משוטט בדרכים
New member
מה זה אדום מבפנים ובחוץ ? ../images/Emo97.gif
אהלן אנשים, חזרתי בשבוע שעבר מטיול במקדוניה וקוסובו, מלא בבורקסים, הרים, כמעט מפגש עם ראש ממשלת המדינה החדשה בעולם, עצי ערמונים עמוסי פרי, מלחמות פנימיות ואגם אחד שקוף שקוף ויפיפה. במקדוניה, הספורט הלאומי הוא תלייה וייבוש של פלפלים אדומים מאדן של כל חלון וזה מקסים, ובהמשך לזה - הסלט המדהים שעושים מהם - Ajvar. אפשר לראות לפעמים אנשים בחצרות מעלים עשן מעל ערימת פלפלים, מקלפים אותם וטוחנים עם חצילים. הטעם - גן עדן. הגעתי חזרה, ניסיתי לשחזר את הטעם לפי המתכון הזה. שלא כמו במקור, אפיתי את הפלפלים בתנור ואחרי זה הלכתי לפי כל השלבים. יצא סלט אדום מבריק, עטוף בשמן ו...לא ממש מזכיר את הטעם המעושן הנפלא ממקדוניה. מישהו הכין פעם
מה אפשר לשפר
זה נכון שהסלט מקורו בסרביה/קרואטיה
אפשר למצוא אותו שם
אהלן אנשים, חזרתי בשבוע שעבר מטיול במקדוניה וקוסובו, מלא בבורקסים, הרים, כמעט מפגש עם ראש ממשלת המדינה החדשה בעולם, עצי ערמונים עמוסי פרי, מלחמות פנימיות ואגם אחד שקוף שקוף ויפיפה. במקדוניה, הספורט הלאומי הוא תלייה וייבוש של פלפלים אדומים מאדן של כל חלון וזה מקסים, ובהמשך לזה - הסלט המדהים שעושים מהם - Ajvar. אפשר לראות לפעמים אנשים בחצרות מעלים עשן מעל ערימת פלפלים, מקלפים אותם וטוחנים עם חצילים. הטעם - גן עדן. הגעתי חזרה, ניסיתי לשחזר את הטעם לפי המתכון הזה. שלא כמו במקור, אפיתי את הפלפלים בתנור ואחרי זה הלכתי לפי כל השלבים. יצא סלט אדום מבריק, עטוף בשמן ו...לא ממש מזכיר את הטעם המעושן הנפלא ממקדוניה. מישהו הכין פעם