מה זאת אומרת??

RedStorm

New member
מה זאת אומרת??

היי......קרה לי משהו דיי מוזר אתמול בלילה ונזכרתי בזה רק עכשיו. עדיין לא חלמתי חלוום צלול ...... אבל אתמול אני חושב או שחלמתי חלום צלול - שאני לא ממש בטוח בזה כי אני בקושי זוכר את זה או שמה שנראה לי שבאמת קרה זה שחלמתי בחלום שאני חולם חלום צלול וממש התלהבתי........איך אני יכול לדעת אם באמת חלמתי חלום צלול או שסתם חלמתי שאני חולם חלום צלול.....

§Oren§

New member
הדרך היחידה לדעת היא הזיכרון שלך.

אם אתה לא זוכר את החלום, אז חבל... קשה לדעת משהו אם אתה לא יכול לספר פרטים. הדרך לדעת האם אתה חולם חלום צלול, או חולם שאתה חולם חלום צלול היא פשוט מאוד רמת המודעות. אם החלום צלול, אז אתה צלול, יכול לקשר את המודע, רמת הבהירות גבוהה, וכו´. אם אתה חולם שאתה חולם חלום צלול, אזי התוכן של החלום הוא שאתה חולם חלום צלול, ולכן התנהגותך, ומה שאתה תתייחס במהלך החלום כאל מודע בעצם נלקח מהתת מודע (אתה מתנהג בחלום הצלול בדיוק כפי שאתה מתנהג בחלום רגיל, אתה רק חושב שהוא צלול במסגרת החלום). כדי לעשות אבחנה מדוייקת עליך להיות ברמת צלילות גבוהה, שרק אז תוכל לומר בוודאות האם הייתי מודע, בעל שליטה עצמאית, ויכולת לקשר למציאות.

Cheetah

New member
למה לבלבל את עצמך?

אני ייתן עוד פעם את ההגדרות שלי חלום צלול פאסיבי, הוא חלום בו אדם יודע שהוא חולם אבל לא עושה כלום כדי להשפיע על המתרחש, לא משפיע אפילו על הפעולות שלו בחלום. חלום שחולם חלום צלול, זה מבט מהצד על התרחשות של חלום צלול, החולם הוא חלק במודעות שלך והוא יודע שהוא חולם (ואולי פועל בהתאם), אבל החלק הראשי של המודעות (אתה) לא חייב ליהיות צלול אלה רק מסתכל מהצד(!). וכן, אפשר לדעת בודעות שחלום צלול הוא לא חלום שחול.. , כי אתה זוכר את עצמך(!) עושה את הפעולות אתה זוכר את עצמך(!) מבין שאתה בחלום. אתה קראת את ההודעה הזאת או רק חשבת שעשית זאת? עשית את זה במודע או אולי יש גורם ששולט בכל מה שאתה עושה? אתה התשובה לשאלה הראשונה אי אפשר לדעת, אבל אפשר להשאיר את ענייני הפילוסופיה בהקשר למציאות ככה זה יבלבל פחות אנשים.

פזמבמבה

New member
אני זוכר את החלומות

ואני זוכר שאני מודע לזה שאני חולם בחלום אבל אני לא שולט בחלום. זה לא נחשב גם חלום צלול?

shabaz

New member
אם אתה מודע לעצמך...

אז איך זה יכול להיות שאתה לא שולט בחלום? אלון קס שלח לי לינק שבו הוא שאל את השאלה שאני שאלתי ואחד האנשים שם אמר שהוא רק חלם שהוא מודע לעצמו אז כנראה שזה מה שקרה אצלך. שבז

כן גם לי זה קרה וכבר סיפרתי על כך

כאן בפורום לא מזמן. זה דבר מאד מוזר, מהדברים האלה שלא מבינים אותם עד שמתנסים בהם פעם אחת ( כמו שמנהל הפורום סיפר על התחושה של להסתובב בו זמנית לשני כיוונים מנוגדים ). גם אני חלמתי לא מזמן שיש לי חלום צלול, חלמתי שאני מודע לעצמי בזמן החלום ושאני יודע שזה חלום ושאני שולט בצורה מודעת במעשי ועושה מה שבא לי ... אבל האמת שכלל לא הייתי מודע בזמן החלום ולא ידעתי באמת שזה חלום, זה היה חלום רגיל לחלוטין שבו רק "חלמתי שיש לי חלום צלול". כמו שאמרתי זה מוזר מאד ואם לא תתנסה בכך בעצמך יהיה לך מאד קשה להבין זאת. אלון

ליטן א

New member
להסתובב בו זמנית לשני כיוונים?!?

פשששש... בואו נגיד שאם אני אחלום צלול, אז אני לא ממש אדע מה לעשות... איך אפשר?!? לחלום על חלום צלול, ניחא... אבל את זה?? וריאטי, ספר לנו (כשתחזור מהחופשה..) איך זה

Cheetah

New member
מודעות כפולה

זה דווקא די נפוץ בחלומות רק שבדרך כלל לא שמים לזה כאשר לפעמים החולם עושה משהו בחלום וגם רואה את עצמו מבחוץ באותו זמן שאתה חולם חלום צלול וגם מרגיש שאתה נמצא במיטה להתובב בו זמנית לשתי כיוונים זה כבר משהו אחר אבל על אותו עיקרון

ליטן א

New member
הרבה חלומות שלי

הרבה חלומות שלי מתנהלים כך שאני מבצע פעולות, ואני רואה את עצמי בגוף שלישי... כמעט כל החלומות שאני זוכר, היו בצורה הזאת.. ואני חשבתי לתומי שזאת חלימה רגילה...

Cheetah

New member
ז ה חלום רגיל לגמרי, שכיח מאוד

פשוט אנשים לא תמיד שמים לב לזה שהם רואים את עצמם מגוף שלישי ומהגוף שלהם באותו זמן

פיתרון ...

היי, גם את השאלה הזאת הפנתי לא לזמן לקבוצת הדיון על חלומות צלולים alt.dreams.lucid וזה מה שאמרו לי שם: ברגע שאתה מוצא את עצמך בחלום צלול שבו אתה מסתכל על עצמך "מבחוץ" או רואה את הדברים כאילו הם על "מסך" אז מה שאתה צריך לעשות זה פשוט מאד להתנהג כאילו שאתה שם ! פשוט התחל ללכת, לרוץ, או פשוט עוף אל תוך "המסך" הזה שעליו אתה רואה את החלום, ממש כאילו שאתה עומד מבחוץ ומסתכל עליו ! מקווה שזה יעזור לכל אלו כאן שיש להם חלומות משונים ומוזרים כאלה ... ( גם לי זה קרה כמה פעמים ...
) משום שקבוצת הדיון הזאת על חלומות צלולים באמת מאד מעניינת אני נותן קישור אליה בתחתית הודעה זו, אם רוצים לשלוח לקבוצת דיון הזאת שאלות או לענות לשאלות של אחרים יש לבצע הרשמה קצרה חד פעמית ואחר כך מקבלים קוד וסיסמא שאיתם אפשר לכתוב הודעות ולענות לאחרים בפורום, מאד מומלץ ! אלון

Cheetah

New member
alt.out-of-body

אם מישהו מעוניין לשאול משהו בקשר לחוויה חוץ גופית (או לחלומות צלולים), שם אפשר למצוא אנשים שיענו מניסיון מצד שני יש שם כמה אנשים לא בדיוק שפויים מה שעושה את הפורום למאוד משעשע לפעמים.

Variety

New member
היי

מה נשמע? חזרתי. מה אתה שואל? איך להסתובב לשני כיוונים בבת אחת? חלומות פז, Variety-

Variety

New member
תגובה

זה קצת קשה להסביר איך לעשות את זה כי זה קורה לי בלי שאני חושב על זה כשאני באחד השלבים בווילד. תנסה אולי לדמיין 2 שכבות עוטפות אותך, וכל אחת מסתובבת לכיוון אחר, ושתיהן קשורות לגוף שלך. זה הכי טוב שאני יכול כדי לתאר מה לעשות, למרות שאני בטוח שאתה יכול לנסות כל מיני דברים, כי זה לא קשה להגיע לשלב הזה בווילד. בזמן שזה קורה, אני לא חושב על כלום, כי אם אני מנסה לחשוב, ולנסות להבין איך זה קורה, זה מפסיק או מאוד נחלש עד שאני מפסיק לחושב שוב. כנראה בגלל שזה לא הגיוני להסתובב ל 2 כיוונים, וכשאני מנסה לחשוב על זה זה מפסיק. :) חלומות פז, Variety-

Cheetah

New member
זה אפשרי

אם אתה לא רוצה להשפיע על החלום (זה עדיין חלום צלול) אם אתה לא יודע שאתה יכול להשפיע (זה עדיין חלום צלול) אם החלק בך(במודעות שלך) שיודע שהוא חולם הוא לא החלק הראשי (זה בעצם לא אתה) :)אז זה חלום שבו אתה חולם שאתה צלול) סוג כזה של חלום הוא קרוב מאוד לחלום צלול, אבל עוד לא ממש, זה פחות מחלום צלול אבל מי שחולם חלום כזה נמצא בדרך הנכונה לחלימת חלום צלול. אפשר לקרוא לזה, פרה צלול, חצי צלול, צלול במובן החלש, כל דבר רק שאני לא יצטרך לכתוב חלום שחולם חלום צלול עוד פעם.

למעלה