מה זה אדוכן?

avocumber

New member
מה זה אדוכן?

יש לי פצפוצי אורז מלא. הסתכלתי ברכיבים וראיתי שיש שם משהו שנקרא "אדוכן". לא ידעתי מה זה (ואני עדיין לא יודעת) אז הסתכלתי ברכיבים באנגלית. שם אין זכר לזה. יש לי שתי שאלות: הראשונה: מה זה אדוכן? (גיגלתי ומצאתי בשטיבל אזכור של זה בסוגריים ובפורום צליאק הסבר כללי ומעט מעורפל.) השניה: איך זה שבאנגלית לא כתוב שיש את זה? אין פיקוח על דברים כאלה? זה נראה לא טוב, העניין הזה...

הסבר :

באתר של הצליאק, ראיתי : "...למשל ע"י שימוש בחומר שנקרא אדוכן 45 - ששמו המקצועי SSL". מכאן המשכתי לחפש : SSL ואפייה. (האיזכור שם היה בקשר לאפיית לחמניות) בחיפוש בשטיבל כתוב על כך ש SSL הוא חומר מתחלב שעוזר ללחם / לחמנייה שלא להתייבש לאחר תקופה קצרה. ומה שכתוב בכתבה אחרת ב YNET : זה לא צחוק - בלי חומר מתחלב (אמולסיפייר בעברית), הלחם יתרומם בגלל השמרים ואז יפול ותקבלו כיכר קעורה. בעולם משתמשים בלקטאז (אנזים מפרק סוכר חלב) שהוא אמולסיפייר חזק. מספיקה כפית ממנו, לק"ג קמח. זה כבר עושה את העבודה ומייצב את הלחם: בזמן האפייה - הוא מתרומם בגלל השמרים אבל כבר לא יכול לקרוס כשהוא מתקרר, בגלל פעולת האמולסיפייר המחזק את הדפנות של הבועות, שפעילות השמרים יוצרת. כאמור, האמולסיפייר החזק ביותר שבשימוש מסחרי כיום, הוא אנזים שגוף האדם משתמש בו כדי לפרק את סוכר החלב - הלקטאז. אמנם הלקטאז נמצא באופן טבעי בגוף האדם, אבל בכל זאת זהו כימיקל. אם אתם סולדים מכימיקלים תוכלו להוסיף במקום לקטאז 50 גרם מרגרינה או שני חלמונים (צהובים) של ביצה, על ק"ג קמח. אלו אמולסיפיירים חלשים יחסית והטעם שלהם משתלט על כיכר הלחם. אמולסיפייר קצת חזק יותר שנמצא בכל מטבח, הוא מלבין קפה. בד"כ, מלבין קפה מכיל מוצקי חלב (חלבי) או לציטין סויה (פרווה). שני המרכיבים הם אמולסיפיירים חזקים יותר ממרגרינה או מחלמון של ביצה. תצטרכו להשתמש ב-3-4 כפות מכל אחד מאלו, לכיכר לחם. כאמור, אמולסיפייר ותיק שהיה ידוע עוד בתקופת הרומאים, הוא הלציטין. תוכלו למצוא אבקת לציטין בכל חנות טבע. זהו חומר שאפשר להשיג מהטבע בשתי דרכים: 1. הוא נמצא בחלמוני ביצים. 2. הוא נמצא בסויה. ביצורים חיים, לציטין הוא חומר גלם חשוב הבונה את הגוף. חוץ מלייצוב כיכר הלחם, לאבקת הלציטין יש סגולות בריאותיות: היא עוזרת לשיפור הזיכרון. מכל מקום,אם לא תוכלו להשיג לקטאז, אז 2 כפות אבקת לציטין לק"ג קמח יעשו את העבודה ויסדרו לכם לחם גבוה ויפה. וכמובן, שלמתמחים באפיית לחם, יש תוספים משפרי-טעם רבים (למשל, מונוסודיום גלוטומט), חומרים משמרים וצבעי מאכל. אם לא תשתמשו בחומרים הנהדרים האלו, הלחם שלכם אולי יראה יפה כשהוא יצא מהתנור - אבל אחרי יומיים כבר לא ממש יתחשק לכם לאכול אותו (אלא אם כן תקפיאו אותו מיד). תנסו. בהתחלה בלי אמולסיפייר - תראו כבר מה יצא לכם. אח"כ עם אמולסיפייר - תראו את ההבדל. תאמינו לי, תוך שבועיים, כולכם תשתמשו כבר בכל החומרים שכתבתי עליהם. פשוט לא תהיה לכם ברירה. http://www.ynet.co.il/Ext/App/TalkBack/CdaViewOpenTalkBack/0,11382,L-3271060,00.html

למעלה