מה ה-מקום בשבילכם..?
בשבילי זה מאיידנק..המקום שהכי היה קשה לי והכי הכייי התחברתי לשם.. הייתי חוזרת לשם שוב ושוב ושוובב..... היינו שם 4 שעות וזה עבר כמו שנייה... הכל שם אותנתי, בגלל זה המקום הכי הכי נגע לי...בכיתי שם כמו שבחיים לא בכיתי.. בגלל שהכל נשמר כמו שהיה, פשוט הרגשתי את מה שקרה שם... כשראיתי את המקלחות גז והציקלון B שלא יורד מהקירות, ועליו סימני חריטות של ציפורניים, לא יכולתי לשלוט בעצמי... אבל אז עוד הלכתי מבוהלת הייתי בשוק.. מרוב שהייתי המומה, כשחברה שלי רצה לחבק אותי וכולה בוכה, שאלתי אותה את השאלה הכי מפגרת בעולם "מה קרה?" =\\ אח"כ ראיתי שם את הבובות השבורות והמנופצות...ואז, הבכי ממש התפרץ..לא שלטתי בעצמי.. כאילו, זה ילדים, זה דבר כל כך תמים!!!!! ומאז התמונה הזאת לא יוצאת לי מהראש...
ובכל פעם כשראיתי עוד משו, הבכי רק התחזק והתחזקק אפילו כשראיתי מדים של חיל נאצי בכיתי, כל דבר שראיתי רק בכיתי יותר...וזה היה הבכי הכי אמיתי וכנה שבכיתי בחיים שלי...ב-ח-י-י-ם לא חשבתי שאני אגיב ככה...בהכנות למשלחת תמיד אמרו לנו שיהיו כאלה שלא ייבכו שםם, וכבר הכנתי את עצמי שאני בינהם, אבל בסוף הייתי בין היחידים שבכו.. ובכלל, כשנכנסנו למשרפות לא יכולתי יותר ויצאתי בחוץ כשהחברות שלי אחריי...ואח"כ עשינו את הטקס, ולא ידעתי אם אני אחזיק מעמד... ובסוף הקריאה שלי הייתה כל כך עמוקה...ושם זאת הייתה הפעם הראשונה שצעקנו את התקווה פשוט צרחנו אותה...אני יכולה להגיד בשם כל המשלחת שלי שהמקום שהכי התחברנו אליו זה מאיידנק, פשוט כולם...ואת זה אני יודעת מתוך התגובות של כולם שם, מתוך הטקס, מתוך שירת התקווה, מתוך התמיכה הכל כך חזקה שהייתה-שם בעיקר, וכמובן שמתוך כל שיחות הסיכום אח"כ.. אבל מה שכן, דווקא בסוף, להר האפר, הכי לא ייחסתי חשיבות..למרות שזה הדבר הכי הכיי נוראי שם... אבל באותו רגע, פשוט לא עיקלתי את זה..לא רציתי לחשוב שכל זה בעצם בני אדם..זה פשוט לא נתפס...ורק עכשיו אולי, אני מתחילה להבין את זה באמת
.. מה המקום שלכם...?
בשבילי זה מאיידנק..המקום שהכי היה קשה לי והכי הכייי התחברתי לשם.. הייתי חוזרת לשם שוב ושוב ושוובב..... היינו שם 4 שעות וזה עבר כמו שנייה... הכל שם אותנתי, בגלל זה המקום הכי הכי נגע לי...בכיתי שם כמו שבחיים לא בכיתי.. בגלל שהכל נשמר כמו שהיה, פשוט הרגשתי את מה שקרה שם... כשראיתי את המקלחות גז והציקלון B שלא יורד מהקירות, ועליו סימני חריטות של ציפורניים, לא יכולתי לשלוט בעצמי... אבל אז עוד הלכתי מבוהלת הייתי בשוק.. מרוב שהייתי המומה, כשחברה שלי רצה לחבק אותי וכולה בוכה, שאלתי אותה את השאלה הכי מפגרת בעולם "מה קרה?" =\\ אח"כ ראיתי שם את הבובות השבורות והמנופצות...ואז, הבכי ממש התפרץ..לא שלטתי בעצמי.. כאילו, זה ילדים, זה דבר כל כך תמים!!!!! ומאז התמונה הזאת לא יוצאת לי מהראש...