מה זה "אבא"?

מה זה "אבא"?

אין לי מחשב, אבל יש לי "פרוטקציה" בפורום, ואני רוצה בבקשה שתתיחסו לבעיה שלי: לפני שש שנים כשלא נראתה דרך אחרת, נכנסתי להריון מתרומת זרע מידיד שלי. בתוך כדי ההריון הכרתי את מי שאני חיה איתה עד היום. היום הילד מתחיל לשאול על אבא. אני מאד רוצה שימשיך לחשוב שיש לו שתי אמהות ופוחדת שאם הוא ידע שיש לו אבא זה יהרוס לנו את המשפחה שבנינו. במיוחד שהאשה שלי בדיוק עכשיו בטיפולי הזרעה להרחבת המשפחה, מבנק הזרע. אני פוחדת מצד שני שאם הוא יגלה בעתיד הרחוק שיש לי בעצם אב ידוע, השקר יהיה גדול מדי. איך להתחיל לחשוב?

יסמין@

New member
קודם כל, כמה שאלות

א. האם הידיד הזה אי פעם תפקד כאבא, או שהוא רק תרם זרע ומאז לא נודעו עקבותיו? ב. האם הילד מכיר אותו? ואם כן, איך הוא הוצג בפניו? אם התשובות לשתי השאלות הללו היא "לא", כלומר הידיד ההוא לא תפקד מעולם כאבא והילד אינו מכיר אותו כלל ואינו מכיר אותו כאביו - אז למעשה הידיד ההוא אינו ראוי לתואר הנעלה והיקר "אבא"!!! הוא בסך הכל תורם זרע! חבל שלא התחלת להסביר לילד כבר מזממממממממממממן את האמת שלו ושל משפחתו. אסור לשמור סודות כאלה מילדים, בין היתר משום שבעצם אי אפשר לשמור אותם בסוד וכשהם *מתגלים*, כלומר לא כאשר האם מסבירה בצורה מסודרת, זה מאוד מזיק מהרבה בחינות. בין היתר עלול להיווצר משבר אמון רציני בין הילד לאימו... ואגב, זה מאוד מפליא שהילד התחיל לשאול רק בגיל כל כך מבוגר... ומה ענית לו בינתיים? אז מה לעשות? לפני זה, עוד שאלה: האם הילד יודע משהו על מין, על הריון ולידה, על הדרך שבה נכנסים להריון? לדעתי, כדאי לך לחשוב כבר היום איך להסביר לילד את המצב האמיתי, ותצטרכי לחשוב גם על סיבות טובות לכך שלא סיפרת לו עד היום!! סדרי לך את המחשבות וסדרי לך את ההסבר לפי נקודות. למשל: אם הוא יודע איך נכנסים להריון, אז ההסבר יכול להיות כזה: מאוד מאוד רציתי להיות אימא, אבל לא מצאתי מישהו שרציתי להתחתן איתו (או הסבר אחר שמתאים לך, למשל: אבל לא רציתי להתחתן עם גבר). ולכן ביקשתי מידיד טוב מאוד שיעזור לי להיכנס להריון והוא אכן עזר לי. ועכשיו, אם הילד מכיר אותו ואת שמו, הזכירי אותו: זה X. ואם הוא לא מכיר אותו, זה הזמן לספר עליו קצת, או להשיב לשאלותיו של הילד. והכוונה כמובן לספר לו את כל הפרטים *האמיתיים* הידועים לך (אם הוא דביל ורשע - זה לא הזמן לספר לו, הכוונה לפרטים ביוגרפיים: שם, גיל, מקצוע, מקום מגורים או כל דבר שהילד ירצה לדעת). כמו כן אפשר לספר לו את הפרטים האמיתיים של ההסדר ביניכם (למשל, הוסכם שלא תיפגשו אחרי הלידה או הוסכם שלא יהיה לו קשר לילד או הוסכם שהוא לא יהיה האבא של הילד, רק יעזור לך להיכנס להריון וכו' וכו') וכאן צריך לבוא הסבר על ההבדל בין אבא לבין מוליד. את יכולה להסביר לו שאבא הוא אדם שמטפל ומגדל ואוהב וכו' וכו' ואילו מוליד הוא גבר שנותן את הזרע שלו כדי שאפשר יהיה להיכנס להריון. תסבירי לו שיש לו שתי אימהות, ותסבירי שהאימא השנייה היא אימא שלו משום שהיא אוהבת אותו ומטפלת בו וכו' וכו' וכו' ולכן היא ראויה לתואר "אימא" (שלא כמו המוליד). אף אחד לא יכול להרוס את המשפחה שלכם. אולי חוץ מסודות שיתגלו בזמן הכי לא נכון ובדרך הכי לא נכונה (למשל ילד יספר לו). חבל מאוד שדווקא עכשיו, כשאשתך מנסה להיכנס להריון, כלומר מבנה המשפחה ישתנה והוא כבר לא יהיה בן יחיד, הוא יצטרך להתמודד גם עם זה. אבל אין מה לעשות, עדיף היום מאשר מחר... פעם כתבתי קובץ שלם העוסק בשאלה: כיצד להסביר לילד שאין לו אבא (כמו לבנך!) איפה אבא, אלך ואחפש אותו בהארד דיסק שלי ואעלה אותו לפורום. מקווה שעזרתי. ואם אחשוב על עוד משהו, אכתוב אחר כך שוב. שיהיה בהצלחה!!!

יסמין@

New member
אבא = גבר

שמשמש בתפקיד אבהי. בדרך כלל אבא = מי שמוליד וגם מי שמגדל. אבל לפעמים יש הפרדה בין שני המושגים, ויש מולידים שאינם אוהבים, מגדלים, מטפלים וכו' וכו' ולכן לא ראויים לתואר "אבא" (כגון תורם זרע, או מישהו שמכניס להריון מישהי ונעלם אחר כך וכו' וכו'). ועוד דבר, משפחתכם עומדת בפני הרחבה (חמסה חמסה חמסה
) והילד יאבד את מעמדו כבן יחיד לשתי אימהות וכו' וכו'. כלומר הוא יצטרך לעבור הסתגלות לשינויים וכו' וכו' וכו'. כדאי עכשיו, במהירות האפשרית, עוד לפני שאשתך נכנסת להריון ויולדת - להסביר לו את עובדות החיים שלו, כדי שיהיה לו זמן לעכל אותן עוד לפני השינויים הגדולים שהולכים לעבור על משפחתו. על הקובץ: קראתי לקובץ "האם החד-הורית המאמצת והשאלה איפה אבא" (משום שאני אם חד-הורית מאמצת). חיפשתי באינטרנט ומצאתי כמה אתרים העוסקים בשאלה: כיצד להסביר לילדים מדוע אין להם אבא, איפה אבא, מה זה אבא וכו' וכו'. כפי שכתבתי בקובץ, התשובות שמצאתי מתאימות בהרבה מצבים משפחתיים שבהם אין אבא, למשל במצב של משפחה של שתי אימהות כשאין אבא (ובהיפוך, אפשר כמובן לתרגם זאת לתשובה על השאלה "איפה אימא" במשפחה שיש בה אב חד-הורי או שני אבות וכו'). מקווה שהדברים הכתובים בקובץ יעזרו. http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-1333-5729-2209410,00.html

אכן קישור חובה שצריך להצטרף

לקישורים בעמוד הפתיחה של הפורום. כל הכבוד על עבודת הנמלים, על הכוונה ועל התוצאה. זכור לי שכבר נשלח לשם פעם קישור במסגרת הפורום, עוד בימי BSH, משום שנכנסתי ונעזרתי כבר אז. מצטרפת להכתרה
: אין כמוך!

היי דרך

אני מקווה שהכל יבוא על מקומו בשלום, ושתמשיכי להציץ אלינו מדי פעם. ערבה.

תודה

הכל אצלי קורה בזמנים לא טובים. אולי כי אני לא הטיפוס המתכננן. הילד לא מכיר ולא פגש את האיש המוליד מעולם. אני מדברת איתו מדי פעם בטלפון, אבל אני יודעת שלזוגתי זה כואב הקשר איתו, אפילו שהיא לא אומרת, ואני משתדלת לא לעשות את זה מהבית, אלא מהעבודה. הסיכום המקורי היה שלא יהיה לו קשר עם הילד. הוא דווקא יודע אין נכנסים להריון. הסברתי לו, אבל לא דיברנו על ההריון שלו אלא על התינוק שאנחנו מחכים לו. ואז פתאום הגיעה השאלה שלו. אני פוחדת שאם אני אספר לו שיש איש כזה, ופרטים עליו, יתעורר בו הרצון לפגוש ולהכיר אותו. יש דרך להמנע מזה?

יסמין@

New member
קודם כל

הכינוי שבחרת ממש לא חיובי ויכול לחזק בתוכך את ההרגשה שאת בדרך ללא מוצא, ולא כך הדבר. ואין דבר כזה "זמנים לא טובים". כל זמן הוא טוב, וכפי שאמרתי - מוטב מאוחר מאשר אף פעם לא ומוטב היום מאשר מחר. אז יופי, הילד שלך יודע הרבה דברים חשובים שיכולים לעזור לך בהסבר. הוא יודע איך נכנסים להריון. את לא חייבת להשיב כאן, אבל את הרי יודעת איך נכנסת להריון, אז את צריכה להחליט איך לספר את זה לבנך (כלומר אם שכבת איתו או שזה היה בהזרעה אצל רופא). הזכירי לו שוב את סיפור הביצית והזרע ואמרי שהידיד ההוא הסכים לתת לך מזרעו כדי להגשים את חלומך הגדול להיות אימא. הדגישי שוב ושוב ושוב גם עניינים רגשיים: כמה רצית וכמהת להיות אימא וכמה שמחת כשנכנסת להריון וכמה שמחת ללדת אותו וכמה שאת אוהבת אותו וכו' וכו' והכל כמובן עם המון חיבוקים ונשיקות וליטופים וכו' וכו' (ברור שאני לא צריכה לומר לך זאת, אבל ליתר ביטחון הזכרתי. את נשמעת כל כך לחוצה, שרציתי להזכיר את המובן מאליו). ואת תוכלי לספר לבנך את האמת: שהידיד הטוב הסכים לתת לך מזרעו ולעזור לך להגשים את חלומך, אבל הוסכם שלא יהיה לו קשר עם הילד. חשבי לעצמך: מדוע את לא רוצה שהילד יפגש איתו? משום שזה יפגע בזוגתך? משום שאת חוששת שזה יפגע באיזו צורה במשפחה שלכן? אולי את חוששת שהידיד יפגע באיזו צורה בילד? אחרי שתחשבי על הנושא בצורה יסודית, שאלי את הידיד אם הוא יהיה מוכן לפגוש את הילד במקרה ויתעורר הצורך. אם התשובה היא לא מוחלט, תאלצי לומר את האמת הלא נעימה הזאת לבנך: שהמוליד שלו לא רוצה לפגוש אותו (זכרי, המוליד. לא האבא!). תציגי את זה בצורה הכי חד משמעית שאת יכולה: הוא לא רוצה ואי אפשר להכריח אותו. אגב, אם את תגיעי למסקנה שאת מוכנה שבנך יפגוש אותו והידיד יסכים, תצטרכי כמובן לסדר קודם את העניינים עם בת זוגך. תצטרכי לדאוג לכך שהיא לא תרגיש מאוימת ולא תפחד שיכנס גבר ביניכן וכו' וכו'. אבל לדעתי, תמיד הילד והצרכים שלו צריכים לבוא לפני כולם... אגב, יש ספר בשם "ילדה סוד" או משהו כזה, על ילדה שנולדה בנסיבות דומות לגבר נשוי שלא מעוניין בקשר איתה והיא סוד והמוליד שלה סוד. אולי זה יכול לעזור לך. אולי תוכלי להקריא את הספר לילד. אגב, כל מה שכתבתי משקף את דעתי. אין לי שום התנסות במוליד שקיים ורוצים לפגוש וכו' וכו', אז אולי כדאי שתחכי גם לעצות מנשים שיש אצלן ברקע מוליד שאפשר לראות אותו. מאחלת לך הצלחה.

"דרך" :

הרבה זמן אני חושבת על מה שכתבת. אין לי מה להוסיף, מעבר למה שכתבה יסמין הנפלאה, למעט שוב, להדגיש שהמון אהבה וזהירות נחוצה כאן. במיוחד - שמילה שנאמרה לא ניתן להחזיר, וילד שיודע ש- יש לו אבא - לא יוותר עליו, ואסור לנסות אחר כך לקחת לו אותו. הרבה אהבה. ובהצלחה בהריון הבא!

מאמינה..

שלילד אומרים את האמת..וילד הוא לכל החיים נאמר כאן כבר אם כי בהקשר אחר...מוצאים את הדרך שמתאימה לך ולו ,שמיתחשבת במיכלול הרגישויות והצרכים,אבל דבר אחד ברור שלילד אומרים את האמת...בדרך שלך עם היכולות שלך...
איזרי כוח ...

למעלה