מה זאת אינטימיות?

וארה

New member
מה זאת אינטימיות?

אני מעוניינת לשמוע את דעתכם על נושא זה מכל אספקט שתוכלו לחשוב עליו: מכיוון הקירבה הנפשית או הריגשית או המינית, קרבה לאדם אחר או לעצמנו או לצורות חיים אחרות או לדוממים. האם אתם אוהבים להיות באינטימיות? מאיזה סוג? במה זה מתבטא? אשמח לשמוע כל דבר שיש לכם לתרום. כשלעצמי, אני מרגישה כרגע שאין לי מושג מה זה, אבל בעבר השתמשתי במושג הזה המון כדי לתאר משהו שיש/אין לי או שיש/אין לאחרים. אני כבר לא בטוחה מה המושג הזה הכיל כשהשתמשתי בו. מעבר למושג עצמו, אני מחפשת לדעת יותר על מה גורם לאנשים להתקרב זה לזה ולבלות ביחד זמן רב או אפילו לגור ביחד. מקווה שהבהרתי את עצמי מספיק בשביל שתוכלו להתייחס. תודה וארה

אשכר

New member
אולי "קירבה אינטנסיבית"?

כשבאתי לענות על "מה היא אינטימיות", רציתי לכתוב שאינטימיות היא אינטראקציה בלי רוב המחסומים וההגנות שקיימים בין רוב האנשים, ברצף, ובאופן דו-צדדי. (דו צדדי: כלומר, יכול להיות שאפגוש מישהו שאין לו הגנות, מסכות וחומות- אבל לי כן יהיו, ואז זה משום מה לא מתאים לי להגדרה שאני משתמש בה.) שהנ"ל היא ההגדרה שלי לאינטימיות. קרוב לוודאדי שאנשים אחרים יַתנו (מלשון תנאי) אינטימיות בבלעדיות (כמו של אנשים בנישואים סגורים), או בהיסטוריה [=צבירת ותק] ועתיד [=הבטחות לגבי המשך]. לי נראה שזה סתם תוספת מלאכותית לאנשים שמחפשים יציבות ממקור חיצוני. אינטימיות מבחינתי היא עם אני והצד השני (אישה, חתול, שוטר או מנעול) מניחים לרגע את המסכות, מורידים את הפילטרים, מאפשרים לתחושות להגיע בצורה הכי ישירה בין אחד לשני, מתקשרים באופן הכי ישיר. כדי למנוע מאנשים ליפול למלכודות בסגנון הרומן הרומנטי, אוסיף ואומר שלדעתי לחרבן ביחד, להיות עם חברה שלך כשהיא מחליפה טמפון (להבדיל), הם דברים שמאד מקרבים את האינטימיות; לא אינטימיות בפני עצמה אבל גורם משחרר ומסיר "מתווכים" שמונעים את האינטימיות. אינטימיות היא דבר שאפשר לבחור בו, וליישם אותו בין רגע, אם שני הצדדים בוחרים בכך בזמן חופף. כדאי לעשות את זה באופן מודע. כלומר, לא סתם לשחרר הכל מתוך אמון או אמונה עיוורת (מה ההבדל ?!?!) אלא מתוך הבנת המצב לאשורו, מתוך עמדה של ידיעה שיש לך הכלים להתמודד עם כל מה שעלול לצאת (נניח לקבל את כל החרא המטפורי שעלול לעלות אל פני השטח במקרים מסויימים), או לדעת שהחבר שלך עלול לספר עלייך הכל באתר באינטרנט. כדאי להיות מודע, אבל, כמובן, אפשר גם סתם כך להכנס למצב אינטימי.

וארה

New member
תודה על התשובה

הרגשתי "אינטימיות" כשקראתי אותה, כלומר מהאופן שבו כתבת, ולא רק התוכן, קיבלתי את התחושה שאליה הרגשתי שאתה מתכוון. הרגשתי שכתבת אותה מתוך המקום שעליו אתה מצביע עבורי. זו חוויה מיוחדת ומלמדת עבורי. אני אשאר איתה עכשיו ואתן לה לחלחל. המון תודה וארה

RieM

New member
הייתי מגדיר זאת

כקבלה בלתי אמצעית של הצד השני.

אשכר

New member
ומה עם הצד השני?

מה קורה אם הוא לא מקבל את הצד הראשון? אולי אינטימיות זה דבר חד צדדי. אני לא שואל, אני מעלה השערה. בכל מקרה, הגדרה זה עניין שרירותי. אולי וארה תרצה לשאול שאלה אחרת ?

RieM

New member
נראה לי שאינטימיות היא סוג של תחושה

ייתכן שברמה האישית-סובייקטיבית אני יכול לחוש באווירה אינטימית, אך לא בהכרח שהצד השני (או השלישי, הרביעי, החמישי .. מכיוון שאינטימיות להבנתי אינה מוגבלת דווקא לזוג) יחוש בכך, מכיוון שאינו אני.

ואי, כמה שאלות...

שאלות יפות אפילו. אני אהרהר בהן במהלך סוף השבוע ואחזור עם הצעות לתשובה. תודה על תשומת לבך אחת בדרך

אינטימיות ../images/Emo13.gif

אינטימיות איך שאני תופס אותה כרגע יכולה לתפוס צורות רבות ומגוונות. אינטימיות בין בני זוג, אינטימיות עם עצמך, אינטימיות בינך למקום כלשהו או סביבה, וכו'. אינטימיות בין בני זוג או בינך לאנשים אחרים, כשאתה נמצא עם מס' מסוים של אנשים במקום קטן ונוצרת מן קרבה כזאת או אחרת לאורך זמן מסוים. אינטימיות בינך לזוגתך במיטה, קירבה, מגע כלשהו בין אם הוא חיבוק, נשיקה, מין, או סתם שהיה צמודה. זה כולל גם נגיד מרחב משותף די דומה למה שאשכר אמר לראות את הבנאדם גם בצרכיו הבסיסים ביותר. אינטימיות עם עצמך למשל מדיטציה, קריאת ספר, ריקוד, אוננות, התבודדות, טיול, ובטח יש עוד שלא מניתי. אינטימיות בינך לסביבה מגע מילולי או פיזי בינך לסביבתך אם זה דלת של האוטו, החתול שלך, המוכר בחנות, הורדת המים באסלה, המלצרית בבית קפה, הפקח שרוצה לגרור את רכבך, תלמידים שלך, ועוד. חיים משותפים למשל נגיד קומונה או משהו בסגנוןזו אינטימיות מרובת משתתפים, חותכים ירקות ביחד, מתקלחים ביחד, מודטים ביחד או לחוד, משתפים אחד את השני, רבים אחד עם השני, מתפתחים אחד בעזרת השני.... זה מה שנראה לי כרגע

אינטימיות

כשאני שומע את המילה הזו עולים בי התנגדויות כמו: אינטימיות היא מילה שהומצאה כדי לבטא: "אני מפחד ורגיש ולמרות זאת נפתחתי בפניך וזה מה שמוכיח שיש לנו קשר עמוק וייחודי" ועולים בי רגשות: כנות, קרבה, שייכות, שליטה (כשמישהו חושף עצמו הוא נתון לשליטה)...

להיות עם מישהו אחר כמו שאני עם עצמי

להיות עם אחר עם מעט מאוד תחפושות והעמדות פנים. להיות לגמרי עם עצמי כשאני עם אדם אחר. וזה לא סותר "להיות ביחד". אני אוהבת את זה מאוד
זה מתבטא בכך שאני באמת עושה דברים ולא רק מגיבה לאינטרקציה עם הבנאדם השני. זה מתבטא שאני יכולה לחרבן לידו ושאני יכולה להיות עוצמתית ושאני יכולה להיות אוהבת ושאני יכולה להשתגע ויכולה להקשיה ויכולה להיות טוטאלית... ועוד. זה לא שהגעתי למצב כזה. אבל ככל שאני מצליחה יותר - ככה זה יותר כיף.

למעלה