מה זאת אהבה?

מה זאת אהבה?

<זה לא ספוילר , אתם יכולים לקרוא> בסרט אפקט הפרפר, אשטון העדיף להשאר תקוע במימד שבו הוא נכה, ומת בגיל צעיר בהתאבדות, רק כדי להשאיר את החברה שלו מאושרת בעולם ההוא עם לני. האם זה נכון לדעתכם לומר שהאהבה היא כשאתה שם את האושר של מישהו אחר לפני הנוחות שלך? שאתה אוהב יותר ממה שאתה אוהב את עצמך? לדאוג למישהו זה דבר אחד אבל לדאוג למישהו יותר ממה שאתה דואג לעצמך ולשכוח את עצמך על הדרך, זאת לא אהבה בריאה, לא? מצד שני, אם זה הדדי ולמישהו הזה אכפת ממך יותר ממה שאכפת לו מעצמו אז זה win win situation. יש לי חברה שתמיד אומרת שהלב שלנו יקר ושברירי וצריך לשמור עליו טוב טוב לפני שאנחנו נותנים אותו למישהו אחר. צריך לסמוך על המישהו הזה, לפני שנותנים לו לשמור על הלב שלנו, שנוכל לדעת בוודאות שישמור עליו היטב. כאילו הוא היה שלו. זה אומר שצריך להכניס שיקול שכלתני לפני שאנחנו מתאהבים. אבל אנחנו לא בוחרים את מי לאהוב, נכון? זה אפשרי? אשמח לשמוע את דעתכם. אתם מוזמנים לפתוח דיון על זה

E D G Y

New member
לדעתי....

כדאי שנאהב את עצמנו לפני כל אחד אחר (אולי, ושוב רק אולי הילדים שלנו) ולא נחכה שמישהו אחר יעשה זאת בשבילנו. זה מזכיר לי כמה דיונים שהתקיימו פה על האדרת ההקרבה שבאהבה בתרבות שלנו שמעוותת את מושג האהבה הרומנטית, כאילו כמה שאתה מקריב וסובל יותר שווה למידת האהבה שלך. וזה לא נכון. אתה לאו דווקא אמור לסבול כדי להיות אוהב טוב.... אתה לא יכול לעשות טוב לאחרים כל עוד לא טוב לך עם עצמך, לכן אם אתה רוצה לדאוג לאחרים, קודם תדאג שתהיה במצב מספיק טוב עם עצמך כדי לעשות להם טוב... זו דעתי...

יפה אמרת

לפעמים זה נראה כאילו זה יותר קל להתאמץ בשביל אחרים מאשר להתאמץ בשביל עצמך. כדי להתאמץ בשביל אחרים יש הרבה סיבות- הם זקוקים לעזרה הם מצפים לעזרה הם ראויים בעינייך לעזרה הם יודו לך אחר כך. לפעמים אני רואה את עצמי משקיעה מאמצים למען חברות/משפחה/חבר שהייתי מתעצלת להשקיע אותם בשביל עצמי... זה הכי ההפך מאגואיסטיות. מצד שני להשקיע בתוך קשר יש בו מין האגואיסטיות- לפעמים אתה עושה את זה בקשר כדי לקבל בחזרה....

מסכימה עם אדג'י

יש כאן למעשה שתי שאלות: א. התשובה לשאלה הראשונה היא שכמובן אין שום טעם והגיון בהקרבה עצמית . למעשה , איש לא זקוק להקרבות שלנו. אנשים מסוגלים לטפל בעצמם ואם נעשה זאת במקומם (תחת הכותרת הנוחה של "אהבה") לטעמי האישי נגרום להם נזק. אחד הדברים שלמדתי פעם בנושא הורות , שאסור לעשות במקום ילד משהו שהוא יכול לעשות לבד , משום שאז את שוללת ממנו למידה חיונית אודות יכולותיו בעולם. את מונעת ממנו אפשרות לחזק את עצמו. ככה גם עם אהובים... ב. שיקול שכלתני - אני חושבת שהשיקול השכלתני לא מכוון כלפי החוץ, אלא : ברגע שאנחנו עסוקים בחיים שלנו באופן לא הרסני , אנחנו משתנים , טעמנו משתנה, רצונותינו משתנים והגדרת הצרכים שלנו נעשית שונה - כיוון שכך אני חושבת שהתהליך של בחירת בני זוג משתנה באופן טבעי. זה לא שצריך להתאמץ לכפות על עצמנו מישהו כי השכל אומר שהוא "טוב" לנו. אלא זה להתעסק קודם כל בתיקון הפנימי שלנו. זו דעתי.

אז את אומרת שאהבה אינה לא נתינה?

ושהתיקון הפנימי ישנה את הטעם והרצונות שלנו לסוג בן הזוג שאנחנו נמשכים אליו?

אני חושבת שהאהבה היא איזון

בנתינה. איזון ביניך ובין האחר. איש לא מפיק שום דבר מזה שאת שודדת את עצמך כדי להעניק . אבל כולם מרוויחים כשאת מעשירה את עצמך , מטפלת בעצמך ויש לך מהיכן לתת בלי שיפער בך בור שחור חסר תחתית..... כן, אני בהחלט חושבת שלהחלים פירושו גם שאת מחפשת בן זוג שונה - והיפה בזה הוא שזה מתרחש באופן טבעי למדי.

E D G Y

New member
בקשר לחלק ב'...

אני ממש מרגישה על עצמי שינוי לאחרונה. מכיוון שאני לא עוסקת בפעילויות הרסניות כלפי עצמי, הטעמים שלי משתנים, סדרי העדיפויות שלי משתנים, החשיבה שלי על עצמי ועל אחרים משתנה. המון דברים משתנים לאחרונה וזה נוסך בי אופטימיות גדולה....:) מה שברור לי זה מה אני לא רוצה ויש התנהגויות של בני המין השני שפעם משכו אותי (בהרסניותם) ועכשיו כבר לא (אפילו דוחים אותי). לגבי מה אני כן רוצה, אני יודעת בתיאוריה ובמעשי עוד לא יצא לי לתרגל מספיק כדי להיות בטוחה אבל אני בכיוון הנכון...

למעלה