורים שמעתי הרבה) בכלל לא נוגעים בזה ואז לאנשים אין מושג על הזכויות שלהם. מה שקורה הם מקבלים סוג של תמיכה וטיפול שבחלק מהפעמים לא ממש עוזר כי האדם כרגע קיבל איום ממשי על חייו והשוק הוא גדול מדי בשביל לחשוב קדימה ולכן אולי החלק הטיפולי הוא לא ממש העזרה הנכונה באותו הרגע. אני חושבת ששילוב נכון בין השניים הוא המצוין ביותר אבל לצערי מסיפורים ששמעתי זה לא ממש קורה. לי אישית היה עו"ס גבר שזה היה גם בעייתי מבחינתי כי לא באמת יכולתי לדבר איתו בחופשיות על כול החרדות והקשיים (נגיד בנושא פוריות) אז מה שיצא שקיבלתי מסה של אינפורמציה שעזרה לי רגעית אבל לא שינתה את המצב הריגשי שלי.. מזל שבשביל זה הייתה המשפחה והיום שאני כבר יותר מוכנה לפתוח את הדברים אני הולכת לטיפול פרטני. אני לומדת עכשיו עבודה סוציאלית ואולי בעתיד חשבתי על אפשרות ללכת לכיוון המחלקות האונקולוגיות, לנסות ולו במעט לשנות את הסטיגמה על העובדים הסוציאלים במחלקות אלו שעושים עבודת קודש מאוד קשה שהרב האחר של עובדים אלו היה נרתע ממנה... יצא לי קצת מסוררבל מקווה שהבנת את הכוונה... בהצלחה
ממליצה להשתמש בהם רק כצינור לקבלת מכתבים לביטוח לאומי ודוחות רפואים מרביתם של העו"סים קצרים בזמן ולא עוזרים הרבה את הריצות האמיתיות יש לעשות לבד לצערינו.
בבית החולים שאני הייתי בו היתה עו"סית מדהימה. גם היתה קשובה וגם עזרה באינפורמציה וגם שימשה כאיש קשר בין הרופאים השונים. עד היום אני נעזרת בה בנושא הטיפולים והקשר עם הרופאים
נעים לשמוע.. האמת שפחדתי קצת שמה שכתבתי יישמע משתחצן אבל הרצון שלי והעניין בתחום הם גדולים ואולי זה באמת יהיה הכיוון. כרגע גם אני וגם הסביבה חוששים מאינטרקציה כזאת כי אני באה עדין ממקום מאוד אישי וחוויתי מהמחלה אז כרגע זה לא מתאים. כשיהיו לי קצת יותר כלים מקצועיים אנסה להשתלב בתהליך העבודה המעשית שלי (סטאז') בשנה הבאה (והאחרונה תודה לאל) היום אני עושה את העבודה המעשית בלשכת רווחה וזה גם משהו אחר לגמרי שכדאי ורצוי להתנסות בו.. בכול אופן תודה על המילים החמות, זה מאוד מעודד אותי להמשיך בכיוון הזה.
בהתחלה מתלהבים לתרום מעצמך, לעזור ולעודד בכל מה שאפשר, אחר כך ההתלהבות פוחתת, וכו' אולי בתור עו"ס מיקצועי בשכר - החשק לעזור יישאר... לא יודע בכל מקרה - הרבה הצלחה!