מה זאת חתונה

Em76

New member
מה זאת חתונה

שבוע טוב לכולם אני רוצה לשתף אתכם בסיפור שקרה לבן דוד שלי. הוא גר בחו"ל והכיר מישהי (ישראלית לשעבר) אותה בחורה החליטה שהיא לא רוצה להתחתן אלא רק לערוך חתונה אזרחית, מה שכולם עושים בארה"ב חוץ מטקס דתי. השבוע הם הגיעו לארץ וערכו סעודה משפחתית כדי לחגוג משהו (כאילו חתונה). כל הסיפור הזה גרם לי לחשוב על מהי בעצם חתונה. זה ברור שחתונה היא לא התזמורת ולא האוכל וגם לא השימלה. חתונה זה בעצם טקס שיוצר איזשהו קשר מחייב בין שני אנשים. ואני רוצה לשאול אתכם מהי המשמעות של חתונה בשבילכם? מה ההבדל בין היום שלפני לבין היום שאחרי החתונה? אני יודעת את המשמעות לגבי אנשים דתיים. בשבילם ההבדל בין קשר ללא נשואין לבין קשר של זוג נשוי הוא הבדל תהומי. ולכן אני שואלת את השאלה הזאת בעיקר את חברי הפורום החילונים. הייתי רוצה לדעת מה דעתכם בנושא (כמובן שגם הדתיים מוזמנים להביע את דעתם בנושא). וערב טוב, אמילי

SupermanZW

Well-known member
תשובה

חתונה היא טקס שעורכים בני הזוג ע"מ להצהיר זה בפני זו על כוונתם לחיות יחד את שארית חייהם, לכבד ולאהוב זה את זו, לשמח את עצמם, בני משפחתם, קרוביהם וחבריהם. לחתונה לפי דעתי לא צריך להיות אספקט דתי כי אם קיימת לצורך ערכי ועניין שמחת החתן והכלה וכל היקרים להם, והיא באה למעשה לחגוג את החלטתם של בני הזוג לחיות יחד. גם אני תומך בחתונה אזרחית.

lala897

New member
שכחת מילה חשובה--

נישואים זה התחייבות. מי שלא רואה את הנישואים כהתחייבות של בני הזוג אחד לשני, לא הייתי רוצה בחיים להינשא לו.

SupermanZW

Well-known member
מסכים

אבל בכל זאת, ההתחייבות בד"כ קודמת לנישואין והנישואין לא מחליפים התחייבות המוצהרת באופן שונה, אלא רק מסמלים את ההתחייבות.

מצטרפת לדעתך

הדת (כל דת) במקרה זה משרתת תפקיד של הכרה קהילתית במה שהוא הסכם פרטי לגמרי בין שני אנשים.

מתנדב

New member
יוחנן, רק ההבדל מה עושה את הקידושין

בחתונה?, בחתונה דתית הטבעת עושה את הקידושין, (או כל דבר ששוה כסף), ואילו בחתונה אזרחית, העו"ד והחוזה שהם חותמים ביניהם עושה את הקידושין...

TJSBZ

New member
בתור מי שהתחתנה בחתונה אזרחית

אני יכולה להגיד לך שגם שם יש טבעת. הטכס הוא טכס של התחייבות שני בני הזוג זה לזו, זו לזה, ולשלם שהוא שניהם.

vizini

New member
האמנם?

יש דעות לכאן ולכאן. אם זה היה כל כך חד וחלק, אז לא היתה כל בעיה להנהיג נישואים אזרחיים, נכון?

התולעת 1

New member
שכחתה דבר נוסף

האמירה היא הערך העליון שבקדושין "הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל"

selgarat

New member
להרחיב מעגל

מביחינתי ואין כאן הבדל בין חתונה אזרחית וחתונה דתית, הרעיון של חתונה הוא ניסיון להוציא להרחיב את מעגל האנשים שאחראיים על החלטות חשובות בחיי אנשים. בטרם החתונה שני אנשים נפגשים ומאותו רגע כל שניה צריכים להחליט אם להשאר יחד או להפרד. כל רגע יכול אחד מהם לברוח ולהשאיר את השני בודד ומבולבל. הרעיון עצמו מפחיד אנשים עד כדי כך שהם מוכרים לעצמם אשליה כאילו על ידי עירוב יותר אנשים בהחלטה על השארותם יחד אותו רגע לא יוכל להתרחש. החתונה חשובה בעיקר בגלל התהליך הארוך והמייגע שצריך לעבור כדי לפרק אותה. כמובן שאדם יכול לקום ולעזוב את אישתו בלי קשר ולהשאר נשוי לה למרות שהשאיר אותה בודדה ומבולבלת, וההפך. אבל רוב האנשים מכבדים מוסדות גדולים ומפחדים מהם ולכן יאלצו עצמם לעבור את התהליך כולו כדי להפרד, מה שיעזור לצד השני להתמודד יותר טוב ולהגיע לקצה התהליך מוכנים יותר להתמודד עם המציאות. במילים אחרות, מבחינתי נישואין זה לתת את הכוח על החלטות שאמורות להיות ביני ובין בת זוגתי לידי אחרים. אני לא הייתי רוצה שמישהי תחיה איתי רק כי היא מפחדת להתגרש. אני מעדיף לדעת שכל שניה שהיא איתי היא בגלל שהיא רוצה להיות איתי, זה הרבה יותר אמיתי, הרבה יותר כנה ואולי גם הרבה יותר מפחיד אבל מבחינתי זה פחד טוב.

tiptip4u

New member
ככה,

לא שאני נשואה (
) אבל אני רואה חתונה כסתם טקס שלא חשוב כל כך... בחיים של היום כל כך הרבה זוגות חיים ביחד סתם ככה, ויש להם זוגיות מעולה. ואולי זה מה שעדיף. יש אנשים שזה יחזיק אותם, אחרת הם ירגישו לא ממוסדים והקשר לא יהיה להם טוב, אבל יש כאלו שיעדיפו קשר שבו הם אינם כבולים. חתונה-יש לזכות- זאת מילה שמתארת מצב... השאלה היא למי מתאים המצב ולמי לא. אני יודעת שלי לא מתאים. אני אחת שאוהבת חופש ולא מוכנה לוותר עליו, אבל סביר להניח שזה יישתנה.

yoyo10

New member
אז ככה

אני חחיתי עם בן זוג שנים ללא הטקס הרשמי שנקרא חתונה את האמת זה לא הפריע לי בכלל אני לא חושבת שבעקבות החתונה אנחנו מחויבים יותר אחד לשני גם לפני החתונה הינו מחויבים באותה מידה. פשוט בשל בירוקרטיה ממסדית וכדאי לקבל משכנא ועוד הרבה סיבות שקשורת בממסד התחתנו. אני לא רואה שינוי מלפני החתונה למצב שאחרי החתונה

Em76

New member
תודה לכולם על התגובות

כמו תמיד אני לומדת דרככם דברים חדשים על השקפות החיים השונות מהשקפותיי. ואגב, שאלתם מהי מטרת הפורום? אז זהו שאני אמנם לא כותבת הרבה בפורום הזה, אבל בכל אופן אני רואה אותו כדרך ללמוד יותר על אנשים השונים ממני. בהצלחה לכולם ותמשיכו לחזק את האחדות בעם. זה חשוב.

tamarhp

New member
../images/Emo13.gif

מטרת הפורום היא לגשר בין שני הצדדים. אל תשאלי איך....

למעלה