מה זאת אומרת???

hen chen

New member
מה זאת אומרת???

ראיתי כמה הודעות למטה ש- "בושה וחרפה ל YES שממשיכים לזלזל בלקוחות שלהם." וגם- "נותרו לנו עוד 13 פרקים בלבד עד לסופה האכזרי של יצירת המופת הזו, וגם אותם נאלץ לראות מקוצצים." מה זאת אומרת? למה הפרקים של arrested development מקוצצים? יש משהו שאני לא יודע עליו? בבקשה בבקשה, אני צריך תשובה על זה...

Guy Schlesnar

New member
למי שאין טלויזית פלסמה או LCD

התמונה שמשודרת מקוצצת בגלל השידורים במסך רחב. העונה השלישית של משפחה בהפרעה היא העונה האחרונה,ותסתיים אחרי 13 פרקים.

ih10

New member
אני באופן אישי נותן להם בדיוק חודש

לפתור את הבעיה (אחרי כמעט שנה של שידור אנמורפי מעצבן) בחודש הזה אני אסביר את הבעיה לכל מנויי יס שאני מכיר באופן אישי כדי שגם הם יתנתקו. אם מספיק אנשים יתנתקו באותו היום מאותה סיבה, אולי יתחילו להתייחס ברצינות ללקוחות ואולי בפעם הבאה מראש יפתרו את הבעיה

hen chen

New member
אה, תודה

ועוד כמה דברים, בתור האידיוט שאני בדברים האלו: - למה אי אפשר לשדר את זה בקטע של מסך רחב? כולם כבר מורגלים היטב לפסים... - הבנתי שפרקי הסיום שודרו במן "ספיישל" של שעתיים בfox . זה נכון? אלו היו הפרקים האחרונים או שאלה היו מעבר ל13 הקיימים? - ומשהו שאני חייב להגיד עוד פעם- מי לעזאזל מפרש את התוכניות?!?! התרגום פשוט על הפנים! (בכל התוכניות).

Guy Schlesnar

New member
1. אפשר,אבל אז למי שיש טלויזיה

"רגילה",CRT,התמונה נחתכת מהצדדים. קונאן אובריין הסביר את זה בצורה הכי טובה כשNBC עברו לשידורים במסך רחב. בסופו של דבר כולם יעברו לטלויזיות שתומכות במסך רחב ובשידורי HDTV,אבל בינתיים האנשים האלו הם מיעוט קטן. 2.כן,שלושת הפרקים האחרונים שודרו אחד אחרי השני,ואלו היו 11-13. 3.זה לא רק ביס,זה לא רק בהוט,וזה לא רק ב"אי" (למרות ששם מביאים את הקופים שלא למדו מה ההבדל בין "אם" ל"עם",ושאר מטעמי דקדוק וסתם טעויות מפגרות). הסיבות לתרגום הגרוע בטלויזיה נובעות כנראה משני דברים:כנראה שבניגוד לרוב המקצועות,שם יש רף מינימום להתקבלות לעבודה,בתרגום בטלויזיה יש רף מקסימום. הסיבה השנייה היא שכנראה המתרגמים הטובים עוברים לתרגם ספרים,והבררה עובד בטלויזיה.

hen chen

New member
אבל אז מה שזה נחתך

בטלוויזיה רגילה התמונה נחתכת מלמטה ומלמעלה- בדיוק כמו בקונאן! אז? מישהו כבר מבחין בהבדל? רק בהתחלה זה עצבן את אלה שלא רגילים לזה וגם זה עבר ביומיים... זה בכלל לא נורא, אותם "פסים"... מה שכן נורא זה לראות על המסך כתוביות חתוכות (ב arrested development הכתוביות לעיתים מכילות מידע חשוב או דבר מאוד מצחיק).

ih10

New member
יש טעויות תרגום שאני יכול להבין

אבל מעצבן אותי שטועים בימים ומספרים, thursday זה לא יום שלישי וthirteen זה לא 13. אבל זה לא ממש קשור ליס, זה קיים בכל הערוצים ואפילו בכמה סרטי DVD יצא לי לראות טעויות כאלה. אחת מהסיבות לזה היא שמתרגמים מטקסט באנגלית בלי לראות את התכנית ולפעמים מילה נשמעת או נראית דומה אבל אין לה את אותה המשמעות. הסיבה השניה מסבירה את זה עוד יותר, אם בקרת האיכות היא סטודנטים שחושבים שיש להם אנגלית ברמה גבוהה (ולא שפת אם) אז אין מה לעשות. אחד מהיתרונות של יס זה האפשרות לכבות את התרגום...

גלׁ

New member
אז אולי תוכל להסביר לי

סרטים הרי צולמו כבר הרבה לפני במסך רחב ואנחנו ראינו אותם במסך מלא, כלומר שהם קוצצו. אז למה עכשיו פתאום זה נראה בזום מוזר ומכוער? למה זה לא פשוט נראה לנו כמו שתמיד נראו סרטים, במסך מלא שקוצץ ממסך רחב? זה בגלל תקלה של יס? אם כן זה באמת זוועה שנתנו לזה שנה להשאר.......

Guy Schlesnar

New member
כי יס משדרים עכשיו במסך מלא

יש גרסה של מסך רגיל ומסך רחב. בשיטת השידור במסך רחב האיכות הרבה יותר טובה-במידה ויש לך מסך פלסמה,LCD,או מקרן. מה שקורה זה שיס שידרו את הסרטים בשיטת השידור הרגילה,ועברו למסך רחב,אבל בגלל שלרוב יש עדיין CRT,הם רואים את זה לא כמו שצריך. אם לדוגמה תמיר DVD למחשב,יש בתוכנות שיטות שונות,לדוגמה Letterbox או pan and scan. לטרבוקס הוא השידור במסך רחב,ואם תעביר את זה לכל מיני שיטות,כמו לטרבוקס ו"Full",אתה תראה את ההבדל. Letterbox יהיה מתוח. זה בעצם מה שאתה רואה ביס כרגע.

ih10

New member
זה לא העניין

סרטים שצולמו במסך רחב ושודרו במסך מלא עברו תהליך שנקרא PAN & SCAN שבו עוברים על הסרט ומתאימים אותו למסך מלא. גם זה משהו לא מומלץ אבל לפחות ככה אפשר לראות את הסרט בצורה סבירה. במארז הDVD של טרילוגית מת לחיות יש הסבר מצוין על התהליך הזה ולמה עדיף לראות במסך רחב. מה שקורה ביס זה שהקצוות נחתכים באופן אוטומטי, אפילו חלק מהכותרות נחתך, זה לא P&S זה פשוט הגדלה של התמונה כדי שהיא תתאים למסך מלא

דובי ג

New member
ויש גם עצומה בנושא

קישור לעצומה. רשום שם שעובדים עכשיו על פתרון שיאפשר בחירה של המשתמש בפורמט שיתאים לו. הערה נוספת - בהרבה טלוויזיות CRT רגילות (לא פלסמה ו- LCD) שיוצרו בשנים האחרונות יש אפשרות לשנות את ההגדרות של המסך ולהציג תמונה רחבה. זה המצב אצלי - אני מגדיר בממיר שיש לי מסך 16:9 והמסך קופץ באופן אוטומטי למצב רחב בתוכניות "הרחבות".

ih10

New member
מתוך מעט האנשים שמגיעים לTVE

או לפורום הזה אי אפשר יהיה ליצור מאסה שתכריח את YES לטפל בעניין בצורה יותר מהירה. כל פיתרון שלוקח שנה אפשר לעשות גם בחצי מהזמן אם משקיעים בו יותר משאבים, זה פשוט שאלה של כמה זה חשוב להם. אם 270 האנשים שחתומים שם היו מתקשרים באותו יום ומבקשים להתנתק מיס בגלל הבעיה הזאת זה היה נפתר יותר מהר

גלׁ

New member
תודה על התשובה

אז באמת זה סתם תקלה שיס מתעלמים ממנה. ממש לא לעניין

מור1000

New member
נכון!!! איזה עילג מתרגמים את זה??

וגם בפרסומות לתוכניות כל הזמן יש טעיות דיבור!!!!!! זה מעצבן

gadgad0

New member
נראה לי שבשעות הפנאי גם את מתרגמת

מרגישים לפי הדיוק הדקדוקי והמחסור בטעויות.

a8145060

New member
הנה פיטרון פשוט

לחץ על הככפתור של יס-->הגדרות-->אתחול מתקדם+קוד-->מקלט טלווזיה-->מסך רחב אני אישית לא אוהב לצפות ככה ,אבל אם זה כלכך מפריע לך אז תשחק בהגדרות

למעלה