מה הcommon wisdom לגבי פתיחת חשבון בנק אמריקאי לקראת הגירה?

מה הcommon wisdom לגבי פתיחת חשבון בנק אמריקאי לקראת הגירה?

ראיתי פוסט מ2015 שמציע את HSBC כבנק בעל נציגות בישראל שמאפשר את זה. זה בנק סביר? יש בימינו אופציות טובות יותר?

אנחנו רוצים לחתום על דירה בארה״ב בשבוע שנגיע (יש לנו סיבות טובות...) ולכן אני מנסה להתארגן מראש על חשבון בנק מתאים אם כסף שהועבר מבעוד מועד.

יש לי חשבון מט״ח עם יתרה מספיקה בבנק לאומי (יש שם יותר ממספיק לשנת שכירות), ותהיה ויזה שמחוברת אליו בלי עמלת המרה אבל בשביל דירה צריך צ׳קים אמריקאים או יכולת לעשות העברה בנקאית, לא כרטיס אשראי. בנתיים אני מקבל תשובות לא מעודדות מבנק לאומי לגבי היכולת לקבל פנקס צ׳קים דולרי (אבל יש סיכוי קטן שזה אפשרי ברגע שהחשבון שלי יעבור לסטטוס שמנוהל על ידי ״תושב חוץ״ וסניף שיודע לטפל בזה).

eladts

New member
אין מה להלחץ

אם אתה מגיע אישית לסניף של בנק אמריקאי תוכל לפתוח חשבון תוך 10 דקות. אין סיבה להסתבך עם צ׳קים דולריים מישראל שסביר שמשכירים לא ידעו מה לעשות איתם.

ואפשר להעביר 100k מחשבון בישראל לארה"ב מרחוק באופן מיידי?

הבנתי שמעל 10k יש כל מיני הגבלות וזה לא כזה פשוט ומיידי.

eladts

New member
אפשר להעביר כמה שרוצים

העברה בנקרית לוקחת כמה ימים, אבל הסכום לא ממש משנה. המגבלה של $10,000 היא לכניסה עם כסף מזומן וגם היא לא ממש מגבלה, פשוט יש חובת דיווח על סכומים גדולים יותר. אפשר לקחת סכום של קצת פחות מ-$10 במזומן ולבפקיד אותו בחשבון הבנק שפותחים ולדאוג להעברת שאר הכסף בלי לחץ.

doronf65

New member
מנהל
אין בעיה להעביר

בגלל הסכום הגבוה אולי תהיה דרישה לחתום על איזה טופס או לתת הסבר למקור הכסף - נוהל למלחמה בהלבנת הון - אבל הכסף יעבור. זה כסף שלך ואם את יכולה להראות שהוא לגיטימי, אין ממה לחשוש.

למעלה