מה זאת אהבה?

magenta73

New member
מה זאת אהבה?

אני, אם לא ידעתם, לומדת פסיכולוגיה. כן, כן, רק פסיכים לומדים פסיכולוגיה, יופי
זה מה שהפסיכולוגים אומרים על משיכה בינאישית ואהבה. מעניין אותי מה דעתכם. ובכלל, להשכלה כללית... משיכה בין-אישית > 3 גורמים. קרבה גיאוגרפית (כמה שרואים יותר, מוכרים יותר), דמיון בדעות ובהשקפת העולם ו...כן,כן, דמיון פיזי. יפה עם יפה, נאה עם נאה, גוץ עם גוצה. דץ עם דצה... הבדלים בין חיבה לאהבה רומנטית: 1. החיבה קשורה לחיזוקים, תגמולים חיוביים. באהבה יש הרבה יותר פנטזיה ודמיון, הסתכלות על העתיד (יספק אותי בעתיד). 2. חיבה קשורה חכמות התגמולים החיוביים שהאחר מביא, באהבא, לעומת זאת... היא גם יכולה להתבסס על תמלוגים חיוביים, אך לא פעם אנו מתאהבים באדם שאנחנו סובלים ומתייסרים בגללו. (די, באמת???) 3. החיבה גוברת עם הזמן, באהבה רומנטית... הפוך... האהבה היא מאבק מתמיד כנגד הזמן. שלושה תנאים להתאהבות: 1. האדם חייב להתחנך בתרבות המאמינה בקיום אהבה ומחנכת את הדור הצעיר לקראתה. (ע"ע הוליווד...) 2. הימצאות אובייקט מתאים לאהבה. > בן זוג מהמין השני שאתה נמשך אליו. 3. קיום עוררות ריגשית המתפרשת כאהבה. (זה קשור לתיאוריה של רגשות... שקצת קשה להסביר מה זה רגש. הם אומרים שרגש קשור לכך שאתה מתעורר פיזי> דפיקות לב מוגברות וכן הלאה, ואז אתה מפרש את העוררות הפיזית הזאת לסוג של רגש>פחד, כעס או אהבה....) נו, מה אתם חושבים?

אני בדיוק קוראת את הספר הזה.....

של יורם יובל! בספר הוא לא עונה על השאלה הזאת,בצורה ודאית.....זה לא מדע מדוייק. אלא מספר מנקודת מבט שלו כפסיכולוג ,ודרך סיפורי האהבה של המטופלים שלו, ונותן ממצאים פסיכולוגים ומדעיים על הרגש על המוח האנושי בכל הקשור לאהבה! מאוד מעניין! ועדיין לא סיימתי את הספר! ממליצה לקרוא!

יש עוד ספר בנושא, שיורם יובל מתייחס

אליו בספרו והוא הספר "התאהבות" של איילה מלאך-פיינס. שם היא מדברת על כל השלבים והתנאים שצריכים להתקיים (בתיאוריה לפחות) כדי ליצור התאהבות.

מצטערת,

לא מסכימה עם זה שנאה הולכת עם נאה וכו' יש הרבה זוגות שאחד מהם הוא מכוער והשני שיא היוםי בעוד החברה לא מבינה מה היא עושה איתו בכלל או גבר רזה שיוצא עם בחורה שמנה. אלה לא דברים נדירים. אני לא יכולה לאמץ את התאוריה הזו ואני גם לא מסכימה עם התאוריה הזו שקשורה לריגוש.

magenta73

New member
את לא חייבת להסכים

זה בסדר... זה שיושבים לך שני פסיכולוגים חברתיים ונותנים תיאוריה זו או אחרת... לא אומר שזה נכון.

גמני לומדת פסיכולוגיה..

איזה קטע ! גם אני למדתי על כל זה
באופן כללי אני מסכימה עם התאוריות האלו למרות שבכל כלל יש יוצא מן הכלל .. ממליצה על הספר התאהבות של איילה <ברח לי שם המשפחה שלה>.

קטריס

New member
למה את עושה את זה לעצמך?

רק מהמכינה המסכנה בפסיכולוגיה שהייתי צריך לקחת עוד נותרו בי צלקות.

Vdrums

New member
אני חושב שאין צורך לפרש דברים

יותר מדי, שיש אהבה אז שני האנשים יודעים על זה. זה מספיק בהחלט.

ofir50

New member
לפי מבט פסיכולוגי

לפי מבט פסיכולוגי גבר אמור להימשך לאישה או להיפך בעלת אותו רמה כמוהו.. אני אסביר את העניין-זה לא ששני בני הזוג הם יפים או מכוערים כי יש עוד דרכים להעריך את המעמד של בן הזוג חוץ מאופן חיצוני לדוגמא חוכמה או עושר או יחס אנוש טובים וכנ"ל. אישה מאוד יפה תבחר לפעמים מישהו לא כל כך יפה אבל די חכם כך שהחוכמה שלו לדוגמא מפצה על היופי שכביכול "חסר" לו.מישהו מאוד קר אבל די עשיר יכול לקחת להתאהב במישהי עם יחסי אנוש טובים שמפצים על העובדה שאין לה כסף למשל... זה הרבה הרבה יותר מורכב מזה אבל זה על קצה המזלג..

למעלה